Проф. Габровски: Лекарите спазват процедури, които понякога не са човечни

Бюрократичната част към медиците е огромна, обясни той
5 фев 2022 11:20, Петя Славова
65
Проф. Габровски: Лекарите спазват процедури, които понякога не са човечни
Снимка: БГНЕС


След трагичния случай във Враца, при който почина жена, докато чака да й обработят документите, се надигна вълна на недоволство.

Според проф. Николай Габровски, лекарите отделят огромна част от времето си за документация и бюрократичната тежест. е много голяма. Според него през последните години дейността на медиците е един финансов отчет на свършеното.

"Изискванията към нас нарастват от година на година. Ние отделяме огромна част от времето си документацията да бъде изрядна в медицински и финансов аспект, за да отчетем, че сме свършили работата си по правилен начин. Тази бюрократична тежест е много голяма, а ние искаме да лекуваме", каза медикът. И добави: "Дори да искаме да бъдем по-човечни, понякога трябва да спазваме процедури, които не са човечни", обясни пред Нова тв лекарят.

Още по темата

Проф. Габровски оцени настоящата вълна на COVID-19 като по-лека, през която се отчита по-малък наплив към болниците. "Опашката от задъхани хора, които чакат да им бъде подаден кислород - не я виждаме. Чувствам се щастлив от това нещо. Нещата вървят по-леко", добави той и отчете, че Омикрон протича по-леко.

Той коментира, че възрастовата група на заболелите с коронавируса се променя. „Категорично възрастта слиза надолу. Делта вариантът беше по-опасен за младите хора. Имахме повече по-млади жертви”, заяви проф. Габровски.

Според него сме в началото на края на коронавируса. "Трябва да запазим разум и дисциплина преди да дойде този край, защото може да има неприятни изненади. Смятам, че петата вълна си отива, но за съжаление имаме време и за шеста", предупреди професорът.

Високия брой починали през изминалата година медикът си обяснява с недостатъчната ваксинация. „Навсякъде в Западна Европа, където имаше високи нива на ваксинация, нямаше такава висока смъртност, въпреки болните. Липсата на ваксинацията е проблем и тъжна истина. Защото това са били предвидими и предотвратими смъртни случаи, огромната част от тях”, категоричен е той.

Относно зеления сертификат медикът обясни, че има смисъл, когато той се проверява. "Имах възможност да пътувам до Франция - там не можеш да пресечеш улицата, без да ти проверят сертификата. Тук, при нас, никога не е имало проверки. Затова да твърдим, че има смисъл - е малко повърхностно", смята проф. Габровски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
До 55 преди 2 години
,,само платено лечение,, ли си пожелаваш? Явно не четеш ценоразписи. Има ги в Гугъл.
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видях нещо съвсем друго. Единият снима, другият се суети. Докато жената умира. И никой от тези мъже не направи нищо. Не побесня. Не впи пръсти в гръцмуня на онова животно-сестрата. Мъже няма. И хора, също.
47
0
 
1
 
! Отговори
Иван Пешев преди 2 години
Да и за да се пречисти системата трябва да дадат право да се отказваш от здравно осигуряване - само платено и сега има лекари които не работят с гНОИ - защо ли ? Защото не им се занимава с мошеници!!!
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много важно ккави са правилата като става дума за бърза и спешна помощ. Лекарят поема спешния пациент,а сестрата със семейството попълват документите. Така се прави навсякъде. Все пак още изкуствения интелект не ни лекува,той няма чувства,морал и ще спазва правилата,лекарите трябва да са хора. Май глобалистите сатанисти са прави да искат н набодат всички лекари и сестри,да поема изксутвения интелект.
45
0
 
2
 
! Отговори
ескимос преди 2 години
До Татул . . :Като искаш да те милват и утешават, *** при майка си. В болницата работата им е да лекуват. Но вече и това не става нормално, защото трябва да изпишат един тон бумаги за проверяващите запетайки контролни органи. А наемането на административен персонал, струва пари.
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ам чи, ти спри да прибираш пари за един преглед и при това безданъчни. Прави се на много човечен баш па този.
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За каква болест е бил случая,че толкоз много документация е било необходимо да се запълва от медицинско и финансово естество,че да се оправдаят предприетите действия с начините и средствата за лечение според спуснати норми наречени протоколни,процедурни за изпълнение,че повествователна разказна форма се обвързва с модерното типово лечение наречено сарс-ков-2 или Ковид19 с вариантите му по вълните обявявани от алфа през делта до омикрон за ваксинации как за индустриален типов лек начин на лечение
42
3
 
22
 
! Отговори
До 48 преди 2 години
Никой никого не лекува от две години! Само крадат.
41
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 47 "като го отнесат 3-4 лекари за назидание , ще действат по различен начин" По-скоро ще си вдигнат багажа и ще оставят алековия герой да го лекува Мангъров с чайчета. Неслучайно в България врачките, леячите на куршум и хомеопатите са на мода.
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като го отнесат 3-4 лекари за назидание , ще действат по различен начин.
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте видеото на софиянката, дето прави панаира в Кауфланд. Много човешка пр.о.стотия и принуда. Карат хората да се ваксинират насила, ако искат да НЕ бъдат изгонени от работа. Няма некупен медик в БГ! Платени са всички, ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО Е С ОГРОМНИ МАЩАБИ!
38
1
 
22
 
! Отговори
///// преди 2 години
Егати сбъркания професор и какво като във Франция му проверяват сертификата на всеки тротоар това предпазвали го от заразяване?
37
8
 
15
 
! Отговори
накратко преди 2 години
учиш 6г. После специализираш работейки на 1000лв таван, докато наборите ти взимат по 2-3к. и отгоре. След това всички искат да носиш отговорност,ставаш писарушка щото те проверяват от 100 места и искат 1000 документа, ако си наемеш човек да оправя тия неща на хората им се вижда скъпо, всъщност на тях винаги им се вижда скъпо. Някои са нахални, други искат да те бият направо, а в 80% от случайте сами са си виновни. Та или спира да ти пука, или заминаваш за Германия, и в 2-та случая тука го дуxaт
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Трябва да запазим разум и дисциплина преди да дойде този край, защото може да има неприятни изненади" Не можем да запазим нещо, което в България не сме имали. 100 смъртни случая от вчера показват, че българите ТОТАЛНО СЕ ПРОВАЛИХА в показването както на разум, така и на дисциплина. Пандемията ще отмине, но щетите от нея ще живеят в обществото ни занапред. Българите са умиращ народ не защото живота им е труден, а защото са станали безчуствени към стойността на живота.
35
3
 
9
 
! Отговори
Татул преди 2 години
А така наречената хипократова клетва. Само морална стойност ли има или има и някаква юридическа. Защото дори и в морален аспект да е, това означава че човещината просто я няма никаква у хората. Дори кучето усеща когато страда човек и идва по най милият и трогателен начин да те утеши. А хората ще се изядем взаимно заради едни малки книжки, наречени пари.
34
2
 
23
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Лекарите имат право да си наемат Сестра - тя се плаща от ЗК .Те си я спестяват , за да вземат и нейната заплата от ЗК .Айде Нема Нужда да се Лъжем .Личните Лекари и Зъболекарите станаха като ХИЕНИ - ще изядат Труп , преди това ще го омаломощят .
33
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той искал да бъде човечен, ама нямал желание.
32
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажи и за "протокола", чрез който избивате хората в болниците.
31
1
 
15
 
! Отговори
Кирохарвардо преди 2 години
Така ще е докато държавата се управлява от юристи, икономисти и еколози...
30
3
 
30
 
! Отговори
777 преди 2 години
Бяла мафия...търгаши.