Русия увеличава военната си мощ в Крим и Балтийския регион

Кремъл изпраща там противоракети и нови изтребители
11 яну 2018 09:40, Елка Василева
274
Русия увеличава военната си мощ в Крим и Балтийския регион
Снимка: архив, Reuters

Опасения от украински ракетен удар по Крим накараха Русия да разположи на полуострова два полка за противовъздушна отбрана, въоръжени със зенитни ракетни системи С-400 "Триумф" и ракетно-артилерийски комплекси "Панцир-1", пише "Независимая газета", като се позовава на военното министерство в Москва.

Единият полк вече е разположен край град Феодосия и ще прикрива източната полусфера от кримското въздушно пространство, а другият се очаква да започне бойно дежурство в района на Севастопол на 12 януари, уточнява вестникът.

В Крим смятат, че агресивната риторика на ред влиятелни киевски политици, депутати от Върховната рада и военни представители не бива да остане без внимание. "Каквото и да изпробват тактиците от Киев, всеки обект, минаващ въздушната граница на полуострова без разрешение, гарантирано ще бъде свален - независимо дали лети към Кримския мост (свързващ анексирания полуостров с Русия през Керченския проток между Азовско и Черно море, б. р.) или към санаториите край (курорта) Евпатория", цитира изданието депутата от Държавната дума Дмитрий Белик.

Украинският президент Петро Порошенко разпореди през 2016 г. отбранителната промишленост да започне разработка и производство на нови ракети, артилерийски системи и други оръжия. След година секретарят на Съвета за сигурност на Украйна Олександър Турчинов съобщи, че армията получава мощни ракети, посочва руският всекидневник, който изброява ред образци авиационна и ракетна техника украинско производство.

Военни експерти изтъкват ниското качество на украинските ракети и отбелязват, че трасето на полета им е практически непредсказуемо, а изпитанията се осъществяват в непосредствена близост от Крим, допълва "Независимая газета".

Русия увеличава военната си мощ в Балтийския регион, отбелязва "Известия" под заглавие "Щит за Калининград".

В рамките на тази програма Москва ще въоръжи разположени там въздушни части с модернизирани изтребители Су-27СМ и Су-27СМ3, а впоследствие и най-нови свръхманеврени Су-35. Целта е най-вече да бъде защитена руската Калининградска област.

В случай на нужда базираните в региона самолети на Русия ще могат с прецизни боеприпаси да нанасят удари по наземни цели и кораби на противника. Според експерти така руските въздушни сили ще контролират ефикасно въздушното пространство над цяла Западна Балтика, пише "Известия".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пристанището на Мурманск и Архангелск са задръстени с кютуците на руската военна мощ от предПерестроечно време.
137
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е добре: според руснаците Крим е руски, според останалите държави - украински.Съюзниците на Русия или хайде, приятелските на Русия държави, считат Крим за украински. Референдумът за Крим бе фарс. Има и кандидати за президент, дето не го признават. Мисля, че на руснаците ще им дойде акъла и нещата ще се поправят за нула време. Но това - след *** на ... . То и сега минималната им работна заплата от 9500 рубли (=270 лева) е под нашата, дори и под албанската.
136
13
 
10
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
Изтребители........модерни.........безаналогови......Мухахахахаха!!! Само, че фактите са други, товарищи!! Ф-15 и ф-16 свалени от руски самолет в във въздушен бой няма!! Май има един ф-18 е иракската война ама не съм сигурен. За сметка на това Ф-ките са свалили над 200 руски тенекии!! Мухахахахахаха!
135
9
 
10
 
! Отговори
Историка преди 6 години
Колкото повече Русия увеличава военната си мощ, толкова по-бързо се приближава до следващата Перестройказа справка: виж Историята
134
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 141Понеже нико не си направи труда да вникне в казното във новината да ви го СМЕЛЯПри условие че скоро ще се приключи Керченския Мост - това съоръжение трябва да се охранява по въздух, земя, вода и под водата. Като начално действие се променя местоположението на постоянното базиране на ПВО на острова и се усилва с нови средства. Скоро ще чуем че черноморския флот е попълнен с група малки патрулни и охранителни кораби а също така с подводни плувци ... и така нататък ...
133
4
 
8
 
! Отговори
жълти гащи преди 6 години
И кютюци да премества, гащите ви пак са пълни само от кютюците. Не ми се мисли за вас, ако наистина преместваше оръжия...
132
6
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Крим не е рускиИли има един и същи стандарт за всички или по-силния си прави каквото си иска.В момента парктически няма страна или група от страни които да принудятКРИМ, Осетия, Молдва, Абхазия, Северен Кипър, Косово да се върнат във предходното си състояние като част от съответните страни - Толкоз по въпросаОтностно санкциите - Развързва ръцете на Путин незаконно да финансира с държавни пари руския бизнес. Това създава различни не конкурентни условия за фирми.
131
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия не увеличава военната си мощ, а само премества кютуци и топурка ту насам, ту натам из *** за заблуждение.
130
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия не увеличава военната си мощ, а само мести кютуци и топурка ту насам, ту натам из *** за заблуждение.
129
6
 
10
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 131Анонимни иска ми се от името на всички летци независимо от коя страна да ти забия един в мутратаПървите два летеца след като бяха свалени в тъй наречената ВЪЗДУШНА ЗАСАДА ги обстреляха тълпа муджахеди дислоцирани в съответния район като НАЗЕМНА ЗАСАДА като единия е убит още във въздуха. Другия си игра с въпросните Главорези на Криеница докато не пристигна Сирийския и Руски Спецназ.Вторите два летеца са загинали в самолета си който не е успял да излети от пистата за секунди.
128
8
 
7
 
! Отговори
456 преди 6 години
До Крим не е рускиХа ха ха и кой си ти че даваш мнение за Крим чвор нещастен??Некой да ти е искал мнението???Крим е Руски а ти си ***.. че.
127
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 136 А тебе само психиатъра . Дано е виетнамски.
126
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бедна била Русия, рублите н'ам к'ви били, пък им треперят нааканите *** от Русия...Само Русия ще ви излекува вас...
125
4
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 134: Не губи надежда. Можеш да чакаш докато се споминеш. И други са се надявали.
124
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия увеличава военната си нощ...От това заглавие разбираме, че Русия все още не се е споминала !
123
8
 
12
 
! Отговори
До 131 преди 6 години
Във Виетнам виетнамците свалиха около две хиляди американски самолета, включително Б52. Какво искаш да кажеш с двамата пилоти на сваления самолет?
122
10
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 127: И какво от това, че Крим не е признат. И Севернокипърската Турска република не е призната, а си съществува от доста години. И интересно, че нито САЩ, нито ЕС са наложили санкции на Турция.
121
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 126Питай парашутистите от двете СУ паднали в Турция и Сирия ...дали още имат кафяво по гащите :)
120
13
 
15
 
! Отговори
Баче Кико преди 6 години
Леле що милиони и милиарди долари изхарчи чичо САМ да вкара пропаганда в цял свят а то кво излезе няколко АМтрола с ефективност клоняща към нула ха-ха! Ей трябва да спите на клавиатурата бре, ама и това няма да помогне ми то болшинството българи не са толкоз прости че да вярват на всяка лъжа!
119
12
 
15
 
! Отговори
coloseeo преди 6 години
много навреме го слагат авиационият пол в калининград и сега посейдоните ще намалят провокациите над руска територия а щом шойгу е казал всичко което лети над крим и калининград да се сваля разрешил е на краварите само детски фвърчила на деца до 12години