Украински депутат си почива на "Малдивите", а Зеленски го обяви за "предател"

Всеки "плаж" ще предизвика най-малкото гняв, отсече президентът
26 юли 2023 10:12, Нели Христова
119
Украински депутат си почива на "Малдивите", а Зеленски го обяви за "предател"
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски осъди вчера "предателството" на депутат, забелязан неотдавна на почивка в луксозен хотел на Малдивите, предаде Франс прес.

Украинският лидер често напомня, че в разгара на войната на Русия срещу Украйна хората на отговорни позиции в страната трябва да дават положителен пример, отбелязва АФП.

Според информационния сайт Slidstvo.info 48-годишният депутат Юрий Аристов от президентската партия "Слуга на народа" в средата на месеца е бил видян в петзвезден хотел на този архипелаг в Индийския океан.

След медийните разкрития председателят на парламентарната група на "Слуга на народа" Давид Арахамия заяви вчера в съобщение, че е поискал "незабавното отстраняване" на Аристов от парламентарната група.

"Изисках всички документи за командировките и цялата информация ще бъде проверена", каза още Арахамия.

Междувременно председателят на украинския парламент Руслан Стефанчук обяви, че е получил писмо с оставката на Аристов, който е и зам.-председател на парламентарната комисия по националната сигурност, отбраната и разузнаването, чиято роля е изключително стратегическа.

"Това ще бъде оценено по време на следващата парламентарна сесия", подчерта Стефанчук, без да дава подробности.

По украинския закон депутат може да бъде отстранен от поста след гласуване в пленарната зала.

Зеленски изрично намекна за въпроса във вечерното си видеообръщение като каза, че предпочитането на острови и курорти по време на война е "предателство към принципите на държавата".

Всяко вътрешно предателство, всеки "плаж" или лично обогатяване вместо защита на интересите на Украйна ще предизвика най-малкото гняв, отсече президентът с мрачен поглед.

Трябва да работите в Украйна и за интересите на украинския народ, каза още Зеленски на депутатите и държавните служители.

Условията за задгранични пътувания за държавни служители и депутати са до голяма степен под контрол от началото на руската инвазия през февруари 2022 г. и по специално с въвеждането на военно положение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
31
 
! Отговори
Митака преди 1 година
Да седят си на някой остров - украинските, руските и американските богаташи - ядат, пият, смеят се и пресмятат как да направят още пари от войната.А бедните хора ходят като пушечно месо, за да стават богатите още по богати. Така е било преди стотици години, така е и сега.
64
2
 
7
 
! Отговори
Американски Сенатор преди 1 година
Президента на Украйна се нарича Владимир Владимирович Путин. Приехме го още през 2006та година. Разбира се, трябва да има некъф си театър за плебеите, ала бала, да напълните и ние гуша с мангизи покрай войната. Все пак там *** некви си укри, това нз некви насекоми ли са, лаври ли са, на кой му пука хехе
63
6
 
17
 
! Отговори
справедлив преди 1 година
Хубавата новина е че укрофашистите *** като мухи ,контранастъпление няма ,има реконтранастъпление ,Зеле Наркомата рИве на умрело , а пикливото НАТО се чуди как да се измъкне от ситуацията.Нашите слугинаж-медиии още мълчат ,но до ден-два ще промрънкат за реалността.Единствено алчните кравари си пълнят бездънните гуши и се радват на рецесията в джендъриЕвропата.Уктодепутатиът просто е избягал от коч.ин.та.Както и жената на Зельо Наркомана.
62
3
 
12
 
! Отговори
кубанская столица преди 1 година
Защо предател? Той откраднаше пари и се почива на Мальдиви, ала Зеленски, който откраднаше 100 път повече, говори предател. Не логично
61
4
 
22
 
! Отговори
уточнение преди 1 година
А колко фашисти-дезертьори от мръсната Уссрайнина почиват по нашето Черноморие?Хиляди са тези нацисти ,които тъпчат родната земя и газят със скъпите си джипове родните плажове.За тези бандити няма закони ,няма нищо свято.А марионетното българско правителство се чуди как да им угоди.Само и само подлите краварите да ги потупат по угодническия гръб.Отврат.
60
0
 
4
 
! Отговори
До 71 преди 1 година
Майстор си на късия разказ.Замислял ли си се да станеш писател и да пишел колонки във весника?
59
5
 
13
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
Разликата между зеленото човече и Путин е,че единия не вика като мингянец постоянно ДАЙ
58
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стига с тая псевдо война - не разбрахте ли че това е с цел да източат щатите и европа, едните се правят на агресор другите на ощипана мома дето пищи - ако интереса им беше победа щяха да са я постигнали за 3 дни. След година и 2те страни ще са от братски по-братски а европа ще е източена
57
15
 
1
 
! Отговори
Праханков преди 1 година
Нови уволнения на рушки генерали за несправяне в есвеото. Наш УшкоРадеф що не се цани за увакантените места, може пък с бългаската школа да им потръгне?
56
2
 
14
 
! Отговори
Тихомир преди 1 година
Малдивите, човещинка.... ква ти война, почивката е важна. Слава кокаине.
55
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия и Путин са виновни! Ако не бяха окупирали и анексирали Кримския полуостров, Украинските депутати нямаше да бъдат принудени да бият път чак до Малдивите! Щяха да почиват в Ялта!
54
9
 
5
 
! Отговори
Исинбаева преди 1 година
Майор Исинбаева която хвалеше путин , оня ден си е купила две вили в Испания и се е преселила там - до скоро убеждаваше рашляцume да умрат за родината. Малкото пу обаче не я обяви за предател. Защото децата му още живеят в Швейцария.
53
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност Украинския депутат е бил на посещение в Република Малдиви, за да поиска военна помощ и подкрепа от президента и Ибрахим Салих! Република Малдиви е извесна с военно-промишления си комплекс.
52
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парите от Европа и Америка там отиват в джоба на Зеленски и компания.Станаха милиардери на гърба на бедният укронарод.Но народа сам си е виновен че ги трае и страда.
51
2
 
11
 
! Отговори
koi преди 1 година
тука е пълно с такива
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти като ходиш като мисирка наляво и надясно, що тебе не те обявяват за предател Зелен :)))
49
3
 
5
 
! Отговори
Пилатов преди 1 година
Само военна хунта и нова ВОСР и в Украйна и в Русия може да даде шанс за промяна. Нова национализация , народен съд и рестарт от нулата след прочистване на капиталистическите кърлежи могат да дадът шанс за спрведливост на обикновения холоп.
48
3
 
18
 
! Отговори
Майка Русия преди 1 година
Скоро ще бъдет изринати! И нарко-джуджето и подгласниците му ще бъдат превърнати във ваденки! Да живее майка Русия!
47
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако конраофанзивата на укрите продължи да се върти около Малдивите, войната скоро няма да свърши....май
46
14
 
3
 
! Отговори
Майната ви.... преди 1 година
В Украйна не всичко е на ред ,Но в Русия е матарша. Пълна анархия. Путин си проклиня дните, за този безсмислена война.Сбогом велика Русия. А ти вярвахме.