Отново спекулации за здравето на Ким Чен Ун, отслабна драстично

Болен ли е или това е политически ход?
9 юни 2021 21:15, Нели Христова
98
Отново спекулации за здравето на Ким Чен Ун, отслабна драстично
Снимка: БГНЕС

Спекулациите около здравето на севернокорейският лидер Ким Чен Ун отново се разпалиха, след като наскоро публикувани снимки показаха, че е отслабнал значително.

NK News, който анализира снимки на Ким в обръщение към политическото събрание на управляващата партия в края на миналата седмица, първата му публична изява за един месец, заяви, че изглежда е отслабнал.

Във вторник базираният в Сеул уебсайт публикува увеличени изображения, предполагащи, че Ким, за когото се смята, че е на 37, е затегнал каишката на любимия си часовник, който според съобщенията е на стойност 12 000 долара.

Снимките показват, че лявата му китка е значително по-тънка, отколкото на подобни изображения, направени през ноември 2020 г. и март тази година.

Ким, заклет пушач, чийто баща Ким Чен Ир почина от инфаркт през декември 2011 г., се бори със здравословни проблеми, които наблюдателите приписват на теглото и начина му на живот.

Националната разузнавателна служба на Южна Корея заяви пред депутатите миналата година, че вярва, че Ким тежи 140 кг и е качвал средно 6-7 кг годишно от идването си на власт в края на 2011 г., съобщават NK News, цитирани от The Guardian.

От статията на уебсайта не става ясно дали промененият външен вид на Ким е резултат от заболяване или съзнателно решение да отслабне.

Един анализатор заявява пред NK News, че лидерът може да е решил да отслабне, за да подобри положението си у дома. Страната се бори с недостига на храна и икономическата криза, предизвикана от драматичен спад в търговията с Китай по време на пандемията на коронавируса, поредица от природни бедствия и международни санкции, наложени в отговор на програмите на режима за ядрени и балистични ракети.

Здравето на Ким е чест източник на спекулации. През 2014 г. той липсваше от публичното пространство близо шест седмици, преди да се появи отново с бастун. Дни по-късно шпионската агенция на Южна Корея заяви, че е претърпял операция за отстраняване на киста от глезена.

Триседмично отсъствие миналата пролет породи слухове, че той се е разболял тежко след операция на сърцето, като някои съобщения предполагаха, че е починал. По-правдоподобна теория - че той просто се е изолирал със семейството си като предпазна мярка по време на пандемията, се появи, след като Ким отново се зае със задачите си в очевидно добро здраве.

Северна Корея продължава да настоява, че не е открила нито един случай на вируса, след като затвори границите си с Китай и Русия и е спряла въздушния транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фат Ким бил отслабнал. ахахаха :-) те тези имат линтрстове, за да открият вируса?!? Много ясно, че нямат зарязени, защото просто не могат да намерят вируса. То няма с какво!
32
2
 
3
 
! Отговори
да уинд ъф ченчис преди 3 години
Северна Корея ще продължава все така, по-лошо няма да стане, но може да стане по-добре. А за запада започнаха големи промени - Клаус Шваб, инклузивен капитализъм и лейди Лин Форестър де Ротшайлд.
31
2
 
4
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Робите от ционистките провинции, вкарват много жлъч срещу Северна Корея, което се обеснява с това, че завиждат на такива държави , които имат собствена самостоятелна политика, и не са застанали в стойка партер!Агуент Майло Шварц!ЦРУ!!!
30
0
 
2
 
! Отговори
Василев преди 3 години
В България има плурализъм и демокрация, и 150 партии, има аутсорсингов сектор, има клошари които ровят по кофите за ***, има и хора които умират по стъпълъта на болниците!Имаме всичко, имаме демокрация, имаме 2 милиона българи роби на Запада, които не искат да се върнат в родината си!Имаме Герберастки модел, който е хванал за гушата всеки бизнес с оборат над един милион лева!Агент Джери Майлс Ралиджар!ЦРУ!В Северна Корея няма нищо от това, което означава , че Северна КСорея щу загине!!!???
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Липсваше ми Васко-диспансера с неотразимите коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Моля варварите от България, които бият учителите си и лекарите , да не се изказват неподготвени, за политиката на Северна Корея!!!Агент Дуейн Харпър!ЦРУ!!!
27
2
 
4
 
! Отговори
аз да ви обадя преди 3 години
Истинският Грухчо , продължава да си е 120кг, този е някой от двойниците му, но с кризата няма достатъчно храна даже за дубльорите на Вожда.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямат западни джаджи и гаджети, но там никой не гладува и за всеки има приличен дом, топло, сигурност, здравеопазване, образование и бъдеще.
25
1
 
4
 
! Отговори
а защо? преди 3 години
А защо членкат ана ЕС и НАТО България е първа по смъртност в света?
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Северна Корея няма много общо с комунизма, но на вас ви пускат димки за комунистическа Корея, защото Северна Корея нарита лошо САЩ и не се навежда като вас, и значи е лоша, и значи има комунизъм.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо го величаят СССР, нали от 30 години го няма?
22
4
 
2
 
! Отговори
Ко? преди 3 години
"Страната се бори с недостига на храна"?! А стига бе. А за 2019-та е в ТОП 10 на световния износител на плодове. За 20202 не намерих инфо.
21
6
 
4
 
! Отговори
Василев преди 3 години
В Северна Корея има национал комунизъм, много по твърд вариант от Тодор Живковския комунизъм, за това селяни прости, само може да дишате пръхта на такива ДЪРЖАВИ, където 100% от населението има собственост, работа,здлавно осигуряване и образование!Казах ви селяни прости, че въпрос на време е да има ядрено оръжие и това стана, сега ви казвам че въпрос на време е да изригне технологично и вече да стане по независима страна!Селяни прости вие сте валат!!!Агент Заки Шоли!ЦРУ!!!
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сложил си е Спутник.
19
4
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Демокрацията е най-добрата система, но българите са пpости и още величаят СССР за това живеят като cкотове при демокрацията.
18
2
 
3
 
! Отговори
Нас не ни засяга ! преди 3 години
И кого го интересува какво се случва с някакво диктаторче, на другия край на света ?Нас ни интересува нашето диктаторче - фигуранта на Божков !
17
0
 
4
 
! Отговори
Отец преди 3 години
Ей това корейче - направи света на маймуни то на всеки няколко месеца умира и малко след това възкръсва. Не знам ама то САМИЯ ГОСПОД -БОГ наш не е в състояние на такива изпълнения.
16
2
 
2
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Най-щастливи са робите в България , по коментарите си личи, че когато хвърлиш пари на робската душа и му кажеш как да живее и какви правила и принципи да следва, той става безпхрекословен лакей и може да го впрягаш в какато кауза имаш нужда от пушечно месо без сиви нагънати гънки!Агент Сара Роганес!ЦРУ!!!
15
3
 
6
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Северна Корея има спътници, атомна подводница и балистични ракети!Северна Корея има тежка индустрия, която нвъпрос на време е да се развие технологично!Не забравяйте , че Китай граничи по територия и по идеология със Северна Корея!Селяни прости вие сте валат!!!Атент Джен Макгивън!ЦРУ!!!
14
2
 
4
 
! Отговори
СРЕГЕЙ преди 3 години
ПОЖИЗНЕНИТЕ ВОЖДОВЕ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО,СЕРЕНА КОРЕЯ,УЖ БЕЛ-УЖ РУС ПЪК ЧЕРВЕН И МЪДУРКО,ПРАВЯТ РОБИТЕ СИ ИСТИНСКИ ЩАСТЛИВИ,ЧЕ СА ДОЖИВЕЛИ ДО УТРШНИЯ ДЕН ВЪПРЕКИ ГРИЖАТА НА ПАРТИЯТА ЗА БКАГОТО НА ЧОВЕКА...