Великобритания не иска нискоквалифицираната работна ръка

Целта е да намали цялостният брой на имигрантите
Обновена: 16 фев 2020 19:18 | 16 фев 2020 16:07, Анисия Иванова
93
Великобритания не иска нискоквалифицираната работна ръка
Снимка: Pixabay

Великобритания няма да допуска нискоквалифицираната работна ръка от чужбина и ще изисква от всички квалифицирани работници, желаещи да работят в кралството, да имат предложение за работа, да отговарят на стандартите за заплащане и да владеят английски, предаде Ройтерс.

"Нашата нова имиграционна система ще затвори кранчето за нискоквалифицираната работна ръка от чужбина", написа британският вътрешен министър Прити Пател в статия за неделното издание на в. "Сън". "От догодина всички квалифицирани работници ще трябва да съберат достатъчно точки, за да работят в Обединеното кралство. Те ще трябва да владеят свободно английски, да имат твърда оферта за работа и да покриват изискванията за заплащане", допълва тя. Пател посочва, че с този план "цялостният брой" на имигрантите ще намалее.

Според някои опозиционни политици ограничаването на имиграцията може да навреди на сектора на обществените услуги, например на Националната здравна служба, разчитаща донякъде на граждани от ЕС, които работят като медицински сестри и лекари.

Правителството заяви, че ще дава допълнителни точки на тези, които работят в сектори, където има недостиг от подготвени кадри.

Лондон и Брюксел ще прекарат тази година в преговори за споразумение за отношенията след Брекзит, което да влезе в сила от 1 януари догодина. Основната конфликтна точка в тези преговори е доколко ще се отклонява Великобритания от регулациите на ЕС.

Обединеното кралство напусна Евросъюза в края на януари, но до 31 декември е в сила преходен период, през който няма да има особени промени в досегашната ситуация.

Към момента европейските граждани имат право да се движат свободно между държавите членки. Някои британци гласуваха за Брекзит на референдума през 2016 г., за да бъде намален броят на пристигащите във Великобритания хора, отбелязва Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
с 2 думи не искат българи на помощи, регистрирали даже и родителите си които не са плащали и 1 стотинка такси във великобритания да взимат пенсия от британската хазна защото те като отидат във България и бай *** нищо не дава даже присвоява средствата им които внасят в европейския бюджет
31
12
 
8
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 4 години
Имат си достатъчно навлеци и не искат проблеми с безработни и чужденци които да им виснат за социални помощи както е в Германия....
30
2
 
23
 
! Отговори
HAHA преди 4 години
Като си отидат емигрантите ще останат само Не квалифицирани работници,работещи минимално , изискващи максималното.Ние така ги научихме . Сега да си сърбат попарата
29
1
 
28
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Май въпросът не опира толкова до квалификация,а до нещо друго-Великобритания иска да има 100% контрол кой влиза в страната,както и възможност да манипулира трудовия пазар по свое усмотрение.Примерно да заменя едни работници с други(по-евтини),без да дава обяснения в Брюксел.
28
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо, каква е дефиницията на нискоквалифициран и как се формулира това юридически? Браншовете, които търсят работна ръка, са различни, както и квалификациите. Освен това човек, квалифицирал се в друга държава, трябва да има твърдо съгласие от работодател, за да се пресели там изобщо. Това прави процеса на самостоятелно кандидатстване за работа толкова труден, че не си струва, да не говорим и колко бавен е по принцип. Работници ще се внасят пак организирано от фирми за трафик на хора.
27
6
 
14
 
! Отговори
До 26 преди 4 години
Пратиха ми подобна препоръка 10 минути след като им се обадих и ги помолих. Една фирма, в която работих 10 месеца, за друга по-висококвалифицирана работа. Винаги е трудно в началото, но един път докажеш ли, че можеш ще разбереш какво е етичен и точен работодател. Все пак никой няма да си рискува името, давайки препоръка на мързел и/или некадърник. Впрочем и обратното е вярно, фирмите в дадена област обменят инфо както за добрите служители, така и за некдърниците.
26
6
 
22
 
! Отговори
Бате ви Ваньо преди 4 години
Един път Сидни да напише нещо свястно. За висококвалифицирана работа ще трябва поне 7.0. Моят IELTS е 7.5, така че мен не ме бърка. Да му мислят Ганчовците, дето всеки петък мятат гюбеци, един ми се хвали с дрешки "и всичко оригинални, бате", друг с часовник колкото месечната му заплатка. Още не са схванали, че това тук никой не го интересува. Един даже ми развиваше теории как нямало нужда да се учи език. Още си е в склада горкият, друго от живота не го и очаква.
25
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наш юрист отвратен от академичната корупция в СУ се принуди да избяга в Лондон, но там намери работа като мияч.
24
0
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
Такъв номер, няма. Моля опитайте по-късно.
23
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
англия кой бяха тия мизерници.
22
2
 
29
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
оформя се нискоквалифицираната работа да бъде извършвана от местните (британците)значи чужденците ще им станат началници и британците ще бъдат супер доволни
21
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кои ще ви берат реколтата на полето висшистите ли. Или реколтата сама ще се прибира с магическа пръчка. Е щом имате магия прибирайте я. Ще *** от глад щото наркомани и *** на полето не работят. Големо самочувствие без покритие са тия ***.
20
5
 
24
 
! Отговори
Анти-Сорос преди 4 години
Рижавите инцести да запретнат ръкави и да почнат да работят. Джен.дърска нация зачената от кръвосмешения!
19
7
 
27
 
! Отговори
до сидней преди 4 години
Продължавай да работиш в Лондон.Бургер Кинг търсят миячи
18
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От новината разбрах, че хората във Великобритания да нискоквалифицирани и не им трябват и чужденци като тях.
17
30
 
19
 
! Отговори
от сидней,австралия преди 4 години
До пепити не се тревожи за високо квалифицираните кадри, преодоляваме изискванията доволно и пак отиваме където пожелаем. Аз дори имам и австралйски паспорт от няколко години. Ама важното е да не пускат чо6ани кат теб да шават навън, където ние квалифицираните правим по 6 цифри на година, караме си автоматика доволно до екзотични места и ти пращаме поздрави на теб в поднебесната сиггания
16
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички *** от целия свят в ЕС.Докога!Обезличиха Европа!Станахме гето на целия свят.Стойностните и кадърни хора да хранят мързеливци с големи права?!
15
22
 
11
 
! Отговори
от сидней,австралия преди 4 години
Ако някой си бе направил труда да провери детайли, щеше да напише че за нивото на англйски, необходим за пребиваване и работа, ще се изисква ИЕЛТС профишънси левел, което значи ИЕЛТС 7. Ай на печелившите честито, да гоните седмиците със студентчетата по залите на британски съвет. А да, и си платете рекета, щот седмици ще видите през крив макарон. Който разбрал, разбрал съвета ми. Па който не, ще се явява през месец на дати и ще се набутва с 6.5Кой разбрал, разбрал. По3драви от слънчево Сидней
14
14
 
41
 
! Отговори
пепи преди 4 години
А пък високо квалифицираните кадри изгарят от желание да изгубят две години от живота си за да научат перфектно английски и още 5-6 за да достигнат евентуално нивото на което са били в родината си.Балъци има все по малко.Поне европейци.
13
14
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ограниченията са само за некадърните общаци-чалгопитеци. Качествените хора, които не са си губили времето, а са се образовали вече се радват на приличен социален статус и стабилни доходи. И няма никаква дискриминация, повечето просто не ги интересува от къде си, а дали можеш да работиш това, за което си там. Само чалгопитеците се оплакват, защото не са способни да се учат и развиват, следователно никой не ги иска.