Уникално: Георги Гетов хвана 46 пъстърви за 45 минути

Националите по спортен риболов втори в света в Босна
20 май 2024 14:52, Петър Бойчев
13
Уникално: Георги Гетов хвана 46 пъстърви за 45 минути
Снимка Фейсбук

Националният отбор на България по спортен риболов на пъстърва с изкуствени примамки триумфира със сребърните медали на световното първенство в Босна и Херцеговина.

Състезанието се проведе през уикенда на реките Лашва и Лепеница в градовете Киселяк и Бусовача. Световни шампиони станаха състезателите от Италия, а бронзът остана за чехите. Турнирът беше изключително конкурентен, в него участваха общо 17 отбора и близо 80 риболовци.
 

Четиримата ни състезатели Георги Гетов, Боян Ярков, Евгений Бон и Тодор Костадинов показаха рядко виждано майсторство. За два дни нашите уловиха общо 416 пъстърви, като само италианците имаха повече. Рибите се хващаха със спинингова техника на три вида примамки – блесни, воблери и силикони. По регламент се използваха куки без контри, а след улавянето всяка пъстърва се пускаше жива обратно във водата.
 

„Когато през миналата година станахме световни шампиони, немалко хора решиха, че успехът се дължи на домакинския фактор, тъй като световното тогава се проведе на река Въча в България. Сега показахме, че отборът ни наистина вече е световна класа в спининговия риболов на пъстърва", заяви лидерът на българския тим Георги Гетов. Той постави и един от рекордите на първенството, като успя да улови 46 пъстърви в рамките на 45 минути.
 

В индивидуалното класиране световен шампион стана 17-годишният италианец Давиде Недроти, следван от съотборника си Марко Феракатена и босненеца Никола Зовко.

„Като федерация развиваме общо десет дисциплини в спортния риболов с участието на стотици състезатели. В последните години уловът на пъстърва с изкуствени примамки винаги ни е носил големи успехи", каза делегатът на БФРС на световното Станил Йотов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от Свободно време.
Нумерологична прогноза за 20 – 26 май
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
До егати името === Темepyти :)))
8
3
 
3
 
! Отговори
егати името преди 1 седмица
Киселяк?Що за име на град?Как ли се наричат гражданите на града?
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 7 В инетерс на истината аз съм хващал 4-5 дребни таранки в един гьол на преливник с голи ръце. Захранихме добре и започнахме една след друга да ги хващаме с въдици. Но толкова много че някои дойдоха чак на брега на 20 см. Такова нещо не бях виждал. По 50 грама едната някъде. Преливникът на язовир Цонево. Който знае язовира знае и преливникът и този гьол. От гьолът водата отива по дере в река Голяма Камчия.
6
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е, и?! Аз мога да хвана и повече от магазина. Чудо голямо
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А шарани със голи ръце кога ще хванат???
4
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
а за нас смъртните глоба и затвор :)))
3
3
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 1 седмица
От теб нищо не става
2
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От ловджия и рибар човек не става, къде видиш пропаднала къща като коптор - ловджия живее.
1
2
 
11
 
! Отговори
К.К. преди 1 седмица
Браво момчета гордеем се с вас