Колегите развалят диетата - все някой черпи!

В офиса често те изкушават с бонбони или торта
16 яну 2015 11:55,
8
Колегите развалят диетата - все някой черпи!
Снимка: архив, Reuters

Често липсата на воля е основната причина за провала на диетите. Според резултатите от проучване, направено във
Великобритания, колегите в службата също се оказват виновници за неуспеха, пише в. "Дейли стар".

Допитването е направено по поръчка на компанията производител на протеиновата напитка "Ubbeat". Резултатите от него показват, че 95 процента от участниците в анкетата обвиняват за провала на диетите си своите колеги, които редовно ги изкушават с бонбони, торти за рожден ден или други нездравословни храни.

Проучването разкрива още, че 50 на сто от британците са взели решение да се хранят по-здравословно през новата година. Оказва се обаче, че добрите намерения на една трета от анкетираните вече са се "изпарили".

Експертите отбелязват, че за тези, които досега не са се отказали от здравословните си решения, шансът да ги спазват до края на годината е със 75 процента по-голям.

Волята за здравословно хранене не опира само до надделяване на съзнанието над материята, смята експертът д-р Адам Кери.

Скорошно проучване е показало, че видът на храната също е от значение - богатата на протеини закуска помага на хората да устояват на изкушението да похапват между храненията, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: диетиколеги
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А, да бе! Другите ви виновни, че не можете да се въздържате и да си наложите дисциплина.
5
2
 
8
 
! Отговори
Според инструкцията преди 9 години
Преди да изядете тортата диетата не е актуална. От глазурата искрите в очите ви доминират и няма причина да се мисли за диета. Непосредствено след като тортата свърши, усещате тежест в стомаха. Тогава вече не виждате тортата, глазурата и всичките и прелести и се чудите кой ви е виновен. Ето в този момент най-подходящи са колегите, все едно са ви тъпкали насила парчета в устата! От цялата работа само издавате характера си, пък било то и заради едно парче торта, поднесено от сърце.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много грешно мнение насаждате с години, че "диета" означава глад и лишения. Диета означава здравословно хранене. А хората, които искат да са във форма трябва задължително да спортуват. Храна и спорт и ще има резултати. Гладът не е диета, защото унищожава човешкото тяло. Аз лично се съобразявам със сладките изкушения, но имам 1 ден в седмицата в който си "наваксвам" без да прекалявам. През останалото време - активно спортуване и здравословна храна, доколкото е възможно
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво означава Хеле сега ?то не са ?
2
2
 
14
 
! Отговори
От ръководството преди 9 години
Ако бонбона е от почерпка, то той не се лепи отзад. Това вече е доказано от Британските учени.
1
1
 
19
 
! Отговори
Hiter преди 9 години
В София е така, но в провинцията по малките предприятия,които забавят заплатите 6-8 месеца не се черпи, една кутия с бонбони и то койо черпи си взима 5-6 бонбона уж,че черпил в другата стая и от кутия 20 бонбона Сезони остават 15. Торти, че пасти това само в София по големите фирми ИТ/Финансови. В провинцията нямат проблем описан в статията. Реве ми се като видя разликата Лом - София,реве. В софия ако взимам 3000 в ЛОм може да си направя фирма с 5 души, да им плащам с тез пари,че и да ми остават