Сербезова: COVID-19 протича тежко при едва 5% от пациентите

4 на 100 от болничните легла са заети
20 юли 2022 17:30, Нели Христова
51
Сербезова: COVID-19 протича тежко при едва 5% от пациентите
Снимка: БГНЕС

Коронавирусната инфекция протича тежко при едва 5 процента от пациентите, настанени в болници. Заети са 4 на сто болничните легла и не се отчита натоварване на здравната система. Това съобщи от парламентарната трибуна министърът на здравеопазването в оставка Асена Сербезова.

Тя беше изслушана по искане на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН).

По думите на Сербезова 9 области в страната се намират в първия етап от четири за въвеждане на противоепидемични мерки. Те включват носене на маски в болнични и социални заведения, спазване на дистанция при струпване на много, работа от вкъщи при възможност и засилен сутрешен филтър в детските градини.

"Министерството на здравеопазването продължава да следи непрекъснато разпространението на Covid-19 в страната и при необходимост на достигане на високи нива на 14-дневна заболяемост и отчитане на тенденция за трайно завишаване на броя на заетите болнични легла и свързаното с това натоварване на болничната система, което към момента не отчитаме, но ако се отчете, има възможност да се въведат и други противоепидемични мерки, които са предвидени в националния оперативен план за справяне с пандемията от Covid-19", каза още Сербезова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ае, къде беше тоя ковид когато ни щурмуваха украинските граждани, неваксинирани, нетествани, без елементарни ваксини против доста по-страшни болести...
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В авирона има графен!!!!!
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бих искал да знам какъв е процентът на тежко боледувалите от грип преди 3 години.
33
8
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Защита от SARS Cov2 в начална фаза с препарати.1-Ивермектит.2-Бромхексин и колхицин(инхалации с бромхексин)3-черен пипер-блокира навлизане на вируса в клетките.4.Аврион рапид.5.Флувастин.6.зелен чай.7-Монтелукаст.8 колоидно сребро(най-силен природен антибиотик,унищожава вируси,бактерии,гъбички и др.9-прополис.10-цистус таблетки.11-цвят от карамфилово дърво.--Всичко това е от публикации с проведени опити.Аз лично се предпазвам с мин.количества колоидно сребро и черен пипер и нямам проблеми.
32
2
 
6
 
! Отговори
Станимир, Враца преди 1 година
"По думите на Сербезова 9 области в страната се намират в първия етап от четири за въвеждане на противоепидемични мерки. Те включват носене на маски в болнични и социални заведения, спазване на дистанция при струпване на много, работа от вкъщи при възможност и засилен сутрешен филтър в детските градини."----Хубаво, а защо в Ямбол и Добрич се въвеждат задължителни маски в градския транспорт? Кой дава право на шефовете на местните РЗИ да налагат мерки по свое усмотрение? Утре ще затворят бизнеси!
31
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Когато лечението е неадекватно(примерно с антибиотици и ремдисивир) процента ще е не 5% , а 50%. Можеха да бъдат спасени в световен план стотици хиляди животи и още толкова спасени от увреждания, ако се провеждаше адекватно лечение.
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
30 коментара.... Интересът към "пандемията" все повече намалява.
29
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трагедиите на неваксинираните продължават с пълна сила. От 1 януари 2021 година досега, от почти 30000 починали от Ковид-19, близо 29000 са неваксинирани и под 1000 са ваксинирани.
28
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление трагедиите за "ваксинираните" тепърва започват. Кой каквото и да говори, скоро ще се види какво действително се случва с тези хора. Някой ще отговаря, неизбежно е.
27
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 31Назад си с инфото. Има три изплатени обещетения и над 1600 иска. Регистрирани са над половин милион случая на увреждания и смърт. Лавината сега започва да набира скорост.
26
13
 
2
 
! Отговори
До 31 преди 1 година
Във Великобритания плащат до 150 хиляди паунда след съдебно дело за пострадал от някаква ваксина, като наскоро включиха и ваксините за Ковид-19 в списъка. За Ковид-19 има едно изплатеното обезщетение от 120 хиляди паунда заради ваксина на АстраЗенека. Къде тук е новината? При всички ваксини за всички болести може да се случи случка
25
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тpoлoвете да не се напъват много, щото "яко ще се мре" беше адресирано до "ваксинираните" и скоро нищо няма да може да скрие факта, че хора масово умират или се увреждат от експерименталните препарати. Това ще се види най-вече в добре надупчените нации, така че родните марионетки няма да имат никакъв шанс да реагират. За тях просто ще дойде възмездието.
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най вервам на резултати от фалшив тест, след туй на Галъп.
23
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Англичаните плащат по 120 хил паунда на близките на убитите от ковид "ваксините". У нас кога?
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За вчера 790 човека са в болница, от които 42 са в интензивното, което е 5,32%.
21
18
 
6
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Доста хора убиха агитаторите против ваксините. Би трябвало тези убийци да бъдат съдени
20
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тежко протича при неваксинираните хора на възраст над 40 години. Това е реалния им процент на неваксинираните в България на възраст над 40 години 5% и 95% ваксинирани.
19
4
 
3
 
! Отговори
верваме преди 1 година
До Факт "Факти" писани от убийци.
18
15
 
4
 
! Отговори
Факт преди 1 година
През 2021 и досега през 2022 година в България 92,13% от постъпилите в болница са неваксинирани, както и 96,99% от починалите.
17
2
 
16
 
! Отговори
ще ти стане тясно преди 1 година
До Анонимен 23А аз съм виждал как в бърза помощ разменят положителен тест на ваксиниран с отрициателен тест на неваксиниран и вкарват неваксинирания за утилизация.