Само за ден: 86 смъртни случая в Китай заради коронавируса

На територията на страната заразата е извън контрол
Обновена: 8 фев 2020 16:11 | 8 фев 2020 16:04, Анисия Иванова
176

Само в рамките на един ден - 86 са смъртните случая в Китай заради новия коронавирус. В страната е починал и американски гражданин, съобщи Bulgaria ON AIR.

Освен в Китай, заболяването е регистрирано в 27 страни. Броят на заразените в Китай надхвърли 34 500 души, починалите са 720 души - всички в континентален Китай, а оздравелите - повече от 2000.

60-годишен американски гражданин е издъхнал в Ухан - градът, къде се появи новият щам на коронавирус. Вашингтон обяви, че имат готовност да предоставят финансова помощ за овладяването на заразата.

"Правителството на Съединените щати е готово да изразходва до 10 милиона долара за подпомагане на Китай и други засегнати страни, както и на Световната здравна организация за борба с новия коронавирус", заяви специалният американски пратеник Стивън Бигън.

Според центъра за контрол и превенция на заболяванията на Съединените щати в момента на територията на Китай заразата е извън контрол. А хората, желаещи да влязат на американска територия, преминават през специални системи за проверка на латищата.

Извън пределите на Китай са потвърдени два смъртни случая. Китайски гражданин е идъхнал във Филипините. Мъж е починал и в Хонконг, където всеки, който пристига от конинентален Китай, трябва да се изолира в период от две седмици.

Всеки, който не спазва карантината, е заплашен от затвор.

Първият японец, който се зарази от коронавирус на територията на страната, днес бе изписан от болницата, съобщи ТАСС, като се позова на агенция Киодо.

60-годишният шофьор на туристически автобус, който бе приет в болница в края на януари в префектура Нара, е преминал курс на лечение и благополучно е изписан. Това бе първият случай на територията на Япония, при който предаването на болестта е станало от човек на човек - шофьорът е возил туристи от китайския град Ухан.

В момента на територията на Япония са установени 89 случая на заразени с коронавирус, включително 64 пътници на круизния кораб "Даймънд принсес", който е под двуседмична карантина в пристанището Йокохама, съобщава БТА.

В края на декември китайските власти регистрираха в град Ухан епидемия от пневмония, причинена от коронавируса 2019-nCoV.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците да си ходят ОБРАТНО в Китай. Там да си търсят правата. В чужда къща, държава няма какво да правят. Който утрепе китаец, хем взима пари, хем СПАСЯВА България... Китайските бизнесмени, ако искат да продават стоки на българи, нека ТЪРСЯТ Български фирми, да им продават стоките. И после българите да продават китайски стоки в България.. Китайци може да идват САМО по курортите(Слънчев Бряг)- на Хотел, по 1000 евро/ ден за преспиване и да купуват пица- 15 лв, Кока кола- 15лв за брой.
134
1
 
2
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Над 50 милиона в провинция Хубе, където се генерират по 2000 нови заразени дневно, незнам как ще се спре. Но може наистина да има леко забавяне.
133
1
 
4
 
! Отговори
дете на демокрацията преди 4 години
БезСмъртен Съм!!
132
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано си прав,но май е твърде оптимистично. Ако утре са под 38к заразените, почва да работи карантината, но ако са над 40к,нещата не вървят добре.
131
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Между другото китайците са много по-податливи на тоя вирус. Това е положението, има вируси покосяват предимно белите хора, този поваля имунитета на азиатците най-много.
130
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи, ако карантината има ефект, той ще се прояви оттук нататък. В следващите дни ще разберем отразява ли се на прогресията.
129
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма и да разберат, до последно ще си гледат тиви и ще се смеят на параноиците, догато нежно покашлят в бирата си
128
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-пострадалата част от света от коронавирус ще е Европа.Все се чудих как прокълнатият континент ще се обезлюди, ами така.Знам, че не ви се вярва, но през лятото ще разберете за какво става въпрос.
127
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ок, преди карантината. Две седмици карантина стават утре. Официално имаше 1000 заразени в началото. В момента са 35000.Утре сутрин ще бъдат 42000.
126
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай са най-мощната икономика, те произвеждат всичко. При нас всичко се купува и препродава от Китай с надценка за печалба. На китайците им трябват полеви тоалетни-произвеждат си, трябват им дезинфектанти-произвеждат, маски-произвеждат.Тук, ще настъпи недоимък, спекула и поради ниската култура и недоимък ще си гладим маските за многократна употреба като дезинфекция.
125
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прогресията е отпреди карантината.
124
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прогресията в развитието на заразата не е мръднала през двете седмици пълна карантина в. Ухан. Освен това, всеки ден се откриват заразени в нови градове по света. Но всичко е наред. Грипът е по-лош. По бтв го казаха.
123
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом тия с тая желязна хватка не могат да го овладеят,не ми се мисли какво ще се получи недай си боже ако тая гадория плъзне по нашите ширини!
122
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полезно е да се чете какво мисли говеждото стадо. Една ракийка си сипваш и няма грижи.
121
2
 
4
 
! Отговори
до 119 преди 4 години
най-лесният начин за заразо то Корона е през Очите, научен факт, а ти който сигурно и дума на Английски не можеш да прочетеш си живей със заблудите на ограниченият ти мозък!!
120
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 117Чудя се аз ти какава глава имаш. 2003 година нищо не е за толова стар народ като китайцците на около 5000 години. И си ги ядат от векове. Само в опорделени провинции се ядат такива гадини,не в цял Китай.
119
6
 
3
 
! Отговори
до 116 преди 4 години
прав си, един китаец се задавил докато бие вода, съседа му написал донос, че сигурно е болен от Корона и сега в концентрационен лагер с наистина болни без шансове да оцелее. Хубаво е, при Комунизъм!!
118
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до ме,да прав си. На китаец и комунист не може да се вярва. А ако е китайски комунист...по-добре да не продължавам!
117
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
110, загаси си и екрана, че вируса се хваща през очите.
116
5
 
2
 
! Отговори
ме преди 4 години
Като четете статистиката слагайте по една нула отзад на всяко число. Повече са заразените и жертвите. Китайското правителство се опитва да смекчи картинката.