The Sun: Путин е изпратил във Вашингтон план за прекратяване на войната

Истина или слухове са информациите за "мирен план" на руския президент
252
The Sun: Путин е изпратил във Вашингтон план за прекратяване на войната
Снимка: БГНЕС

Появиха се данни за предполагаем "мирен план” на Владимир Путин за прекратяване на войната в Украйна, съобщава британския The Sun.

Според тях руският президент е готов да сподели суверенитета над Крим с Украйна, за да сложи край на войната.

Според руски и украински източници, Путин е изпратил вътрешния си министър Владимир Колоколцев в САЩ с новите предложения. Въпреки че е санкциониран, Колоколцев е бил допуснат в САЩ привидно за участие в среща на полицейските началници в ООН.

Това е било уловка, която му е позволила да пътува до Вашингтон с ВИП самолет от президентския флот на Путин, за да предаде на американското правителство истинските искания на руския лидер за мирно споразумение.

Водещият украински телевизионен журналист Дмитрий Гордън заяви, че е получил подробности за мирния план от „разузнавателни източници".

Пакетът вероятно ще бъде неприемлив за Украйна, която ще трябва да отстъпи огромни части от завладяната територия и ще ѝ бъде забранено да се присъедини към НАТО.

"Основната цел на пристигането на Колоколцев беше да предаде мирния план на Русия на американските власти", каза Гордън.

Сред руските искания са пълното изтегляне на украинските войски от Донецка и Луганска област, които в момента са частично анексирани от Русия.

Москва ще предаде на Украйна Запорожската атомна електроцентрала и близкия град Енергодар.

Планът ще разгледа и евентуалното прехвърляне на Херсонска и Запорожка област под контрола на Украйна.

За Крим се предвижда да стане "специално демилитаризирана административна територия с двойно подчинение на Украйна и Руската федерация".

"Украйна трябва да поеме върху себе си правно обвързващи международни гаранции, за да не блокира доставките на вода за Крим", заяви Гордън.

Киев също така ще контролира "демилитаризирана зона", широка 62 мили, по поречието на река Днепър.

Максималният размер на украинската армия ще бъде определен със закон, а на страната ще бъде забранено да се присъедини към НАТО, но Путин няма да блокира присъединяването на Украйна към ЕС, се твърди в информациите.

Няма официален коментар от страна на САЩ, Русия или Украйна относно предполагаемите задгранични контакти във връзка с посещението на Колоколцев.

Любопитното е, че самолетът на Колоколцев е видян заедно със самолета на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп при пристигането му във Вашингтон.

Тръмп заяви, че може бързо да спре изтощителната война, ако бъде преизбран, и намекна, че това би включвало Украйна да отстъпи територия в замяна на гаранции за сигурност, които не са свързани с членство в НАТО. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
0
 
! Отговори
ватник преди 7 часа
До Анонимен 207 ГЛАДНА кокошка просо сънува
223
0
 
0
 
! Отговори
Старец преди 9 часа
А в България,даже да попиташ чичко гугъл ,как се отглеждат тикви,или те трият,или ти искат бисквитки,или регистрация.Иначе няма тикви,добре ,че е Путнин и народното събрание.
222
1
 
0
 
! Отговори
сравнението преди 10 часа
Аууууу пратил Вовка писъмце!Адресат-Деменций Алцхаймерович Байдън жълтия дом фашингтон!Краварите знаят ,че трябва да напуснат обора в източна европа!Деменций бе чети,Деменций не помни кво е скивал!Той и клатушко триперов е същия!Като падне кииф на 7.11 всичко ще им стане ясно!ВЪПРОСА Е КАКВО ЩЕ СТАНЕ С НАШАТА РОДИНА СОФИЙСКИ МАЙККОПРОДАВЦИ?
221
0
 
2
 
! Отговори
Руски Трол преди 14 часа
Питлер усети дебелият но още се прави на мъжага като нашият радю.
220
1
 
4
 
! Отговори
дедо от село преди 17 часа
ха,така!Бързайте да се молите на Русия мижжжитурки ,щото "мъртвешката ръка" почва да се простира над вас!
219
2
 
1
 
! Отговори
журналя преди 21 часа
Големи глупости пишете. Всъщност има кратък ОТГОРОВ на президента Путин по повод коментара на Тръмп, че ако спечели изборите ще работи върху проблема в Украйна.(това е лесно прогнозируемо защото не е подвиг да спечелиш дебат и гласове срещу дементен старец, който се губи и пада непрекъснато) Отговора смислово е, че Русия поддържа идеята ва прекратяване на военните действия, но разбира се ИМА ЗНАЧЕНИЕ какво предлага насрещната страна.
218
2
 
5
 
! Отговори
КъсокракиЙ Мудак преди 1 ден
Верно е, даже сложил една негова снимка по розови прашки надупен! Надява се да му мине номера пред склерозата, щото знае че при Тръмпа няма да му е лесно!
217
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Путин печели време за да направи нови по-бързи дронове и ще завземе всичко.
216
4
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 ден
Пyтаk, що така се излагаш бе, бакшишче? Нали за 3 дни Киев щеше да е мордоски и да сложиш марионетките си Лукашенко или Кадиров да управляват Украйна ??? :)))
215
5
 
8
 
! Отговори
Да бе! преди 1 ден
Някои дрОгари тук си правят илюзии, Пентагонът никога няма да отстъпи пред Примитивна рус...
214
2
 
5
 
! Отговори
Неразбрал катил преди 2 дни
До 203 Ехееееееееее. . . неслучайно Финландия и Швеция направиха отстъпки на Турция. . . . . Точно обратното е Турция отстъпи за да влезат Финландия и Швеция! Best example for функционално неграмотен, чете, но не разбира!
213
3
 
2
 
! Отговори
Неразбрал катил преди 2 дни
До 203 Ехееееееееее. . . неслучайно Финландия и Швеция направиха отстъпки на Турция. . . . . Точно обратното е Турция отстъпи за да влезат Финландия и Швеция! Best example for функционален ***, чете, но не разбира!
212
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Явно Путин наистина се е поминал щом витае в пространството такова предложение , макар че то не е съваем лишено от смисъл.
211
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
И без друго каквото и да прави Запада един ден Русия и украйна ще се обединят. Пречка са Зеленски и хунтата.
210
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Това са украински партенки, които показват какъв мир им се е приискал нс укропите. Разпространява се от укропа Гордон, а сега и от клюкарника Сън. Вервайте!
209
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Пълни глупости, Крим е Руски и никога няма да го дадат.
208
3
 
8
 
! Отговори
Украинците да се преди 2 дни
Молят на икона на Сталин, че ги остави да мърсят природата, вместо да ги натири по сибирските ледени равнини и планини да копат замръзнала земя пос суровия взор на Чекистите. Но това е поправимо.
207
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Уточнение. Не са си дали ЯО защото не са имали. Русия просто си ги е взела. Ако украйна е имала свое ЯО щеше да ореве оррталъците но тя си трае. Всичко е точно. Ще се обединят и може да подпукатЗапада понеже е виновен за войната.
206
2
 
3
 
! Отговори
Ти батенце преди 2 дни
До Горд Българин си *** българин :) По-*** и от чибу-рашките
205
5
 
4
 
! Отговори
смешкооооо преди 2 дни
До Анонимен Украйна е новата Полша за русия - КРАЙ!!! НИКОГА ПОВЕЧЕ!!! Зеленски няма нищо общо - Зеленски не е президент от 2014 - много сте плоски мозъчета! КОЙТО И ДА Е ПРЕЗИДЕНТ - ТАКА ЩЕ ПОСТЪПИ!