Полицаи пазят 17-годишния, причинил катастрофа с две жертви

Обвинението издирва още свидетели
9 юли 2024 09:43, Петър Бойчев
30
Полицаи пазят 17-годишния, причинил катастрофа с две жертви
Снимка НОВА

17-годишният младеж, причинил катастрофа с две жертви на пътя София - Варна, е под полицейска охрана. Това съобщи наблюдаващият прокурор Даниела Харитонова.

"Ако се докаже, че някой от родителите е предоставил съзнателно автомобила на сина си, го грози повдигане на обвинение като съучастник. „Мярката „Задържане под стража” е за срок до 48 часа. Тя е по-ниска от обичайното, защото лицето е непълнолетно. От здравословното му състояние зависи дали тя ще се гледа в съда, или в болничното заведение”, посочи  Харитонова.

Обвинението разпитва свидетели, но издирва и още. Назначени са експертизи. Авто-техническа ще доказва с каква скорост се е движил 17-годишният шофьор.

Часове след катастрофата, младежът беше задържан. Оказа се, че той е управлявал колата на баща си. „Влюбил се в едно момиченце от еленските села и затова стана фалът. Досега не е взимал колата. Ние не сме го чули. Ако бяхме – щяхме да го спрем. Като станахме към 4:30 ч., него и колата ги нямаше”, сподели дядото на непълнолетното момче пред NOVA.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
15
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 2 месеца
Вижда, че на айдуците Пеевски, Борисов и Радев им се разминават престъпленията безнаказано и той е решил че ще му се размине...
7
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Фабил станар разбираш ли. Влюбено било момчето. Да ви фалосат с 9 грама. Отглеждайте ги за да ви трепят. А бащата дали има книжка?
6
1
 
39
 
! Отговори
Съсед преди 2 месеца
Много добро момче е, винаги поздравява.
5
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво го пазят-той е престъпник затрил двама човека. Оставете хората да го излекуват. Явно при липса на закони и правосъдие, трябва да се действа око за оки зъб за зъб. Без значение от какъв етнос е той и родителите му са за затвора. Единия шото в престъпник,другите за неупражнен родителски надзор. Но скоро всичко ше де замаже и забрави. Както винаги.
4
2
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само да се отбележи, че дядото на въпросния младеж е на 49 години. Познай от кой етнос е.
3
1
 
48
 
! Отговори
Алекса преди 2 месеца
Златно момче ! Ако не вярвате питайте съседите хо хо
2
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В затвора ще намери истинската любов!
1
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
от коя партия е баща му ? да не е гроб ?