Драматична загуба за Кубрат Пулев от Дерек Чироса

Двубоят в лондонската зала "О2 арена" стартира малко след полунощ
10 юли 2022 09:20, Петя Славова
168
Драматична загуба за Кубрат Пулев от Дерек Чироса
Снимка: БГНЕС

Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев загуби драматично по точки от британеца Дерек Чисора в реванша за интернационалната титла на Световната боксова асоциация.  Двубоят в лондонската зала "О2 арена" стартира малко след полунощ, предава Gol.bg.

Пулев спечели само в една от съдийските карти - 116:112, 112:116, 114:116. Той бе победил също с разединено съдийско решение Чисора през 2016-а в Хамбург, но сега не успя да подчини британеца на негова територия в лондонската зала "O2 Arena".

Преди мача Кобрата заяви, че ще се опита да атакува за трети път световната титла и поради тази причина прие с кратко предизвестие сблъсъка с един от най-популярните британски бойци в кралската дивизия. Той се появи на ринга само два месеца след последната си битка, но не успя да изпълни мисията си.

Боят започна с клинчове и удари в тила и в тялото, а като че ли в началото българинът имаше превес. Във вторият рунд левият прав на Кобрата започна да създава проблеми на съперника и да го държи на дистанция, което беше оптималната стратегия. Чисора обаче постепенно изравни боя, като обработваше тялото на Кобрата.

Вижте още по темата в Gol.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
1
 
! Отговори
Коврата преди 1 година
Продължаваме напред!
132
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкай, Гришо!
131
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 150Ти откъде знаеш какъв съм, че да ме обиждаш :))) Който се е занимавал с бойни спортове не се държи като теб, капиш лапе :))) Трябват знания определено, твоя Кубрат не ги е получил определено :)) Ако си в професионалния бокс или некой друг боен спорт, не можеш да си позволиш да ти цепят главата винаги като твоя Пулев :)) Пулев изглежда ли ти на човек с образование, не нали :)))
130
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото си теоретик, токова си и практик, льольо! :)) Това, че Тайсън и други са велики и си им гледал мачовете не те прави нито боксьор, нито разбирач. Аре къш, че не си ми на нивото!
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама така и не ми отговори на въпроса? Ей така - по усет. Аре кажи де? Щото си голям специалист. Поне кажи като ти се наложи да водиш тренировки, имаш ли база, научна, върху която да стъпиш или така по усет? Щото това, което те питах е базов въпрос в Теория и методика на спортната тренировка. Или на теб кораба *** дава съвети? :))))
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 147Ти си много зле ве човек, айде оставям те, че съвсем ще се побъркаш :)))
127
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на всички тези, които ми говориш им е набивана теория в главата едновременно с практиката от велики треньори, които са учили. Браво, откри Америка, че са талантливи! Добре, че ми каза, че не знаех. Но всички, дори и да нямат образование, са почерпили много сериозни теоретични знания от техните треньори. Иначе не биха станали шампиони. Добре,че ме информира за някои неща, за пръв път ги чувам. :))) Оставям те да печелиш битки във форума, че едва ли ще се качиш на ринг
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 145Личи си от километри, че не знаеш нещата, най-силните в бойните спортове са тези дето не са завършили според теб некави измислени НСА и тем подобни глупости :))) Фюри като смаза 2 пъти Уайлдър какво образование има ? :))) Смешен си ! :))
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знам, знам, ти си силен боксьор във форума. Нямам време за комплексари. Аре чао!
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 143Майк Тайсън не е завършил дори основно училище, Фюри като джипси също, това прави ли ги академици в спорта, питам просто :))))
123
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата съвременна тренировка на професионалните спортисти се поставя на научна основа, ръководи се от специалисти,а не от такива "тренирам от седем годишен" . Такива са велики само във форумите
122
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно ти требва диплома за боксьор по твоята логика, но така мислят хората, които не са помирисвали кръв :))) Пулев е слаб като боксьор, явно е завършил боксьорско училище според теб :))) Требват много тренировки и читав треньор за да станеш машина, не се изисква "образование" за тези неща :)))
121
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не му трябва образование за да се бие. Трябва на треньора. И всеки, който продължава да се развива минава през образование. Ти що не си състезател или треньор?
120
0
 
2
 
! Отговори
Ган Ьо преди 1 година
Българската логика: може да го бият постоянно, да се излага като кифладжия, но нали направил някакви пари, значи всичко е супер. Така и не схванаха ***, че има и други неща в живота, освен пари. Какво ли ви обяснявам.
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"За бойните спортове не требва "образование", требват много тренировки и усет :))) То бива да не си запознат, ама чак толкова :)))" Аре на един въпрос да ми отговориш, щото си "запознат" . Физическото качество "издържливост" в коя част на тренировката се развива и защо? По усет, щото "кораба-майка" ти го говори, а ако можеш и да се мотивираш. Щом не е нужно образование. :) Моторика в спорта (включително и в бойните) знаеш ли какво е?:)
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 137Да можеш да се биеш, не ти требва образованиш ве мен, какви НСА, какви пет лева сънуваш :))) Тайсън Фюри какво е завършил, Майк Тайсън или Уайлдър ??? Личи си, че нямаш изобщо понятие за бойните спортове :)))
117
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За НСА да си чувал? За ТМФВ, ТМСТ? Че практиката върви заедно с теория? Че има наука, която стои зад това, което преподават треньорите да си чувал? Ама къде ще чуеш - ти си толкова запленен от собственото си величие, че си над тия неща. Спирам дотук Ваше Величество. Много съм нищожен да споря с Вас! :)))
116
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 135За бойните спортове не требва "образование", требват много тренировки и усет :))) То бива да не си запознат, ама чак толкова :)))
115
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"До Анонимен 130Тренирам от 7 годишен, ти каква практика имаш :)))" и "Кобрата се обиди, че не става за боксьор" Ама точно това имам предвид, когато говоря за комплексари! Браво, удари джакпота! Кобрата, дето играе два мача за световната титла не става за боксьор, обаче АЗ, ГОЛЕМИЯТ, ВЕЛИКИЯТ, дето тренирам от седем годишен (и съм побеждавал половината новобранци в клуба по точки и ДАЖЕ един с нокаут!) :)))) Има ли смисъл повече да пиша? :)))
114
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 132Да ставаш за бойните спртове образование ли ти требва ? :))) Образование по кой боен спорт си получил, по математика ли ? :)) Смешен си ! :)))