Русия увеличава военната си мощ в Крим и Балтийския регион

Кремъл изпраща там противоракети и нови изтребители
11 яну 2018 09:40, Елка Василева
274
Русия увеличава военната си мощ в Крим и Балтийския регион
Снимка: архив, Reuters

Опасения от украински ракетен удар по Крим накараха Русия да разположи на полуострова два полка за противовъздушна отбрана, въоръжени със зенитни ракетни системи С-400 "Триумф" и ракетно-артилерийски комплекси "Панцир-1", пише "Независимая газета", като се позовава на военното министерство в Москва.

Единият полк вече е разположен край град Феодосия и ще прикрива източната полусфера от кримското въздушно пространство, а другият се очаква да започне бойно дежурство в района на Севастопол на 12 януари, уточнява вестникът.

В Крим смятат, че агресивната риторика на ред влиятелни киевски политици, депутати от Върховната рада и военни представители не бива да остане без внимание. "Каквото и да изпробват тактиците от Киев, всеки обект, минаващ въздушната граница на полуострова без разрешение, гарантирано ще бъде свален - независимо дали лети към Кримския мост (свързващ анексирания полуостров с Русия през Керченския проток между Азовско и Черно море, б. р.) или към санаториите край (курорта) Евпатория", цитира изданието депутата от Държавната дума Дмитрий Белик.

Украинският президент Петро Порошенко разпореди през 2016 г. отбранителната промишленост да започне разработка и производство на нови ракети, артилерийски системи и други оръжия. След година секретарят на Съвета за сигурност на Украйна Олександър Турчинов съобщи, че армията получава мощни ракети, посочва руският всекидневник, който изброява ред образци авиационна и ракетна техника украинско производство.

Военни експерти изтъкват ниското качество на украинските ракети и отбелязват, че трасето на полета им е практически непредсказуемо, а изпитанията се осъществяват в непосредствена близост от Крим, допълва "Независимая газета".

Русия увеличава военната си мощ в Балтийския регион, отбелязва "Известия" под заглавие "Щит за Калининград".

В рамките на тази програма Москва ще въоръжи разположени там въздушни части с модернизирани изтребители Су-27СМ и Су-27СМ3, а впоследствие и най-нови свръхманеврени Су-35. Целта е най-вече да бъде защитена руската Калининградска област.

В случай на нужда базираните в региона самолети на Русия ще могат с прецизни боеприпаси да нанасят удари по наземни цели и кораби на противника. Според експерти така руските въздушни сили ще контролират ефикасно въздушното пространство над цяла Западна Балтика, пише "Известия".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
4
 
15
 
! Отговори
до 183 преди 6 години
Рубладжийски глyпак ,руско-турската война се води на 3 фронта и България е била част от единия фронт.Въпросните руски войници са загинали заради интересите на руската империя да завладее османската,а не за освобождението на България.От другата страна на фронта ,която е от Кавказ ,руснаците губят около 100 хилядна армия.И те ли са загинали ,за освобождението на България бе ,неук путинист ? Ей такива русофилски лaпачи ,като тебе ,са просто дъното.Ем неук ,ем акъл дава.
177
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофобите сте едни неблагодарници, които не знаят БГ-история............заслужавате да бъдете изгонени в някоя пустиня и да ядете пясък.............можем и без вас в България.
176
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Твойте приятели - американци защо ти искат виза за Америка???Слугите като теб никой не ги бръсне за слива ..............понял??
175
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не знам един американец или англичанин да е загинал за България.Само братя - славяни се били заедно с българите с/у турската ***.
174
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Любимите ти американци бомбардираха София, наскоро и Белград с уранови бомби..................а такива предатели като вас построиха паметници на американските летци и на най-омразния американски президент Роналд Рейгън--третокласния артист от Холивуд, които пукна от Алцхаймер..........Господ си знае работата!
173
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 183 :Защо пишеш за история ,като си нямаш грам идея бе ,русофилски клоун ?
172
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До rzeРусия е била имперска сила и е имала интереси,няма спор, но хиляди руски войници са загинали за България, за да могат такива *** и елементарни типове като тебе да пишат по форумите и да се правят на много велики .
171
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали НАТО нямаше да се разширява на Изток???Ей...............нямат край наглосаксонските лъжи!!!
170
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква мощ в Русия бре, тия една магистрала немогат 50 години да направят от Москва до Петербург, Вие за мощ говорите, тая магистрала трябваше 2011 да е готова, ппсле 2014, после 2015, посше 2018 за световното, ппследно е отложена за2022
169
4
 
7
 
! Отговори
rze преди 6 години
До 176 :Ти какво си мислиш ,че руснаците са ни освободили ,защото им е било мъчно ,че сме били 500г. по турско робство ли бе? Тогава защо са чакали толкова време ? Истината е ,че руско-турската война е била въпрос на време да се случи ,заради териториални интереси ,а ние просто излизаме освободени от нея.Нищо общо няма с нас тая война,русофилче :) Колкото по-далеч от Русия ,толкова по-добре ще сме.
168
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Актьорът от Холивуд Роналд Рейгън и дъртата вещица Маргарет Тачър излъгаха глупавия колхозник Горбачов да направи перестройката и да разпадне СССР..................знаем ги тия западни номерца!!!
167
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво стана с "великия" Роналд Рейгън-третокласния артист от Холивуд, дето се мислеше за велик политик?Умря от Алцхаймер...............гадината долна...................него даже нормалните американци го мразят.
166
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ били велика сила...............да, ама преди 10 години, когато Русия се управляваше от колхозника-предател Горбачов и от алкохолика Елцин.Путин изгони западните фирми, не дава да крадат ресурси от Русия, затова е много лош, нали?
165
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 174Добре, че бяха руснаците, иначе ти сега щеше да говориш на немски или да си станал на пепел в някой концлагер...............ей неблагодарно племе!!!
164
5
 
4
 
! Отговори
rze преди 6 години
До 173 :Не си интересен ,***.Русия е една регионална сила и военната й "мощ" е силна само колкото да се отбранява,но не и да води война със суперсила като САЩ например.Дори Китай са по-напред от руските антифризаджии.
163
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова велика , че Хитлер влезе за 4 месеца до Москва :)) хахахха Добре че САЩ се намесиха , че сега щяха да продават вурсчетаа на червения площад.
162
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия си остава най-великата военна сила, колкото и да се напъват американците.Русия е единственият гарант срещу агресивните и нагли англосаксонци, които вече си помислиха, че целият свят е техен.
161
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е велика, Крим е руски, не разбрахте ли?Свиквайте по-бързо, лицемерите на Запад и слугите им в България!!!
160
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ оставя по хубавата част на народа му. Тя да го коли и да го сготви. Само гледай до 3 години , къде ще свърши прасчоо. Кум няма нито акъл , нито мощ да се бори със САЩ.
159
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, спрете да определяте разни дати за неща, които няма да се случат, че олеквате още повече. То до скоро не спирахте да пишете, че за Коледа щели и Ким да заколят, ама Коледа си мина и отмина. Сега пък новата ви сакрална дата е 28.01. :))))))