Британски министър: Путин няма да уплаши Запада

Според Дейвид Лами Путин "много блъфира"
15 сеп 2024 19:05, Красимир Ангелов
311
Британски министър: Путин няма да уплаши Запада
Снимка: БГНЕС

"Западът няма да се уплаши от предупреждението на руския президент Владимир Путин, че ще започне война с НАТО, ако Украйна получи разрешение да използва оръжията, предоставени ѝ от западните ѝ съюзници, за удари по територията на Русия", заяви британският външен министър Дейвид Лами, цитиран от Пи Ей медия и ДПА.

Лами посочи, че Лондон продължава консултациите с Вашингтон и другите западни съюзници по въпроса дали да се даде зелена светлина на Киев да използва доставените от Великобритания ракети "Сторм шадоу" за атаки срещу руски военни летища и други обекти, от които се предприемат нападения срещу Украйна.

През последните няколко седмици в Киев и Вашингтон имаше интензивни преговори между Великобритания и САЩ по тази тема, но все още не е взето решение.

Украинският президент Володимир Зеленски многократно настоя западните лидери да позволят на армията му да използва оръжията, доставени от съюзническите сили, за удари по руска територия.

Руският държавен глава предупреди, че подобен ход "ще означава, че страните от НАТО, САЩ и ЕС са във война с Русия".

Според Лами обаче има малка вероятност от подобен сблъсък. "Путин каза: не изпращайте танкове. Изпратихме им. Путин каза: не изпращайте никакви ракети. Изпратихме им. На всеки няколко месеца Путин заплашва, че ще използва ядрени оръжия", обясни Лами пред телевизия "Скай нюз". Британският външен министър подчерта, че сега русият президент трябва "да сложи край на агресията си и да напусне Украйна".  

Лами допълни, че Путин "много блъфира". "Не можем да бъдем отклонени от курса от един империалистически фашист", който "иска да нахлува в страни безразборно", каза още ръководителят на британската дипломация.

Освен това той съобщи в ефира на Би Би Си, че разговорите между премиера Киър Стармър, президента на САЩ Джо Байдън и Зеленски ще продължат по-късно този месец в централата на ООН в Ню Йорк.

По последни данни на британското военно разузнаване Русия продължава да води "настъпателни операции с бързи темпове в множество райони по фронтовата линия". Същевременно въздушнодесантни и морски пехотни части са започнали контраофанзива срещу украинските сили в руската Курска област. Британската разузнавателна служба смята, че е "много вероятно" руската армия да си е върнала контрола върху няколко села.

Освен това според актуализираната информация на Министерството на отбраната на Великобритания войските на Путин "постепенно" напредват в района около Угледар, както и югоизточно от важния логистичен център Покровск. (БТА, Николай Велев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от Войната в Украйна
Апти Алаудинов - новата звезда на Русия във войната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
0
 
0
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 часа
ИМА НЕЩО МНОГО АМА МНОГО НЕНОРМАЛНО,АМИ НИКОЙ ДОРИ И БЪЛГАРСКИТЕ РУСОФИЛИ НЕ ГОВОРЯТ ,ЧЕ ВОЙНАТА ЗАПОЧНА ЗАРАДИ НЕ ИЗПЪЛНЕН МИНСКИ ДОГОВОР,ДОГОВОР ПОДПИСАН ОТ МЕРКЕЛ,МАКРОН И УКРАИНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ,АКО БЯХА ДАЛИ АВТОНОМИЯ НА ДОНЕЦКИТЕ РЕПУБЛИКИ/ ТАКА И ЗАПИСАНО В ТОЗИ ДОГОВОР/ ВОЙНА НЯМАШЕ ДА ИМА--ЗЕЛЕНСКИ КАЗА ЧЕ ТОЗИ ДОГОВОР НЕ Е ИЗГОДЕН ЗА УКРАИНА--КЪДЕ ТУК Е ВИНАТА НА РУСИЯ
261
0
 
0
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 часа
Г-Н ЛАМИ ,НЕ РУСИЯ А ВИЕ ОТ ЗАПАДА ВЕЧЕ ТРИ ГОДИНИ ПЛАШИТЕ РУСИЯ ,ПРАВИТЕ САНКЦИИ СЛЕД САНКЦИИ И ПОСЛЕ УРСУЛА КАЗВА " ПУТИН ИСКАШЕ ДА НИ ПОСТАВИ НА КОЛЕНЕ"--НО ТОВА Е СМАЙВАЩО ЛИЦЕМЕРИЕ,НЕ Е ДОСТОЙНО Г- ЛАМИ
260
1
 
1
 
! Отговори
червен кхмер преди 1 ден
До Чужденец 259 и 257 Разбирате ли защо ви наричат фа шисти?
259
3
 
2
 
! Отговори
Чужденец преди 1 ден
Този маймунек бил на поста си единствено щото бил такъв, а поради квалификация и заслуги.
258
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 ден
Западът няма да се уплаши щото Русия няма да почне война с НАТО. Ама ако НАТОто почне война с Русия чрез Украйна Русия ще отговори и НАТО ще се нас ере, особено в европейската си част.
257
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Сигурни ли сте, че този е британски министър, а не африкански? хАХАХАХААХ
256
4
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 дни
Русия трябва незабавно да изтрия от лицето на земята Великобритания това ще е урок за сащ. Великобританските ги мислех чеса бели ато се оказа чеса бушмени
255
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ТОЯ ДОРИ НЕ Е И ЧЕРНОКОЖ, ТОИ СИ Е НАПРАВО АВСТРАЛИИСКИ АБОРИГЕН, БОЖЕЕ КАКВИ ХОРА КОМАНДВАТ БЕЛИТЕ НА ОСТРОВА
254
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Абе Путин няма да ви уплаши но все за него говорите. Уж ви е яд на Путин но си го изкарвате на руския народ. Пък според Запада Путин е диктатор. Еми след като е диктатор какво е виновен руския народ , че гледате да го избиете да му унищожите държавата и да му заграбите богатствата.
253
14
 
6
 
! Отговори
Баба преди 2 дни
Путин една Украйна не може да превземе три години, като нападна без да обяви война, като страхливец. 32-членно НАТО може само да му се смее на Путин, който успя да направи Русия единствената ядрена сила на света, която е загубила територия, със загубата на Курск.При 800 000 загинали руски смешници, не ни е страх, смях ни е. Путин да ходи в Северна Корея да проси кози.За втори път, да вбесим платените ***
252
6
 
4
 
! Отговори
Баба преди 2 дни
'Е Путин може и да не го уплаши, ама английския министър ще го уплаши със сигурност.'Яко си расист, ама като Путин реши да те денацифицира, друга песен ще запееш. Като си толкова мощен, що не си по-бърз от Юсаин Болт, или по-голям баскетболист от Майкъл Джордан? Май бялата ти грозна мутра друго не може да прави освен да злобее расистки.
251
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Е Путин може и да не го уплаши, ама английския министър ще го уплаши със сигурност.
250
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Човека от снимката ли е лицето на британската дипломация. Или на украинската щото виждам украинското знаме. Но те го развяват на всякъде така че може би това не е показател.
249
12
 
4
 
! Отговори
Баба преди 2 дни
Путин една Украйна не може да превземе три години, като нападна без да обяви война, като страхливец. 32-членно НАТО може само да му се смее на Путин, който успя да направи Русия единствената ядрена сила на света, която е загубила територия, със загубата на Курск.При 800 000 загинали руски смешници, не ни е страх, смях ни е. Путин да ходи в Северна Корея да проси кози.
248
4
 
9
 
! Отговори
Жирик преди 2 дни
Нагла и *** мамуна
247
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Много е смел тоя никакъвец! Кога дойде от джунглата, кога започна да дава акъл и преценява действията на другите. Когато дразниш лъва, бягай по далече от него и се скрий!
246
6
 
23
 
! Отговори
Лесно е преди 2 дни
Е като няма да ви уплаши,защо от един месец само преговори и затова говорите,като няма страшно вземате решение и разрешавате,да ама шобето е голям страх !
245
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А тоя що е посинел от страх.
244
6
 
20
 
! Отговори
...каза човека дето преди 2 дни
стои най-далече от проблема... лицемерието на обитателите на островчето започва да минава всякакви граници. И понеже не може да уплаши някакъв самозабравил се kpeтен можем да правим всякакви провокативни ходове, без да ни интересува какво ще последва, а? Клоyни!
243
3
 
25
 
! Отговори
racist n proud of it преди 2 дни
Мен пък не може да ме впечатли мнението на човек, който се е добрал до този пост благодарение на напъна за позитивна дискриминация. Сори, но си има изследвания на кой континент с какво IQ е населението.