Футболистите на Уест Хям купонясват в гей бара Hammers Pride

Играчите ще играят с ленти с цветовете на дъгата
30 ное 2023 22:45, Петър Бойчев
18
Футболистите на Уест Хям купонясват в гей бара Hammers Pride
Снимка: БГНЕС

Отборът на Уест Хям участва в откриването на Hammers Pride бар в Източен Лондон, съобщи ДПА. Защитникът Красуел подчерта важността клубът да продължи да подкрепя LGBTQ+ кампанията. На откриването имаше и много хора от фенклуба "Прайд ъф Айрънс" и така беше отбелязано 10 години от официалната подкрепа на всички LGBTQ+ хора във футбола и извън него. Играчите ще покажат съпричастността си към обществото, като носят ленти с цветовете на дъгата по време на мачовете.

"Много е важно и добре за нас да подкрепяме. Има много различия и ние трябва да продължаваме подкрепата си за това", коментира Кресуел, предава БТА.

"Прайд ъф Айрънс" е една от малкото лесбийски, гей, бисексуални, транс и куиър фенклубове във Висшата лига, подобно на "Канал Стрийт Блус" на Манчестър Сити и "Прауд Лайлиуайтс"  на Тотнъм.

"Клубът прави много неща в общността и е жизненоважно да продължаваме така и да покажем подкрепата си на всички различни във футбола и извън него", каза още защитникът.

"Уест Хям е семеен клуб. Аз съм от 10 години тук и всяка година клубът представя добре себе си и мисля. Мисля, че е важно, независимо дали си хетеро или хомосексуален да се чувстваш част от клуба и да се чувстваш добре дошъл", допълни той.

"Мисля, че преди хората са били уплашени да говорят открито за това, но сега имат подкрепа и Уест Хям помага за това", каза още Кресуел.

Съпредседателят на "Прайд ъф Айрънс" Джо Бейли похвали клуба за усилията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: баргейУест Хямпрайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 5 месеца
Ами те (футболистите) бивайки публични фигури нямат много избор освен да се движат в тон с различните течения в сегашното общество (без значение дали наистина одобряват това или не). Разбира се мога да се опълчат и да откажат подкрепа, но както се досещате реакциите и отношението на обществото към тях няма да са положителни и съответно клубовете, които ги купуват ще се съобразят с това дистанцирайки се от тях, което би се оказалп пагубно за хонорарите им.
7
1
 
1
 
! Отговори
Кой гледа Уест Хям преди 5 месеца
До Анонимен-всяка седмица 60 хиляди ги гледат.
6
1
 
6
 
! Отговори
Леля чичо преди 5 месеца
Много жалко фен съм на чуковете от 97ма, а сега съм разколебан , това е голям удар по феновете които са хетеро,май и те паднаха в капана като бъдвайзер, сигурно ще им избягат по голямата част от феновете а нови фенове ще са само амбриажи
5
0
 
9
 
! Отговори
ПорЦелан преди 5 месеца
Аз си мислех че само съдиите празнуват там. Е, и ръководството на БФС.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тия пък кой ги гледа. Сигурно са на зор и не се справят с футбола, щом се налага да изкарват кат компаньонки в ЛГБТ бар.
3
7
 
3
 
! Отговори
Itso преди 5 месеца
до Дедо Стефчо - пази си мнението за себе си тогава, да не го ядешгрупов - гангбанг развийш ли.
2
1
 
8
 
! Отговори
Голям преди 5 месеца
Срам
1
1
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 5 месеца
:( :( :( :( :(