Цели румънски села налазват Златните за Великден

Бум на френски туристи на юг пък се чака за летния сезон
12 мар 2018 08:50,
42
Цели румънски села налазват Златните за Великден
Снимка: архив, Булфото

Румънци ще са основните гости в морските хотели край Варна този Великден. Цели селища начело с кметовете си пристигат у нас с автобуси за празника, съобщиха хотелиери.

Повечето румънци са предпочели 3-дневни пакети. Докато преди 2-3 г. освен северните ни съседи около 10% от гостите бяха българи, тази пролет нашенци ще са не повече от 1% от всички очаквани над 8000 гости, обяснява пред "Труд" проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара.

На Възкресение Христово на Златни пясъци и Св. Св. Константин и Елена ще работят двайсетина хотела, повечето от които са с вътрешни басейни и СПА-центрове. Румънските туроператори са резервирали повечето места в тях още от края на миналата есен.

"Не им е трудно да правят ранни заявки, защото 90% от гостите са едни и същи и от поне 5 г. винаги почиват тук по това време", коментира проф. Маринов. Сред великденските гости има и млади, и стари, както и многолюдни румънски фамилии, които използват празника, за да се съберат от различни градове заедно на нашето море.

Цените от 50-60 евро на ден на човек за ол инклузив са приемливи за комшиите. Затова в момента офертите за последните останали стаи в курортите край Варна се броят на пръсти. По груби изчисления от Великден предсезонно хотелиерите ще завъртят оборот от 1,2 млн. евро, прогнозира проф. Маринов.

"Тази година Великденските празници са много рано в началото на април. Безсмислено е да отваряме, защото после няма да има с кого да работим и ще сме на загуба", коментираха пък хотелиери по Южното Черноморие.

Единствените гости в Слънчев бряг през ранния април ще са израелските туристи, които традиционно са рекордьори по сефтосването на казина и молове в региона.

В Несебър традиционно се чакат малко румънци, а по на юг се надяват единствено на родни туристи. Бургаската Морска гара също ще бъде пълна основно с българи.

И ако за Великден дори няма специални оферти, то за "Лято 2018", вече има хотели със стоп – продажби за определени периоди, коментира Елена Иванова, шеф на Съюза на собствениците в курорта Слънчев бряг.

Новината е, че това лято се чака наплив на френски туристи, които досега са били кът по нашето море.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
Booking преди 6 години
Fakenews.
29
0
 
2
 
! Отговори
Таню преди 6 години
Сега ако и тия "непредвидени" приходи ги дадат за корекция на заплатите, цена няма да имат ;)
28
3
 
3
 
! Отговори
До 31 Влади преди 6 години
Може би налазват си е точната дума. Най-вероятно ще ни налазят банди джебчии, знаете от кои.
27
2
 
13
 
! Отговори
Влади преди 6 години
Налазват, що за грозна дума за хора, които идват да оставят парите си тук. Бедни, не бедни ,те все пак идват тук, а не ходят да харчат в Гърция или Турция! Имайте уважение към туриста, откъдето и да е. Западните пияни туристи-побойници по-хубави ли са?
26
0
 
13
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Ходих в Букурещ за фестивала Metal Gates миналия ноември и е по-чисто и запазено от София, няма толкова неравности, двойна стая в хотел близо до клуб Quantic излезе около 30 евро на вечер сравнимо с двузвездни и някои стари тризвездни в София, храна около 25-30 леи на човек на ядене, бира 7-12 леи и т.н. Една лея е малко над 0.4лв.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цитат: Докато преди 2-3 г. освен северните ни съседи около 10% от гостите бяха българи, тази пролет нашенци ще са не повече от 1% от всички очаквани над 8000 гости, обяснява пред "Труд" проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара.*Около 80 български граждани ще се прецакат да отидат в хотелите около Варна. Това е горе-долу добре след като миналата година прецакалите се са били около 800.
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А с тези румънски села ще идват ли и румънски полицаи да ни пазят от техните джебчии?
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали бяха братушките на които се крепеше целия ни туристически сезон?
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите в Гърция, Турция, Испания, Италия, Сърбия и т.н., а селяните от Румъния на Мутроморието, но скоро и румънските селяни ще разберат, че не си заслужава да пълнят джобовете на мутрите по Бетономорието.
21
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Румъния 80% от населението са роми.Хубаво е да идват и да оставят някое и друго евро. Но до тук. Да си ходят. В Румъния не смееш да се качиш на транспорт, че ще те оберат. По влаковете не смееш да седиш до прозорец - че някой камък отвън ще ти пукне главата.
20
1
 
11
 
! Отговори
мнение преди 6 години
Изключително неподходящо заглавие - "налазвам" е дума с негативен нюанс, а тези хора идват да си почиват на Черноморието, оставят все пак някакви пари, макар и не много, създават работни места за българи в сферата на туризма.
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
имат стандарт на живот, ще отидат, ние нямаме - няма да отидем, ама си имаме тиква пък!
18
7
 
2
 
! Отговори
Ангелакова преди 6 години
Нас не ни интересуват нито румънските нито френските туристи нас русолюбивите български управляващи ни интересуват единствено руските туристи, независимо че по брой те са на 5-то място в класацията на чужди туристи в България.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те идват точно както ние ходим до Гърция.Предимно трите ръкава.Идват от години .А също както ходим до Сърбия -на кръчма и на пазар. Но повечето от вас са малки и не сте в час ,поради което повечето ви постове са смешни и глу.по.вати.Ще порастнете,ще разберете и вие ще ходите фамилно из,,комшиите" Вече можем бе деца,не е желязна завесата и едно ходене до Белград или Букурещ беше събитие за цял живот.Малки сте,неразбиращи сте.
16
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Криводзурлестата *** Ангелкова и тлъстия й Шеф, любител на суджуци, изгониха платежспособните руски туристи, сега ще се радвате на стиснатите мамалигари, които са същите бедняци като вас самите.
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Eftini turisti bes pari
14
4
 
14
 
! Отговори
Крайова/Олтеня до 12 преди 6 години
Ти бил ли си в Румъния бе момче ? Какви светлинни години те патили бре.Ела да видиш и поживееш.Аман от непросветени агитатори.Напротив и тук е битка с управляващата класа и корупцията.И не бъркай еврото с лева ,какви 1400евро???? Цените и наемите са като в България-някои по ниски някои по високи.На един хал сме .Само в Румъния са по-жизнени селата.
13
4
 
2
 
! Отговори
+ преди 6 години
Hafen die WahrheitНе зная къде ти живееш ,щото има много наши таксиджийчета Русе и Доброджата -Отопени ,а други от Южна Доброджа не се меркъл много -много в Букурещ,Брашов,Тимошоара...... ТАКА ЧЕ на наякой друг разказвай историйките си .Когато ходих първият път до Букурещ подготвях се и четех във форумите за Румъния и такъв негатиивизъм към румънците ,че се запитах трябва ли да пътувам до там ,то им не изнасало кръговите,то карали ....то излизали на улицата ... то ... Тъй че на друг .... .
12
2
 
9
 
! Отговори
Добруджанец преди 6 години
Южна Добруджа винаги си е била българска.Прочети историята.А за Македония какво ще кажеш.Ами за ,,турските" ни области /Разград,Кърджали/ Разсъждавай бе юнак ако си бълтгарин А румънските туристи идват тук защото за тях това е юг,както за нас Северна Гърция/Солун/ е юг. Ти явно още си ученик.
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТуризЪма запада без богатите руснаци ...........хахахаха