Беларус ще произвежда собствени автомобили – маскирани китайци

Подобно на последните руски "Москвичи" това ще е китайски модел със сменена емблема
Обновена: 10 юли 2023 09:02 | 10 юли 2023 08:53, Елка Василева
123
Беларус ще произвежда собствени автомобили – маскирани китайци
Снимка: архив, БГНЕС

Беларус също започва собствено производство на леки автомобили, съобщиха местните медии, цитирайки директора на джойнт-венчъра "БелДжи" (BelGee) Генадий Свидерски. Още тази есен първите бройки трябва да излязат от завода на предприятието в Жодино, на 20 км от централния офис в град Борисов, пише Automedia.bg.
   
Подобно на новите руски автомобили с марките "Москвич" и "Лада", и беларуската кола ще бъде на практика китайски модел със сменена емблема. В случая става дума за кросоувъра Geely Coolray. "БелДжи" е смесено предприятие на беларуската държава и китайския гигант Geely, собственик на Volvo. Lotus и дял от Mercedes-Benz. Coolray, познат в Китай като Geely Binyue, е компактен кросоувър, на пазара от 2019 година. Още не е ясно как точно ще се казва беларуският му вариант.

Geely в последните години се утвърди като най-големия играч на беларуския автомобилен пазар, изпреварвайки даже "Лада". През 2022 Coolray бе най-продаваният кросоувър в страната, изпреварвайки два други модела Geely - Atlas Pro и Tugella. При леките автомобили все още лидер е Лада Веста, пред Kia Rio и VW Polo Liftback.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
5
 
! Отговори
селянин преди 11 месеца
ами могат произвеждат си вие какво можете
29
4
 
8
 
! Отговори
Абе САЩ преди 11 месеца
Да ни е дал лиценз за нещо и ние да произвеждаме?? От коли до оръжие до чипове? Нещо да е инвестирал барем в една фабрика в БГ?Моля дайте пример..
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И руснаците са хора като всички останали. Вярно, доста са нахални и първични, но пък има и някои свестни. Само не разбирам, защо Б Ъ Л Г А Р И се правят на по-католици от Папата да защитават някакви си руснаци повече отколкото ако става дума за собствения им народ и собствената им държава. Защо, ако това не е просто опит за подмяна на общественото мнение в България!
27
8
 
7
 
! Отговори
До Ххх преди 11 месеца
Еми Запада инвестира в производството само на превратаджии и предатели с дотации и НПОта :)Не виждам един завод да е отворил в България!
26
8
 
13
 
! Отговори
Xxx преди 11 месеца
За сметка на това ,след идването на демокрацията в България се произвеждат предимно мутри,далавераджии и национални предатели!
25
5
 
11
 
! Отговори
Ами те произвеждат преди 11 месеца
А ние раздаваме ..реакори..оръжия..каквото ни останало от Русия ;)
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Само не разбирам, това ли е най-важната новина, че е поставена така на най-видно място? Какво от това, че ще сглобява китайски консерви? Щеше да е новина ако правят нещо свое.
23
4
 
10
 
! Отговори
До DDD преди 11 месеца
Посолственият слуга нито чете, нито мисли. Той е елементарен, първосигнален, продажен за центове. Понеже нищо полезно не може да работи, пише глупости във ФБ и по други платформи срещу ниско заплащане. ... България би имала само полза, ако някой реши да произвежда тук автомобили, например. Но като колония на САЩ тук производствата се закриха, затри се образованието и здравеопазването, вкл. професионалното образование и държавата е само територия за крадене и мачкане от колонизатора.
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
веднъж си купих градинска люлка - оказа се произведена в Беларус , по дупките за болтовете висяха стружки , не ми се мисли колата в какво състояние ще я произведат. Дано освен завода , китайците си докарат и работници , че иначе няма да я бъде. А за човека с лунният апарат - да си пусне клипче от НАСА , как дрон лети на Марс , после да говори за постижения . Не става вече сам всичко да правиш трябва сътрудничество , а с войни приятели не се събират .
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какво значи "маскирани"? Що за поредна глупост се пише? От десетилетия всяка държава, произвеждаща автомобили, отдавна го прави по чужд лиценз, организира се кооперирано производство и вашите автомобили най-често не са нито немски, нито английски или френски. Де да можеше и у нас да се произвеждат автомобили, па макар и китайски... Но кой ще се занимава с бананова американска колония, която от 35 години служи само за цедене на ресурси?
20
3
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 11 месеца
виждаме кои инвестива и какво осначава съвместна работа на рабни начала. Запада арогантно обра цяла източна Европа вкл. и нас. никаки инвестиции, пазар за тяхните ***, лошо образование за да не вдигаме глава и някакви трохи за властващите да бутат каруцата на където им кажат
19
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
България усилено е тръгнала по пътя на Беларус...васали на рассия
18
6
 
4
 
! Отговори
И защо са им преди 11 месеца
Поредните таратайки дето не излизат от сервиза.
17
2
 
8
 
! Отговори
DDD преди 11 месеца
А бе хора не четете ли статията?Тези китайци са собственици на Volvo,Lotus и дял от Mersedes.Първосигнално се коментира че е китайски *** без дори да сте го виждали и на картинка.Когато го видите и тествате тогава коментирайте.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Правят хората. Не като тука - та *** Рено, Ровър Маестро, големия дувар и накрая нищо не става. Евала на Лукашенко - грижи се за държавата си, както Тодор Живков се грижеше за България.
15
5
 
4
 
! Отговори
пожелавам преди 11 месеца
на всички ,които са впечатлени от качеството и характеристиките на лади и москвичи и на всички руски стоки , да си ги ползват със здраве цял живот и друго да не видят!
14
3
 
5
 
! Отговори
блицкриг преди 11 месеца
Китайски роби за 3 евро/час. Ако навремето не се правеха на партизани, сега щяха да правят БМВ-та за 20 евро/час.
13
2
 
8
 
! Отговори
Реторичен : преди 11 месеца
А у Бг колонията собствени автомобили кога?!?!? Нещо като маскиран шевролет например...
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добео утро, пропаганда.бг!!! Колко статиийки днес е таргета
11
5
 
10
 
! Отговори
Китайско качество + преди 11 месеца
руска маркетингова стратегия...