Макрон зове търговските вериги да намалят цените

Производителите имат значителни разходи и ниски печалби
90
Макрон зове търговските вериги да намалят цените
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон призова търговските вериги да положат усилия за намаляване на инфлацията. Той заяви това по време на посещението си на селскостопанското изложение в Париж, цитиран от БНР.

Темата за инфлацията беляза срещите на президента Макрон с френските селскостопански производители на годишния земеделски салон. Той беше открит днес в разгара на преговорите между производители и търговски вериги и при опасения от нов скок на цените през март.

"Търговците са тези, които трябва да положат най-много усилия" за намаляване на инфлацията, заяви Макрон. По думите му това не може да се иска от производителите, които имат значителни разходи и ниски печалби.

Президентът обеща план за икономии на водните ресурси срещу сушата, която миналата година силно ощети добивите, и насърчи французите да купуват френски хранителни стоки.

Макрон не пропусна да защити оспорваната пенсионна реформа, която предизвика вълна от протести. Той обяви, че ще посети Китай, за да преговаря за посредничество за прекратяване на войната в Украйна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: цениМакрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АМА ВЕРНО ЛИ МАКАРОНИТЕ ПРИ ФРАНСЕТАТА СТАНАЛИ 500 ЕВРО ПЛИКА?!!!...
74
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото пъти чета това име винаги неволно произнасям макарон
73
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Посшедиците от малумните им политики пристигат вече.
72
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искахте война, ето ви резултат. Тепърва ще фалират цели сектори в Европа заради американските глупости, които изпълняват шайката в Европа. Скоро като започнат да разбиват супермаркетите ще видим колко ще издържи ЕС.
71
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Втори факт, постът ти напомня ошав от кисели краставички. Наполеон напада Руската Империя през 1812 г., но след влизането му в Москва, руснаците я опожаряват, изгонват го и го гонят цели 2 години - до победоносното им влизане в Париж през 1814 г. В Париж руският император Александр I, милостиво заточава Наполеон, но на 13 март 1815 г. заточеникът Наполеон бяга от острова и се връща в Париж с цел да си върне властта. Европейците не са съгласни и се стига до битката при Ватерло на 18 юни 1815 г.
70
0
 
6
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Проблем с търговските имена ли имате? Пак ли ще чакате световните да се намеся?:)))
69
4
 
13
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Ще дам кратка справка на едно случващо се във Франция нещичко,което касае Народът Бългсрски на Майка Бългсрия.Вократце! На всеки ром или турчин с български паспорт му се дава социална помощ от около 600 евро на месец,храна,право на безотговорност,право на произвол,социални грижи...На всеки Чист Етнически и Генетически Българин във Франция му се предлага дезориентация,социална гавра,безплатно кафе с довеждащи до импотентност химии като бром,например.Защо небългарите роми имат Българдки паспорти
68
1
 
25
 
! Отговори
Д преди 1 година
А немският финансов министър чакаше фалит на Русия до месец. Боже! Прости им! Най богатата на суровини държава да фалира а консумираща, разглезена три полова Европа с песни и танци по улиците. Няма да са песни, а линчуване на продажни политици при това много скоро. Бързо забравиха историята!
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 58 Австралия има уран, ама Франция няма пари да си го плати. Крадяха го от Мали, но там Вагнер изхвърлиха престъпниците от френския легион. Да изчезне Франция - все ми е тая. Даже по-добре, че няма да има кой да вкарва бежанци от другаде.
66
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 68 - не плач а грухтене на гладни прасета се чува от еврозоната.
65
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
📹 Украинска агония Премълчаната война 2015 →👤 #Nikolay_Nikolov →Филмът съдържа кадри които могат да бъдат шокиращи за някои зрители! Документален филм на немският режисьор Mapk Барталмай npекapaл от двете странина конфликта 9 месеца в Украйна в периода 17 юли 2014 до април 2015 г. Той живее в Донецк от Юли 2014 година - точно в региона на Донбас, където протича кървавата гражданска война. Според Западните медии едно е сигурно - Путин е отговорен за конфликта. Но Mapк Барталмай искa да научи повече и oтивa директно на фронта с камерата cu. "Украинска а
64
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не стига, че Акушерката прокара нов пакет санкции, но се закани да засили натиска срещу Русия. Това означава висока инфлация и нов ръст на цените за нас.
63
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво се чува от еврозоната? Прилича на плач!
62
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма спор, че уранът е елемент по разпространен от златото на Земята, но точно този, най-разпространеният, не става за гориво в АЕЦ. Русия е една от малкото държави, които имат технология за обогатяване и производство на изотоп, годен за гориво в АЕЦ.
61
2
 
18
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Клоун. То така става. Пазара определя, не ти. Това да не ти е СССР. Знам, че искаш ЕСССР, ама тия неща се оправят с преговори с Русия, откъдето идват суровините.
60
1
 
20
 
! Отговори
Dnes преди 1 година
Щом и тези жалки душички от този спонсориран сайт започнаха да качват подобни статии, нещата не са на добре!
59
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еесовците ни убеждават, че ще страда Путин, но цената я плащаме ние. И търпим.
58
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли нормален човек, който да не схваща връзката между налагането на нов пакет санкции, нови милиарди помощи за киевския режим и ръста на цените в магазините?
57
12
 
4
 
! Отговори
До долния преди 1 година
Пълно е с Уран самата Фрянция има уранУранът е елемент по разпространен от златото на Земята
56
1
 
29
 
! Отговори
Московские новости преди 1 година
На Русия отдавна й свършиха ракетите, а армията й се разбяга да мие чинии на Запад. Украйна настъпва по всички фронтове и отбелязва победа след победа. Вече наближават Москва. Забравихте ли? Сигурно сте забравили, щом още имате такавава брутална инфлация и цените галопират нагоре.