The Sun: Путин е изпратил във Вашингтон план за прекратяване на войната

Истина или слухове са информациите за "мирен план" на руския президент
252
The Sun: Путин е изпратил във Вашингтон план за прекратяване на войната
Снимка: БГНЕС

Появиха се данни за предполагаем "мирен план” на Владимир Путин за прекратяване на войната в Украйна, съобщава британския The Sun.

Според тях руският президент е готов да сподели суверенитета над Крим с Украйна, за да сложи край на войната.

Според руски и украински източници, Путин е изпратил вътрешния си министър Владимир Колоколцев в САЩ с новите предложения. Въпреки че е санкциониран, Колоколцев е бил допуснат в САЩ привидно за участие в среща на полицейските началници в ООН.

Това е било уловка, която му е позволила да пътува до Вашингтон с ВИП самолет от президентския флот на Путин, за да предаде на американското правителство истинските искания на руския лидер за мирно споразумение.

Водещият украински телевизионен журналист Дмитрий Гордън заяви, че е получил подробности за мирния план от „разузнавателни източници".

Пакетът вероятно ще бъде неприемлив за Украйна, която ще трябва да отстъпи огромни части от завладяната територия и ще ѝ бъде забранено да се присъедини към НАТО.

"Основната цел на пристигането на Колоколцев беше да предаде мирния план на Русия на американските власти", каза Гордън.

Сред руските искания са пълното изтегляне на украинските войски от Донецка и Луганска област, които в момента са частично анексирани от Русия.

Москва ще предаде на Украйна Запорожската атомна електроцентрала и близкия град Енергодар.

Планът ще разгледа и евентуалното прехвърляне на Херсонска и Запорожка област под контрола на Украйна.

За Крим се предвижда да стане "специално демилитаризирана административна територия с двойно подчинение на Украйна и Руската федерация".

"Украйна трябва да поеме върху себе си правно обвързващи международни гаранции, за да не блокира доставките на вода за Крим", заяви Гордън.

Киев също така ще контролира "демилитаризирана зона", широка 62 мили, по поречието на река Днепър.

Максималният размер на украинската армия ще бъде определен със закон, а на страната ще бъде забранено да се присъедини към НАТО, но Путин няма да блокира присъединяването на Украйна към ЕС, се твърди в информациите.

Няма официален коментар от страна на САЩ, Русия или Украйна относно предполагаемите задгранични контакти във връзка с посещението на Колоколцев.

Любопитното е, че самолетът на Колоколцев е видян заедно със самолета на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп при пристигането му във Вашингтон.

Тръмп заяви, че може бързо да спре изтощителната война, ако бъде преизбран, и намекна, че това би включвало Украйна да отстъпи територия в замяна на гаранции за сигурност, които не са свързани с членство в НАТО. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
6
 
8
 
! Отговори
Ехееееееееее преди 2 месеца
че тя Украйна нали вече получи гаранции без членство в НАТО, когато си предаде ядрените оръжия на русия??? И - КВО СТАНА??? КЪДЕ СА ГАРАНЦИИТЕ?????????? никакви такива гаранции няма - единствената гаранция е НАТО - неслучайно Финландия и Швеция направиха отстъпки на Турция, само и само да влязат в НАТО!!!
192
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Джуджака е изпратил друг умен като него да моли за пощада и ако може да стане така, че да покаже на умното руско население някаква малка победка
191
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе какво стана, взеха ли вече Харков? ))))))))))))))))) А, чакай, то пък Киев падна преди няколко години още ))))))))))))
190
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И без друго каквото и да прави Запада един ден Русия и украйна ще се обединят. Пречка са Зеленски и хунтата.
189
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Явно Путин наистина се е поминал щом витае в пространството такова предложение , макар че то не е съваем лишено от смисъл.
188
3
 
3
 
! Отговори
Кьорфишек преди 2 месеца
Малко вероятно е преди изборите в САЩ Путин да преговаря с дядо Байдън за Украйна. Сигурно ще изчака да изберат Тръмп.
187
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво става до къде стигна контранаступа и контранастъплението ?
186
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И какво точво заеви днес Путин: Москва настаивает на выводе ВСУ из 4 новых регионов, есть и другие условия мира, они являются предметом рассмотрения в ходе возможной совместной работы. Дали това има общо с измислиците на Гордан
185
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нацистите взеха властта в Киев чрез тих преврат. "вКиеве при невыясненных обстоятельствах погиб наемник изШвеции Даниэль Нистрем." , "Генерал морской пехоты США вотставке Уильям Маллен скоропостижно скончался вучебном центре Twentynine Palms, штат Калифорния, после поездки наУкраину, сообщили СМИ."
184
5
 
8
 
! Отговори
немец преди 2 месеца
До Горд Българинха ха ха хо хо хо хи хи хи хе хе хе! Сън в лятна нощ... путин направи руснаците парии, принуди ги да се събират с най-гнусните автократи на света... години ще им трябват да могат се покажат отново сред нормалните хора
183
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Явно в САЩ са закъсали на тоалетна хартия и Путин им праща хартиени помощи.
182
14
 
10
 
! Отговори
Горд Българин преди 2 месеца
Това са пълни глупости. Путин няма да се моли за мир. САЩ и НАТО са тези които се чудят какво да правят , зада не изглеждат смешни как Русия отново ги напляска
181
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дали пък утин вече не усеща че прекалено много си е разширил задната халкичка? 1941
180
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до като руските държавни медии не покажат въпросното предложение - такова не е имало, няма и неможе да има преди да го покажат руснаците
179
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
кой го еб. какво пратило жужето и къде го пратило
178
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като видях, че Крим ще е с неруски напълно статут, разбрах, че това е фишек фейк.
177
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Проследете какви жестокости и масови убийства е сътворил запада в него район и Украйна през последните около сто и двадесет години, как роднините и предците им на украинците , са били масово убивани, как нацистите са пренасяли с влакови композиции немци, които да заемат домовете на убитите от тях украинци и заграбят земята им, историята се повтаря за трети път, запада и украинците, са като водата и олиото, те не могат да бъдат заедно, заради жестоките им нанесени рани от запада в миналото и днес
176
6
 
9
 
! Отговори
Москва потъна преди 2 месеца
Путлерчето няма топки да отиде на фронта и да види какви ги вършат неговите терористи.
175
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НАТО е нелегитимна организация и трябва да се разпадне, отдавна трябваше да се разпадне, а нацисткия и колониален ЕС райх, да се преформатира и заличи нацизма завинаги!
174
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украйна е руска територия с руско население и украинците са руснаци по произход, това е Русия, други да не се месят там ! Не допускайте повече някой да ограбва Русия. Искайте си репарациите за ВСВ , тогава, освен масовите убийства и разруха на държавата ви, са и ограбили вещи и всичко каквото докопат нацистите, осъдете ги и Полша да си поиска репарациите от ВСВ и немските нацисти, които не е получила! Щом те така и вие така!