Мащабна руска ракетна атака в Днепропетровска област

Най-малко осем души са убити
19 апр 2024 11:00, Александър Попов
39
Мащабна руска ракетна атака в Днепропетровска област
Снимка: БГНЕС/ЕРА

При мащабна руска ракетна атака по централната част на Днепропетровска област са загинали най-малко осем души, ранени са били 21 души и са нанесени щети на инфраструктурни обекти, съобщиха местни власти днес сутринта, предаде Ройтерс.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че атаката е повредила няколко етажа на жилищна сграда и железопътна гара в регионалната столица Днепър, като за пореден път призова за допълнителни средства за противовъздушна отбрана.

"Русия трябва да бъде държана отговорна за своя терор и всяка ракета, всеки „Шахед“ трябва да бъде свален", каза Зеленски.

"Светът може да гарантира това, а нашите партньори имат необходимите възможности."

Държавната украинска железопътна компания  заяви, че руската атака е била умишлено насочена към нейната инфраструктура в региона, били са ранени нейни работници. Компанията затвори гарата си в Днепър и пренасочи влаковете, които трябваше да преминат през града.

Министърът на вътрешните работи Игор Клименко заяви, че най-малко осем са загинали при атаката, двама в Днепър и шестима в Синелниковски район на областта, където са били повредени повече от дузина къщи./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: войната в УКрайна
Още от Водещи мобилна
Свидетел срещу Boeing получава смъртни заплахи, а друг предупреждава: Всички на борда са в риск
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
тоти преди 1 седмица
Фалшива гордост на един кумик отне на милиони домовете повече от 2мил прокуди зад граница и продължава да обикаля света на просия за още оръжия и чака да му вършат работата и сърбат кашата де забърка!!Дали има ползи от тая помощ ...вече всички се съмняват ........
25
11
 
2
 
! Отговори
do 25 преди 1 седмица
Нямаха, но вече получиха от северна корея. Нали бункерния гном пълзя да им се моли за оръжие.
24
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ама каква е тази ракетна атака? Укринформ и Униан твърдят, че Русия няма ракети. От две години насам. Русия НЯМА ракети. Според УКРИНФОРМ и УНИАН!!!
23
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
добър удар!
22
5
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 седмица
Сотрудник ФГУП Охрана Росгвардии, застреливший сотрудника Почты России, расчленил его прямо на территории почтового отделения.
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пукайте Укри.
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Telegram каналът Fighterbomber публикува видео от поражението на три МиГ-29 на украинските въоръжени сили в авиобаза Авиаторское в Днепропетровска област. Изтребителите са унищожени от касетъчни бомби, вероятно РБК-500.
19
12
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 седмица
До Анонимен19ам те ка52ките дето дадоха фира на летището са алигатори, а не жаби. не знам кви франсета сънуваш, явно има нещо общо с оня тюлен женка ти и комшията
18
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чух че стотина френски *** са дали фира някъде из Чернигов.
17
7
 
2
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 седмица
До Анонимен15 проблема е че спиртовозите и миг 31 са крайно число. нещо казаха за реактивни двигатели и киевското бюро луч
16
6
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 седмица
колко фелдмаршала и генералисимуса тоя път? а имперски звездни разрушители в хале има ли унищожени? за един дарт вейдър питам
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Един свален дърт Ту-22 е прекалено висока цена за хорта, които избивт руснаците. Не съм вярвал, че ще се окажат такова кръвожадно плмее.
14
11
 
6
 
! Отговори
Геле преди 1 седмица
И след атаката минус един Ту-22М3 от стратегическата авиация, но за това засега не пишат по новините.
13
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Терористите понасъбраха някоя и друга ракета и пак започнаха да тероризират хората. русия - държавата тумор на земята, заедно с метастазите си северна корея и иран.
12
5
 
24
 
! Отговори
Бай Чеп преди 1 седмица
"...като за пореден път призова за допълнителни средства за противовъздушна отбрана".То туй момче и птиче да му се из.цвъка на главата пак ще плаче за военна помощ. Аман ...вече!
11
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ракетни удари по Украйна 19.01.24: Днепропетровска област - 11 попадения... Кметът и подчинените му говорят за 11 удара на обекти в региона - от Днепропетровск, Павлоград, Синелниково. Странно е, че за Кривой Рог не казва нищо (местните казват, че и там е било шумно). Но нацистите никога не признават чисто военни удари. Винаги се търси "гражданска следа", а ако няма такава, ракетни удари все едно е нямало. Но като цяло ударът в района на Днепропетровск е бил доста мощен.
10
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Явно пак са удряли по туристите от Франция, Великобритания или Американски...
9
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да, вашите "партньори" имат тези възможности, а дали имат интерес е друга тема. Май само той и външинят му министър още не разбраха, че са просто пионки в една глобална игра и никой не го е грижа за Украйна
8
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво поздравления за г-н Путин .Трябва здравата тояга да играе ,стига е галел с перце украинските фашисти.
7
12
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 седмица
Не веднъж съм казвал,че от тридесет години правя научните си проучвания в Испания и Франция. Няма испанец ,който да не е сефард. СЕФАРАД значи ИСПАНЕЦ.Не е възможно испанците са изгонят испанциге. Беше ход.Изабел и Фернандо,след като бяха поробени и претопени Българите Весготи,се договориха с Баязид Втори и ИЗМЕСТИХА АРАБСКАТА ИМПЕРИЯ НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ,което е и 500,а вече 600 годишното робство,под което сме. Сефардите са marranos,тоест хора без произход