Древният град Хераклея Синтика е посрещнал над 5000 туристи само за месец

Археологическият обект е напълно променен след реставрация
2 юни 2024 11:40, Петър Бойчев
10
Древният град Хераклея Синтика е посрещнал над 5000 туристи само за месец
Снимка БГНЕС

Ако някога сте посещавали разкопките от античния град Хераклея Синтика край Петрич, направете го отново, защото обектът вече изглежда различно, а откритията там стават все повече.

Достъпът до древния град, който трудно оставя човек равнодушен, и който впечатлява с мащабите, размерите и автентичността си- вече е съвсем спокоен и реален. В истински хит и туристическа дестинация номер 1 в региона се превръща Хераклея Синтика, защото изгледът, който вече имат разкопките там, са наистина впечатляващи, предава БНР.

"Отворихме обекта в края на април месец, Над 5000 души са го посетили, което е впечатляваща цифра. Интересът е много голям", заяви Катя Стоянова, ръководител на проекта. Археологическият обект е напълно променен благодарение на изпълнен проект на Община Петрич за реставрация и консервация. Достъпът до Хераклея Синтика е в отлично състояние откъм село Рупите. Предстои ремонт и на пътя откъм Комплекс "Ванга". Вече са осигурени и пари за следващи разкопки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз обичам да ходя на остров Лезбос!
7
0
 
3
 
! Отговори
фермер преди 3 месеца
В бедния северозапад са само роми . Те живея формално, създават семейства формално и отглеждат децата си формално. Но са центъра на Баланса по демографски продукт
6
1
 
3
 
! Отговори
обикновен българин преди 3 месеца
Само да припомня. Всеки ученик з знае , че Петрич е най големия мафиотски град в България от времето на Социализма на Живковизма . Града на трите граници със специалната митническа зона. След 1998г. Мафията се почувства напълно Свободна и до днес . Няма бедени в този район. И с пълно лежане от 24 часа пари печелят
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като начало не е лошо. Но има още много да се работи по обекта. И като разкопки, консервация, представяне и като инфраструктура. Пътят е що-годе добър в последната си част, непосредствено преди обекта. Но до там е пълна скръб. Тесен, дупки, локви и кал до шия, минава се покрай някакви гнусни съборетини и бордеи....с една дума - мили, родни картинки.
4
0
 
1
 
! Отговори
Ъм преди 3 месеца
5000 е число, а не цифра...
3
6
 
5
 
! Отговори
обикновен българин преди 3 месеца
В бедния северозапад е пълно с антика и ,съоражения от Римската империя по късно назована Свещената Римска Империя до времето на Княжество България . Разпростираща се по Билото на Стара Планина .до нос Емине Граничеща с Османската Империя. Но институциите са Приспана от Вечната Дружба със СССР 1944г
2
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 3 преди 3 месеца
Къв македонски ве охлю. Чист елинистичен град. Не виждаш ли коринтските капители? Ааа извинявай, тук е ранно-античен монкидонски барок.
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ква е тая "реставрация" с нов мрамор ? Нито е цяло нито нищо. Колко кинти отидоха за "реставрация" ?