Невидимият "Омикрон" е по-заразен, не признава ваксини

Той вече е доминиращ в Дания
1 фев 2022 07:40, Нели Христова
70
Невидимият "Омикрон" е по-заразен, не признава ваксини
Снимка: Pixabay

Според датско проучване, публикувано в понеделник, "подвариантът" на Омикрон BA.2 е по-заразен от оригиналния BA.1, съобщи АФП.

„Изследването показва, че ако някой от вашето домакинство е заразен с BA.2, рискът да се зарази друг член на домакинството през първата седмица е 39 %. За разлика от това, ако лицето е заразено с BA.1 , рискът е 29 %", се казва в изявление на Датския орган за контрол на инфекциозните заболявания (SSI).

„Хората, които не са ваксинирани са по-склонни да бъдат заразени с BA.2 в сравнение с BA.1“, настоя Камила Холтен Мьолер, лекар в SSI.

Освен това проучването показва, че ваксинираните хора и особено тези, които са получили бустер, е много по-малко вероятно да се заразят, отбеляза още тя.

Подвариантът BA.2, известен като „невидим омикрон“ е доминиращ в Дания. Той измести първия вариант и според предварителните изчисления е 1.5 пъти по-заразен от BA.1, отбеляза SSI.

Изследването е проведено от учени на SSI в сътрудничество с датски университети от 20 декември до 18 януари и е обхванало около 18 000 души.

Учените все още наблюдават предаването на подварианта и тежестта на заболяването, което причинява, но международните данни показват, че може да се разпространи бързо.

Дания във вторник ще стане първата страна от ЕС, която отменя всички антиковид ограничения, въпреки рекордния брой случаи, позовавайки се на високия си процент на ваксинации и по-ниската тежест на Омикрон.

Оригиналният вариант на Омикрон беше открит за първи път в Южна Африка през ноември 2021 г. и оттогава се превърна в доминиращ щам в света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксърите излъгаха, че ваксините ще предпазят хората от заразяване и те тръгнаха да щъкат насам-натам, вследствие на което се заразиха и умряха много хора. Време да бъдат осъдени измамниците ваксъри.
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъй, тъй... Ама иначе ваксинираните са със сертификати.
59
1
 
2
 
! Отговори
Коведаро стъкмистики преди 2 години
Коведарите са разобличени. За последните десет години смъртните случаи на ден са 290 души. Коведарите лъжат че заради ковид сега уж умирали дневно над 400 души. Какви лъжци са тия сами можете да видите от един брояч на живо в реално време показва броя на починалите за деня. Изпишете България население 2022 CountryMeters.info проверявайте всяка вечер към 23 и 50 часа, отново починалите са ок. 285 души, а не 400 както лъжат коведарите, тоест умрелите са точно толкова колкото преди ПлаНдемията 285
58
2
 
0
 
! Отговори
1 преди 2 години
До АнонименЗа съжаление и от двете страни имаше предостатъчно пропаганда, което поляризира още повече хората. Всеки от пропагандиращите про/анти-вакс би трябвало да носи отговорност.
57
0
 
2
 
! Отговори
Фалшива новина преди 2 години
Поредната фалшива новина. В заглавието пише едно, а в новината пише друго.
56
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
Значи хем не признавал ваксините, хем свалят ограниченията, позовавайки се на високия брой ваксинирани... Много плоска взе да става вакс-пропагандата вече :D
55
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко е за 33 000 жертви на ковида и за повярвалите в лъжливата пропаганда на антиваксърите. Крайно време е да има съд за измамниците.
54
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Невидимият омикрон заразява повече ваксинирани айде давие честито долно и опитни мишки ние нормалните хора неви искаме никакви ваксини и лекарства забрана за всички ваксини и сертификати край стоя лъжлив цирк и верус никой няма да ви спазва никакви мерки айде върветеси на майната долни лешояди
53
5
 
16
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Невидим вирус, невидими симптоми, невидиме болни...?!?До кога ще се напъвате?
52
3
 
9
 
! Отговори
До 52 преди 2 години
Омикрон е "невидим", а ужасният Кукукрон ще е "неосезаем" и няма да се хваща от тестове.
51
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
49: Аман от тия дето викат "Добре, че се ваксинирах и мина леко, а ето тия и ония го изкараха тежко и не са набодени". Правете каквото искате, само спрете с тая пропаганда и в коментарите. Плоска е и дразни.
50
4
 
9
 
! Отговори
Петъръ преди 2 години
Кукукрон измества трайно Омикрон.
49
5
 
5
 
! Отговори
Мьоньо преди 2 години
Ние вече сме си преценили.
48
4
 
15
 
! Отговори
До 41 преди 2 години
Ами, защо се нервиш, вярвай си в "умностите": че вакинираните няма да се зе заразят, е, ще се заразят, но безсимптимно, е, симптомно, ама няма да го карат тежко, е може и да е тежко, ама няма да влязат в болница, може и да влязат, но няма да умрат, могат и да умрат, ама ще отидат в рая. Че ще тябва една доза за сертификат, че ще трябват две през 6 месеца, че ще трябват три през три месеца, а тия с двете са антиваксъри. Вярвай на Бурла, който вече твърди, че е нужен четвърти бустер :ДДД
47
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не приэнава ваксини и го карах с доста стабилна хрема три дни, двойно ваксиниран, докато приятели неваксинирани го карат като тежка болест седмици наред и каэват че едва не са умрели...всеки да си "преценя"
46
3
 
9
 
! Отговори
Мьоньо преди 2 години
Плановете с броя на новозаразените с Кукукрон в Италия са детайлно разписани до края не седмицата. Числата за следващата седмица в момента се планират.
45
4
 
7
 
! Отговори
Мьоньо преди 2 години
За утре вече е планирано, че броя на заразените с Кукукрон в Британия ще бъде 885 356.
44
4
 
14
 
! Отговори
Петъръ преди 2 години
Стефан Солаков и него ли ваксините го спасиха от тежко протичане и смърт?
43
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините те спасяват от тежко протичане и смърт. Дания има същия брой население като България, но има само 20 души в интензивните от много време. Защото са ваксинирани.
42
5
 
3
 
! Отговори
Петъръ преди 2 години
В такъв случай за да бъде максимално точно името на вируса трябва да бъде Кукукорон. Сутрешните съобщения ще изглеждат така. " Днес в Дания бяха регистрирани нови 250 996 новозаразени с Кукукорон. Правителството планира както и вчера да няма затягане на мерките."