Турската сензация Юсуф Дикеч ще прави позата си "запазена марка"

Имало много опити за регистрация на търговски марки без знанието му
5 сеп 2024 08:38, Петър Бойчев
8
Турската сензация Юсуф Дикеч ще прави позата си "запазена марка"
Снимка БГНЕС

Турчинът Юсуф Дикеч, който стана сензация в олимпийското състезание по стрелба в Париж, подаде молба за защита на комерсиалното използване на позата, която го направи известен.

Придобилата световна известност небрежна, опусната позиция на тялото с лявата ръка в джоба и дясната с пистолета в полезрението, трябва да се превърне в запазена марка.

Сребърният медалист на 10 метра от Париж 2024 е подал молба до Института за интелектуална собственост за защита на комерсиалното използване на позата, която го направи известен на Олимпийските игри в Париж през 2024 г., съобщи неговият треньор, пише News.ro.

"След като бяхме информирани за многобройните инициативи за регистрация на търговски марки, извършени без знанието на Юсуф Дикеч, подадохме заявление преди около седмица", каза наставникът на спортиста Ердинч Билгили.

Юсуф Дикеч стана световна звезда, след като снимки, на които той стреля меко казано безгрижно обиколиха телевизиите и социалните медии. Много спортисти са копирали позата му, включително шведският феномен в овчарския скок Арманд Дуплантис.

Нападателят на Челси Николас Джаксън последва примера в неделя, празнувайки отбелязан гол в английската Висша лига. Множество продукти, включително тениски, чаши и калъфи за мобилни телефони, представящи позата на Дикеч, която изглежда съчетава и небрежно безгрижие и самоувереност, бяха пуснати за продажба, съобщи турският обществен новинарски канал TRT Haber.

"Някои хора смятаха, че ръката ми в джоба е знак за арогантност. Правя го само за да поддържам тялото си по-стабилно. Не е нужно да търсите повече смисъл", каза Юсуф Дикеч в началото на август.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от Миш-маш
Как да си правите двойно почистване на кожата като професионалист?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
фф преди 1 седмица
Може да го запази и да стане символ както е jumpman позата на Джордан
7
2
 
2
 
! Отговори
Хит Ман преди 1 седмица
Таен агент, който са пратили на олимпийските игри със заръката: "Да вземеш медал, но да не е много явно, че си про и да отвееш всички с разлика". :D
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това не е много умно, ама турска му работа
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Секс поза Юсуф - докато хакаш държиш едната ръка в джоба за стабиуност
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При стрелците спокойствието е водещо . Казано ясно.
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кажете му, моля, да не го прави, че от Велик спортист ще се превърне в поредната жертва на комерсиализацията, затънала навред блаотото й ((
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дроаре буарски политици,вижте какво правят турците с Македония и какви пари влагат за въоръжение и "преятелство"Народът го е казал от време оно-на турчин вяра да нямаш.
1
1
 
12
 
! Отговори
Aнонимен преди 1 седмица
Хареса ми и отговора му, точен и ясен. Личи си добрата подготовка.