Проф. Витанов: Проблемите с Омикрон ще са догодина

Математикът успокои хората, че могат да посрещнат празниците спокойно
Обновена: 20 дек 2021 13:10 | 20 дек 2021 13:10, Ния Христова
98
Проф. Витанов: Проблемите с Омикрон ще са догодина
Снимка: БГНЕС
"Проблемите с Омикрон ще са догодина." Това написа в своя профил в социалните мрежи математикът и бивш член на НОЩ проф. Николай Витанов. 
 
Той успокои хората, че могат да посрещат празниците спокойно, спазвайки противоепидемичните мерки.
 
"Странно е, че е над 1 числото. Би трябвало да е под 1. Тук РЗИ-тата би следвало да си попрегледат данните за активните случаи", пише проф. Витанов.
 
По отношение на смъртността математикът посочва, че дотук при тази вълна са починали 35% повече хора отколкото при съответната вълна миналата година.
Още по темата
 
"Причина - недостатъчно обхватна ваксинация. Вече обясних как недостатъчно обхватната ваксинация води до висока смъртност." 
 
Но смята за национална катастрофа това, че 30 000 души са загубили битката срещу коронавируса у нас.
 
По отношение на картата на риска съгласно плана на министерството на здравеопазването, проф. Витанов обяснява, че ситуацията се развива добре.
 
Области на ниво 4 няма. 
 
"Даже се очаква да се появи и зелено за празниците. Жълтата област в Източна България расте. Това е добре. Развитието е според прогнозата за спокойни празници", успокоява математикът. Според него не се налага обявяванего на локдаун до края на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Всички математици и професори на бригада да метат улиците,и да пеят Интернационала!
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На това нищо няма ли кой да му запуши смрадливата уста? И гадните папиломи още по-смърдящи.
72
0
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Учени са доказали,че Омикрона заразява мишки и плъхове.
71
0
 
5
 
! Отговори
двойкаджия преди 2 години
Вие бихте ли отишли за помощ/съвет при математик, ако ви заголи зъб или корем?А защо ни пробутват "специалиста", когато става дума за вирус?
70
5
 
1
 
! Отговори
Акад.Ревалски-БАН преди 2 години
Проф.Витанов бе НАЙ-ДОСТОЙНИЯ кандидат за ЧЛ.КОРЕСПОНДЕНТ на БАН в неотдавнашния конкурс,но..кръгове около БСП и Решетника ни понатиснаха и избрахме друг..доста невзрачна калинка..Причината е ясна- проф.Витанов бе член на НОЩ лани,а сега палачинката на властта се обърна и..подвихме опашки..А и няма шумкари и ятаци в родословното си дърво! Прости ми проф.Витанов,бъди здрав и вде така точен в прогнозите си,! Весела Коледа професоре !България се гордее с такива достойни нейни синове!!!
69
8
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Преди да врещите срещу образования човек, прочетете данните за Англия - починали мисля за вчера - 12, а в болница около стотина. Във вести, официален новинарски сайт. Какво ще кажете, а? След като опищяхте колко е зле там и как масово се заразявали и мрели? Необразовани селяци, още ли не сте наясно защо сме на опашката за всичко?
68
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този не.....щастник сам няма да спре,не му давайте думата повече беее,нооо няма как,то нашето ,,медии,, са като него.
67
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямат ли край приказките и заплахите на този човек, който толкова си повярва, че вече не просто седи в стола пред камерите , ами се изляга леко назад, сякаш е удома си в хола
66
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сори пич, ама почва още тази седмица, нищо де ти ще излезеш другата седмица и ша са коригираш и след два месеца като свърши даже ша са обявиш за победител, пардон прав
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заглавието е трепач. С други думи, проблемите с омикрон ще са след десет дни (тогава е догодина). МозАк до мозАк създават материалите по новинарските сайтове!
64
13
 
3
 
! Отговори
Най-накрая преди 2 години
да се намери един, които да ви го наце.пи квадр.атен.. Хак ви е. Ако не ревете - Витанов печели. Ако ревете и виете - Витанов печели още повече. Как го казваше той - ревете и вий.те суд.жуци Тамерлан.ски - отлична работа му вършите. *** ще се изяде от яд и злоба. Но фактите са си факти - прогнозите на Витанов са точни. Га.тьо вие за фон.
63
2
 
26
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
Беше март 2020. Светли математически умове смятаха че при 40% *** имунитет вируса ще се прееве завинаги. В момента поне 40% са го изкарали, а още толкова имат антитела без да знаят, а светлите математически умове продължават да смятат на пръсти и да изкарват каквото им трябва за да получат решението в момента.
62
2
 
12
 
! Отговори
Питагор от БАН преди 2 години
До Психо-диспансера снощи така се нарязохме с Витанката и кофяхме на Металика,че замалко да закъснее за сутрешния блок,тази вечер сме в пияно бар "Куцото магаре и Архимед"
61
3
 
11
 
! Отговори
Бай... преди 2 години
На плъха Витанов в "омикрото" !
60
3
 
20
 
! Отговори
Психо-диспансера преди 2 години
Молим всеки,който види види или има информация за лицето Витанов,което се представя за професор математик в БАН и обикаля студията на телевизиите, да се свърже с най-близкото РПУ или рецепцията на Психиатрична клиника.
59
2
 
17
 
! Отговори
абонамент за витанов преди 2 години
ДНЕС вие да не би да имате абонамент за глупостите на Витанов
58
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На доста хора им забавно думата 'омикрон', но ако знаеха, че тя е свързана с война и военни действия едва ли щеше да им е толкова смешно... Борисов преоткри Бог, Кацаров сдаде поста две седмици след като въведе зеления сертификат, Кунчев не е мъртъв, явно си е стягал багажа, наскоро гостуваше в БТВ-то; говорят че ще вдигнат процента на ваксинираните, но тук в България няма да въведат задължителното ваксиниране за всички, както в други членки на ЕС и т.н... И на къде отиваме?
57
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Взимайте прополис и никакви проблеми няма да имате.
56
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемите с Омикрон щели да са догодина.Професоре, никакви проблеми с Омикрон няма да има. Ще хванете хиляди хора с положителни тестове и ще ги направите на болни, само за да оправдаете априорно приетата теза за страшна епидемия. А тези хора, докато си правят тестовете за преодоляване на създадените от лекарите ограничения, ще работят, учат и дори ще спортуват активно. Професоре, няма да се връзвам повече на внушения от "авторитети".
55
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези Бил Гейтс правителства и всички сатани няма да спрат с този план за тая измислена пандемия докато не ваксинират и убият част от населението. Вие по големи медиуми от ВАНГА се изкархте. Знаете кога кой вирус ще дойде откъде .. Защото всичко се нарежда да с еправи така вашта ... сатани. Това коетоправите с хората със земята планетата е жестоко и ще платите с катарзиса който идва! А хората да се осъзнаят че ги лъжат с вируси вакниси болести. Мисълта може да разболее храната и МОЖЕ ДА ЛЕКУВА.