Работна група ще анализира смъртността от COVID-19 у нас

Ще се анализира периода от 1 март 2020 г. до 15 февруари 2022 г.
Обновена: 15 фев 2022 18:25 | 15 фев 2022 18:13, Анисия Иванова
53
Работна група ще анализира смъртността от COVID-19 у нас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Със своя заповед министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова сформира работна група, която да извърши обстоен анализ на регистрираната смъртност от COVID-19 в България в периода от 1 март 2020 г. до 15 февруари 2022 г., съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Ще се вземат предвид броя на ваксинираните лица сред починалите, постигнатият ваксинационен обхват у нас по възрастови групи, протоколите за лечение.

Председател на работната група е проф. д-р Ани Кеворкян, дм, ръководител на катедра „Епидемиология и медицина на бедствените ситуации“, МУ Пловдив.

В състава ѝ влизат представители на Националния център по заразни и паразитни болести, Националния център по обществено здраве и анализи и на "Информационно обслужване".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свидеха се пари за лекуване на неваксинирани, пък сега да пръскаме от общите пари на данъкоплатеца да поддържаме комисия,която още сега се знае до какви изводи ще стигне.По-работещо е телефон за сигнали, проверка на място и наказание.Всичко друго е дрън, дрън, та пляс.Българинът може да бъде накаран да работи само ако му диша някой във врата, да го контролира и санкционира.Тогава няма да има случаи като този от Враца, който не е единствен,но придоби гласност поради съвестният гражданин заснел ви
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Битият- бит, ната.....кова.ния ...на.....н.Ще върнат ли обратно в живота умрелите без лечение и нормално обслужване в болниците.Да не си мислят,че няма да има възмездие.Нищо не остава ненаказано, ако тук на земния живот не си го получат, страдат поколенията им след тях.Да ла. пун...дрят пари, дано да имат време да си ги хар..чат после, че дали в луксозен ковчег или в два черни чувала трябва място 2 на 1 и червеите ще ги гризат както всеки починал до сега.Никои не занася, няма да занесат и те!
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вина имат и лекарите - да не се правят, държат се ужасно с пациенти, гледат ги по веднъж сутрин и вечер, за разлика - във ВМА ги следят на всеки час, макс - два. Затова там има най-ниска смъртност. Неадекватно лечение и никаква отговорност!
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще чакаме резултати и от анализа на прикритите лекарски грешки, уморили болни и записани като умрели от ковид. От 2019 до сега бая работа ще имат.
41
0
 
4
 
! Отговори
Дрън.дрън преди 2 години
че пляс!
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще прегледат ли колко народ умишлено е утрепан в болниците?
39
7
 
2
 
! Отговори
Това, антевъксърите преди 2 години
са загубено племе. Техният гуру ДОЦЕНТ, а не професор Мангъров от години се опитва да стане здравен шеф. И понеже не му отдава, води масите към простотии, за да е си избива наполеоновия комплекс, след като се ваксинира тайно.
38
1
 
9
 
! Отговори
До 38 преди 2 години
Не е само един. 80% сме сигурни, че лъжете хора и не лекувате старците от истинските им болести. Пишете ги ковид за пари. Аутопсия никога не е правена.
37
1
 
5
 
! Отговори
До 38 преди 2 години
Аз съм сигурен, че няма да си жива да ми направиш аутопсия. Или ще си в затвора.
36
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правени са и се правят аутопсии на починали от ковид. Всичко е ясно и описано. Само един бг антиваксър по всички статии пише едно и също - иска аутопсия. Обещавам ти, че ти като умреш от ковид, ще ти направим почетна аутопсия заради старанието и постоянството.
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това трябва да се свърши от прокуратурата.
34
2
 
12
 
! Отговори
kk преди 2 години
Ама чак сега ли? След като умряха 35 000 души???? И поне още толкова косвени жертви защото болниците бяха затворени и плановият прием прекратен.
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да направят поне няколко аутопсии да се види ковида.
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гарван гарвану око не вади! Сформирайте група от антиваксъри. Анализите ще са верни 100%.
31
2
 
11
 
! Отговори
555 до 32 преди 2 години
Всичко е пределно ясно, лошо е , че нямаме в България като в чужбина, смели и независими медици , да отворят очите на хората.
30
4
 
11
 
! Отговори
exel преди 2 години
Абе моме Сербезава, що ти трябва цяла група за да ти анализира готова база данни? То и който и ученик от 5-6-ти клас да хванеш, на EXEL ще ти го направи. Или ти трябват още нищоправци?
29
2
 
11
 
! Отговори
До 555 преди 2 години
Мен ме е яд, че ни мислят за бу.дали и ни подценяват мисловния капацитет.
28
2
 
15
 
! Отговори
555 преди 2 години
Кой от какво е починал може да каже единствено патолог след аутопсия и анализ на всички органи и системи. Патолозите са последната инстанция в лекарското съсловие и тяхното заключение е равнозначно като на върховния касационен съд .Ексхумации естествено няма да правите и действията ви ще бъдат прах в очите на хората.
27
2
 
3
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Да не си от работната група.?
26
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То е ясно. Провалът на ваксинацията доведе до тази смъртност.