Над 5000 украинки участват в преки бойни действия

40 000 жени служат в украинската армия
21 ное 2023 11:28, Александър Попов
133
Над 5000 украинки участват в преки бойни действия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над 40 000 жени служат в украинската армия в борбата ѝ срещу руските сили, се казва в съобщение на украинското министерство на отбраната, цитирано от ДПА. Те съставляват малко над 5 процента от общата численост на украинските въоръжени сили. Около 5000 от тях участват пряко в бойни операции.

В доклада на ведомството се казва, че към момента повече от 13 400 жени са получили статут на участници в бойни операции. Съобщението разкрива, че 41 процента от жените военнослужещи имат деца, а над 2500 от тях са самотни майки.

През 2014 г. жените в украинската армия са били малко повече от 16 500, но според министерството оттогава Киев е премахнал всички ограничения за служба в армията за тях, отбелязва ДПА./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Сега като се замислих...нормално 5000 крви на 50000 мъжжаги и 150000 незнайнополови. Знаем ги украинките-като пчеличките от х. на х.
63
3
 
6
 
! Отговори
Роберто Кавали преди 10 месеца
А колко укрокавали избягаха на Запад за да не участват в бойните действия? Много са и в България са много.По баровете и по дискотеките във Варна е пълно с укрокавали които се забавляват.А жените им воюват.
62
3
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 10 месеца
Пред "Колт" всички са равни. И арабите използват 6 годишни деца като им слагат бомбени елеци и избиват по десетки жертви, в американската армия пък е пълно с гейове (гейовете бай дъ уей винаги са в по-перфектна физическа форма от бираджиите шкембелии), та защо и в украинската армия жена да не държи Калашник? Какво, не може да те застреля ли? :)))
61
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да отидеш с жени на война е някаква налудничева пародия, върха на човешката глупост, която днес е издигната на особена почит от лиерастката секта. Дайте сега и колко гейове се уж се бият на фронта.
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 50 Това женската еманциапция е тотален смях. Значи искат жените да ги толерират наравно с мъжете, а след това ревът защо ги пращали на фронта. Нали искате да докажете че по нищо не отстъпвате на мъжете бе, пикличкиии? К'во ревете тогава?Това ми напомня на жените в Игри на волята..когато мъжете номинират някоя на елиминационна битка жените веднага скачат с " Ми те мъжете се крият зад жените" Обаче като жените пратят някой мъж казват" Пращаме го зашото е по- силен от опонента" .Муахахахаха...
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зеленски: "Ако Русия ни избие всички, тя ще нападне страните от НАТО и вие, американците, ще изпратите вашите синове и дъщери там. И това ще бъде - съжалявам, но цената ще бъде по-висока. Ние сме в челните редици на онези, които се борят за западната демокрация, Европа и нашите общи ценности".
58
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако бъде позволено на Путин да спечели в Украйна, цената за всички наши демокрации ще бъде историческа и трагична. Демокрацията е най-великото постижение на човечеството. За това трябва да подкрепяме Украйна до победа над Русия, каквото и да ни струва това, с цената на всякакви жертви и усилия.
57
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дори само един квадратен метър от Украйна да остане без да бъде демилитаризиран и денацифициран и враждебен към Русия, то западът веднага ще разположи там гаубица, или ракетна установка или някакво оръжие срещу Русия. Русия сама ще реши и определи каква територия да остане от Украйна и под каква форма, така че да бъдат изпълнени целите на Специалната военна операция.
56
7
 
4
 
! Отговори
Пък преди 10 месеца
В руската"армия" само затворници се бият...Великая,хахаххаха
55
1
 
2
 
! Отговори
AХА преди 10 месеца
Нормално е при война и жените активно да участват.Все пак са огромна част от населението и трябва да бъдат използвани по някакъв начин.Дори и по време на втората световна война някой жени са включени активно.А в 21 век си е напълно в реда на нещата.Няма и как да има българска армия без жени,тъй като са повече от мъжете в България като бройка.Чисто демографски.Това е нормално.
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това не е похвално а жалко. Значи мъжете свършват...
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руските куршуми, снаряди, мини и дронове абсолютно не се интересуват от какъв пол е врагът от другата страна. Ако врагът е въоръжен и не се предаде, той ще бъде унищожен - в женски бронежилетки или мъжки.
52
2
 
11
 
! Отговори
Хора преди 10 месеца
Преди дни украински летец с своят Су-27 избяга в Русия.Страно защо у нас нищо не се написа?
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вече искат и 17 годишните да ги мобилизират....
50
3
 
11
 
! Отговори
Mrs Fuck EU преди 10 месеца
Вкусни ли са поничките на Майдана? Украйна загуби 53,7% от населението си и една пета от териториите си. Икономиката на Украйна е разрушена. Традиционните, изконни за украинците ценности са потъпкани. Какво стана с поничките и красивите лозунги на Майдана?
49
1
 
6
 
! Отговори
До 53 преди 10 месеца
Ахааа. А в ЮСА няма бъркащи по кофите, в ЕС също.
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вие дайте матрял за глада в Рассия и как московани бъркат по кофите!
47
2
 
4
 
! Отговори
Ужас преди 10 месеца
Пушечното месо свършва,наемниците бягат и вече и 16-17 годишни и все повече жени ги взимат на фронта. Само сваляне на хунтата в Киев може да спре касапницата и спаси живот.
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Къв последен украйнец бе, см=ешн=ик, не гледаш ли,ч е сте затънали в украйна и нямате мърдане бе?
45
1
 
4
 
! Отговори
До 46 преди 10 месеца
И защо жените да не се жертват в армията? Нали уж половете са равни? Или не са?