Как да различим настинката, грипа и COVID-19?

Рязката смяна на температурите влияе на разпространението на инфекции
39
Как да различим настинката, грипа и COVID-19?
Снимка: Pixabay

По какво се различават настинката, сезонният грип и COVID-19? Това е въпросът, който все по-често започва да вълнува хората.

Инфекционистът д-р Трифон Вълков коментира пред Нова телевизия, че рязката смяна на температурите особено влияе на разпространението на инфекции. Лекарят е категоричен, че приемът на определени храни няма да повлияе на симптомите ни.

„Единственият начин за превенция на такъв тип заболявания остават ваксинациите”, твърди д-р Вълков. По думите му никога не е късно човек да си направи противогрипна ваксина или такава за коронавирус.

Той опроверга теорията, че студът е този, който ни разболява.

„За да се заразим с нещо, около нас трябва да има източник на инфекция”, подчерта инфекционистът. По думите му дори когато сме настинали, ние сме заразни, дори преди да развием симптоми.

Липсата на обоняние не е задължително белег, че сме се заразили с COVID-19, посочи д-р Вълков. Той допълни, че най-сигурният начин да разберем дали носим вируса, е да си направим бърз тест.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма как. Т.нар. "ковид" е обикновена настинка, преекспонирана от продажните слуги на фарма мафията.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ковидо е най-лекото заболяване. Два дни с лека температура и почти никакви симптоми. Така се различава. При вацинираните не знам как е, с тази съсипана от експерименти имунна система, всичко може да ги събори.
29
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
слагайте маските антиваксъри - заради вас вчера са починали 11 неваксинирани
28
1
 
22
 
! Отговори
Ъъ преди 6 месеца
Текстът в статията няма нищо общо със заглавието
27
2
 
13
 
! Отговори
абе преди 6 месеца
"най-сигурният начин да разберем дали носим вируса, е да си направим бърз тест." След голямата еуфория покрай най-голямата измама на света,почти не остана "специалист'.който не си призна,че тези резултата от тези тестове е 50/50,т.е. или си полен или не си болен...........Някаква елементарна логика да има смисъл от тези тестове.....
26
1
 
9
 
! Отговори
Тон преди 6 месеца
Не можем, защото разлика няма!
25
1
 
18
 
! Отговори
Бай Шиле преди 6 месеца
Разликата е в ковид бонусите на първа линия!
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
При едното мноо се пръди брат.
23
1
 
2
 
! Отговори
Не става въпрос преди 6 месеца
за това ти колко полезен или вреден си за организацията, в която работиш. Става въпрос за една група от хора с голямо влияние, които виждат бизнес възможност. Политиците пък виждат ПиАр в цялото нещо, лекарите и те да не останат на заден план, софтуерните компании с техния електронен зелен сертификат, а медиите пък обслужват властта. И ужким всеки само едни пари да вземе, а на края става престъпление срещу човечеството. Та както казах, твърде наивна представа за света имаш.
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пише го накрая - тест.
21
2
 
26
 
! Отговори
Te4o преди 6 месеца
Батенце с тази статия всичко ми стана ясно само не и "Как да различим настинката, грипа и COVID-19?"Не знам, ако и другите статии са ви такива...
20
0
 
1
 
! Отговори
asd преди 6 месеца
Пак питам няма ли да направят повече пари ако вместо да ми плащат 1000 лв болничен, ходя да изкарам 2000 заплата, платя си данъци и осигуровки и има много повече пари на разположение за крадене по много различни начини. Вместо 50 ст. еднократно от ваксина или тест? И тя индустрия изобщо не е най-голямата, че всички други индистрии да са съгласни някой да им разваля макросредата и те да си траят. И как пък едно правителство или опозиция по света не тръгна да пропагандира смешните конспирации?
19
3
 
10
 
! Отговори
АСД, имаш много преди 6 месеца
наивна представа за това кака работи света, приятелю :D Тия експерти в областта, които се опитаха да противоречат на мейнстрийма бяха отъждествени с антиваксърите (движение, които съществуваше 10 години преди ковида). Именно заради много пари, които се направиха много от медиите обслужваха тия бизнес интереси. Единици бяха тия които се противопоставиха и бяха уволнени или "кенсълнати" по социалните мрежи и платформите като Ютюб. Живеем във фашизъм, който не се пробутва като "демокрация".
18
2
 
18
 
! Отговори
С математика преди 6 месеца
Настинка + грип + фалшив тест= ковид
17
1
 
14
 
! Отговори
noFreeman преди 6 месеца
И трите изброени в заглавието е едно и също...
16
8
 
2
 
! Отговори
asd преди 6 месеца
Точно вносителите на едро работят на марж 1.5 %, а не 100-200%. Май вие не ги разбирате цифрите.
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ковид covid 19 -certivicate of vaccination ID 2019 маркиране на добитъка с наносглобяем интерфейс!
14
3
 
0
 
! Отговори
asd преди 6 месеца
Щом включваш печалбата ан всички по веригата, значи всички по веригата трябва да се отчитат и отчисляват и то някак на черно за да се събира някъде в някаква световна централа всичката сума, която да се ползва да се затвори устата на всичко и всички по въпроса? Не ви ли се струва малко смешно и невъзможно? Най-малко всеки познава някой аптекар близък, роднина... Не са някакви ***, нали?
13
3
 
1
 
! Отговори
asd преди 6 месеца
А тия милярди, дето си ги представяте, ще стигнат ли да запушат устата на всички правителства и всичките им опозиции по света и на всички изявени и с уважавана репутация учени в областта на медицината? А държавата ще се кефи ли някой да може да прибере 50 ст печалба на мен да ми плаща 1 седмица - две към 1000 лв болнични, вместо да ходя на работа и да изкарам 2000 лв БВП и да си платя данък и осигуровки върху това? А другите мафии (индустрии) и те ли ще си траят по въпроса?
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Asd, не ги разбираш цените. Тестът в китай на дребно е 2.4 долара. При цена 20 лв печалбата при продажба на дребно е поне 100% до 200%. А Първите 100% печалба са за многото лапачи - вносители на едро. Никоя аптека няма да ти работи за 10% печалба!