Пекин: НАТО се опитва да оправдае съществуването си чрез войната

"Без функцията да се бори с такава заплаха като Русия, от Алианса няма да има никаква полза"
18 яну 2023 17:30, Йоана Цонева
111
Пекин: НАТО се опитва да оправдае съществуването си чрез войната
Снимка: БГНЕС

НАТО се опитва да раздуе т.нар. "руска заплаха", за да оправдае съществуването си. Това твърди китайският вестник "Глобал таймс" в своя редакционна статия, цитирана от ТАСС.

"Без функцията да се бори с такава заплаха като Русия, от НАТО няма да има никаква полза. Следователно шефът на НАТО трябва да помисли как да удължи живота на Алианса. НАТО намира начин да оправдае съществуването си, като си създава цели, включително Русия", отбелязват от редакцията.

"Невъзможно е обаче Западът като цяло да прекъсне напълно отношенията си с Русия. Русия е важен стълб в многополюсния свят, който Западът не може да избегне или пренебрегне", посочва още изданието.

Още по темата
"Ако Западът и Русия продължат да изпадат в неестествено състояние на отношенията си, като конфронтация и конфликт, Европа, която е тясно свързана с Русия, ще пострада най-много. Нещо повече, европейските държави не са монолитни. Когато мащабният военен конфликти в Украйна приключи и възникнат спорадични конфликти, някои европейски страни могат да облекчат санкциите срещу Русия и да развият двустранните си отношения, защото знаят, че сдържането на Русия може да подкопае техните интереси, дори повече от тези на самата Русия", изтъква се в статията.

"Конфликтът Русия-Украйна не е конфронтация между Запада и Русия, а между ръководения от Вашингтон военен съюз НАТО и Москва", подчертава се още.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
ьаьааь преди 1 година
Ако Русия влезне в НАТО, то ще изчезне.
74
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа изхвърли на сметищата хиляди тонове некачествени китайски стоки. Европа се преориентира към вътрешно производство на качествени стоки. И към засилване на отбранителната си мощ. Затова Китайските комунисти реагират като ощипана мома.
73
7
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 1 година
Пекин да си гледат ковида, комунизмаи концентрационните лагери и да не се обаждат за НАТО....
72
18
 
16
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Русия е световна сила Сащ и НАТО са диария. Скоро Русия ще онищожи Американските маимуни шеги заличи от земята. Сащ са безполезни прасета диария
71
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СОЛЕДАР-КАТО БАХМУТ.гробница на 25000 укри по западни сметки, тихичко ги посаветваха да се отеглят от Соледар, че напролед няма да има за офанзивата им
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Децата не трябва да се учат да шмекеруват. Като пораснат почват да имат комплекси.
69
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много вярно и точно заявление от страна на Китай. Право в десятката. За ЕС се отнася същото. Изпята песен, опитват се да поддържат живота на апарат за кислородно дишане. То не бяха измислени пландемии, "ваксини" за финансиране на война, водене на войни. Какво ли не беше. Все ще има и край. Дано е скоро, надяваме се.
68
11
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Има малка разлика , между Русия и Китай! Докато крепостните се гордеят, колко можели да издържат на мизерия, китайците отдавна вкусиха от цивилизования живот, и надали можеш да ги изпратиш във външни тоалетни ! Отдавна Китай не е като при Мао, където изпращаха пехотата да разминирва! Иначе статии от Китай можеш да намериш всякакви!
67
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашките сами си влязоха 2014 г в Украйна никой не ги е натискал .
66
16
 
8
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
САМО НАТО и БАТО БОКО.........ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА ДА Я ИМА ЕВРОПАТА И НИЕ!
65
11
 
4
 
! Отговори
В. преди 1 година
Открай време всички богатства на Света са идвали от и са се връщали в Китай.
64
12
 
20
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
СВО в Украйна замазва с кръв престъпленията срещу човечеството на СЗО.Ковид абсурда приключи с началото на войната.Няма да забравя как Руски военни камиони се разкарваха в Италия,която е в НАТО.Между другото войната ще свърши,когато Федералния резерв и ЕЦБ приберът спестяванията на гражданите си под формата на инфлация.Дано Путин ни отърве и от тяхната болест.
63
10
 
26
 
! Отговори
Мак лайн преди 1 година
Много точна статия , за да има нато им трябват врагове. Марсианци няма и сега Русия е враг.
62
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Взе да ми става мъчно за рашка , как се насадиха на пачи яйца ,остави не само това ,сега Чеченците ако кажат вече не сме в състава на РФ ,същото може да се чуе и от българите от Казан . С какво ще гонят бунтовниците вече армия не остана .
61
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кратичко и ясно казано, при това вярно. Но въпросът е не че тази истина е казана, а кой я казва и защо я казва. Върху това трябва да се замислят много дълбоко западните "лидери" и най-вече техните началници от Ню Йорк. За да не стане после всички ние да сме неприятно и дълбоко изненадани. Много дълбоко изненадани.
60
11
 
16
 
! Отговори
НАТО преди 1 година
Са най-големите негодници в света! ЕС,ОНН,НАТО и СЗО са неофашистки организации работещи против хората! Махнете ни от тях,докато все още имаме човешки права!
59
5
 
15
 
! Отговори
До малко за политика преди 1 година
Светът винаги е бил и ще бъде двуполюсен! Богат и беден!
58
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 71....не зная от къде си чел такава дефиниция.Но нека ти припомня , чя той се формира малко след Втората световна.Когато тая Европа за която говориш беше разорена икономически и военно.Нормално е САЩ да бъдат истинските победители , освен Русия от войната.И самочувствието им е давал някакво влияние.Но чак ,,подчинение" по подобието на мракобесника Кремълски режим наложен на Източна Европа не може и да става дума.Освен ако никога не си стъпвал в Европа
57
13
 
25
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Ами така е. 1000% истина! Мъдрите китайци ще решат войната. С крило на пеперуда да подкрепят Русия - и Сащ отиват в историята. Безболезнено или пък не?
56
10
 
20
 
! Отговори
До 68 преди 1 година
И как ще сме свободна държава като сме зависими от ЕС и Сащ , и нито едно решение Не можем да вдемем без то да е одобрено от Ес и Сащ??? Просто сменихме един диктатор с друг, но срещу повечко парички!