Повръщаш в такси - плащаш 25 долара

Въвеждат "такса повръщане" в Торонто
17 яну 2014 14:01, Александър Попов
5
Повръщаш в такси - плащаш 25 долара
Снимка: Reuters

Шофьорите на таксита в Торонто, Канада, явно си патят редовно от подпийнали клиенти, които "разкрасяват" автомобилите им със стомашно съдържание.

Те са поискали разрешение от градските власти да въведат допълнителна "такса повръщане". Така клиент ако замърси автомобил, ще трябва да плати 25 долара, информира агенция ЮПИ, цитирана от БТА.

Таксиджиите са внесли доклад от 105 страници за подобрение на работата на гилдията и очакват одобрението на таксата от кметството. Препоръката за "такса повръщане" е под номер 23 и е формулирана като "такса за почистване". По всяка вероятност тя ще бъде приета от Градския съвет на Торонто.

Водачите на таксита изтъкват аргумента, че когато возилото им е замърсено, те не могат да обслужат други клиенти, докато не го почистят. А това им носи загуби. Шофьорите държат таксата да бъде предварително фиксирана, за да нямат излишни спорове с клиентите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: торонтотаксиповръщане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
до № 1 преди 10 години
Че акаш на таксиджията на к....уро....
2
0
 
1
 
! Отговори
Kreti преди 10 години
Във Виена (Австрия) е 80э ако не е увеличена
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е те не могат ли да си подбират клиентите бе? Ако са жужащи нечленоразделни и лазещи- да им откажат превоз, какво се оплакват? Такса повръщано... ми бонусите ако се накенза и размаже? Услугата е частна и по взаимно договаряне, може да откажеш ако не си сигурен в намеренията или състоянието на клиента, никой не те кара задължително да возиш който и да е! В Москва като се наклепам с друзя и викнем такси, първо ми се показва бокс, спрей, нож и бухалка и ме питат искам ли да влезна в таксито