Летните инфекции били свързани с мръсните ръце

Преносител на някои заболявания са комарите
29
Летните инфекции били свързани с мръсните ръце
Снимка: БГНЕС

Идва лятото, а с него и различни вируси.

Преносител на някои заболявания са комарите и в столицата са взети мерки срещу този вид насекоми, коментира проф. Тодор Кантарджиев в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Проф. Кантарджиев препоръча да си купим репеленти и машинки срещу комарите в стаите, майките на бебета да мажат с репелент количките и леглото на детето, а не кожата му.

Предупреди, че по обяд хапят тигровите комари, които са пренесени у нас с цветя, а след 18 часа хапят този вид, който обичайно населява нашите географски ширини.

След два дни идва астрономическото лято и трябва да помислим за някои летни инфекции, каза още Тодор Кантарджиев.

"Инфекциите са свързани с храненето, пиенето на вода и мръсните ръце. Възпитаният човек трябва да си мие по 12 пъти на ден ръцете без да сме в ковид обстановка, да се създават навици и на децата за това, а когато сме на курорт - тоалетните ни кърпички да са на хлорна основа", препоръча проф. Кантарджиев.

Той коментира и разпространението на ковид като изтъкна, че в Гърция преди ден са регистрирани 7000 новозаболели, от които 8 души са починали. В България в същия ден имаме 240 заболели, но 9 починали.

"Това значи, че в Гърция доста повече са ваксинираните и смъртността е по-ниска, същото е в цяла Европа", отбеляза той.

Проф. Кантарджиев поясни, че Омикрон започна да мутира и B2 се е изчерпил. Най-новият вариант на щама ще е BE.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: вирусикомари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
6
 
! Отговори
Бай Шиле преди 1 година
Продадох се на фармафията за един пробит цент!
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
написано така заглавието, все едно сега разбирате, че летните инфекции са от мръсни ръце. То хепатите А може да хаванеш от мръсни ръце, да не говорим за други стомашно-чревни инфекции.
17
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
тоя па откри Америка !...Че ние ОТ ДЕЦА знаем тия работи !
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко мръсни ръце, малко лабораторни вируси, малко цареица в кофа на плажа и палачинки от павилион с развалено твсто и така. Летни емоции както се казва
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кантарджи недей забравяш маймунската шарка. В Гърция и Румъния има регистрирани случаи. Такива като я чакат да дойде и тук че прогнози правят. Вместо да успокоявате хората и да не внасяте паника и страх, вие правите точно обратното. За съд сте всички.
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно. И в прекия и в преносния смисъл ва думата!
13
2
 
3
 
! Отговори
автомонтьор пиянджия преди 1 година
Е я не моам постоянно да си мием ръцете, ама огладневам и требе да се яде......
12
1
 
5
 
! Отговори
Гйккккк преди 1 година
Спри да си даваш мнението
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле , леле какви гениални открития ни казва другарят. За толкова години живот нищо не съм знаел за тези неща. Браво трябва да стане наи-после академик.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кантарджиев страда от Остър ковиден дефицит. Замества дефицита с тигрови комари, репеленти и летни диаррии.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А дали не са свързани и с мръсното море? И с полу-развалената в жегите храна, която сервират в някои заведения? Ама като няма солени глоби и затваряне на обекти, така ще е. Да, много е важно да си мием ръцете, за да сме направили, каквото зависи от нас. Проблемът обаче е, че това няма да ни помогне срещу инфекциите, които са следствие от корупцията и безнаказаното престъпно поведение. Тоя чичо от снимката защо е пропуснал да спомене тази важна "подробност"?
8
1
 
14
 
! Отговори
dmx преди 1 година
За миенето на ръце е вярно, а за Гърция - манипулация. Средната смъртност там е 2 пъти по-висока, въпреки ваксините. Специално проверих, всеки може да го направи. Не мога да разбера защо е това лъжене. Ако някой направи обзор върху последните два месеца, ще излезне простата истина, че естесвеният имунитет по-качествен от ваксинационния
7
1
 
4
 
! Отговори
абе 2 години преди 1 година
не се ли научиха да си мият ръцете цървулковците?
6
0
 
14
 
! Отговори
https://tkp.at преди 1 година
Независим анализ на фармнадзорните бази потвърждава необходимостта от отзоваване на ваксините от Covid-19.Нежелателните лекарствени реакции, за ваксините против Covid19, са вече между 10-169 пъти по-чести, отколкото при подобни продукти. Сравнение за съобщенията във локалните бази VAERS, EudraVigilance, Yellow Card Sheme и на СЗО VigiAcces в линка: i0.wp/tkp.at/wp-content/uploads/2022/06/WCH-PhamVig.png?resize=732%2C431&ssl=1 При това в анализираните бази данни са и над 40 000 смъртни случая.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя па! Мием си ръцете и не ни пука за твоите инфекции. Ти се мий, че си много мръсен.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"препоръча проф. Кантарджиев.Той коментира и разпространението на ковид като изтъкна, че в Гърция преди ден са регистрирани 7000 новозаболели, от които 8 души са починали. В България в същия ден имаме 240 заболели, но 9 починали."Това значи, че в Гърция доста повече са ваксинираните и смъртността е по-ниска, същото е в цяла Европа", отбеляза той."- НЕ! Означава, че най - оваксаните пак са болни! И - в България не могат/ не желаят да лекуват коронавирус!
3
0
 
9
 
! Отговори
Грапулчето преди 1 година
Те дудите не си мият, вие ръцете искате.
2
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точен и говори верни неща, както винаги. Слушайте го и си мийте ръцете
1
2
 
20
 
! Отговори
Минувач преди 1 година
А аз си мислех че са свързани с липсата на работещи пречиствателни станции.....