Кулеба: Не можем да чакаме още 75 години за присъдиняване към НАТО

Това трябва да се случи в обозримото бъдеще
13 юли 2024 13:30, Нели Христова
132
Кулеба: Не можем да чакаме още 75 години за присъдиняване към НАТО
Снимка: БГНЕС

"Обещанието за членството на Украйна в НАТО трябва да бъде изпълнено. Но не можем да чакаме още 75 години, за да празнуваме присъединяването на страната ни, то трябва да се случи в обозримо бъдеще", това заяви министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба в интервю за CNN.

"Ще бъдем абсолютно доволни, когато Украйна стане член на НАТО. И обещанието за това бъде изпълнено. Видяхме много обнадеждаващи сигнали на всички нива през последните два дни, че пътят към членството е необратим, че Украйна ще бъде в НАТО. Но не можем да чакаме още 75 години, за да празнуваме присъединяването на Украйна, защото това е единственият начин да се гарантира стратегическа сигурност и стабилност в евроатлантическия регион", коментира Кулеба.

По думите му на срещата на върха на НАТО във Вашингтон Украйна е чула обещания за допълнителна военна помощ, по-специално по отношение на противовъздушната отбрана, както и решението на съюзниците, че пътят на Украйна към блока е "необратим", но "това трябва да се случи в обозримо бъдеще".

Кулеба също подчерта важността на осигуряването на украинската армия с достатъчен брой оръжия, за да могат бойците да задържат позициите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сентенции на Ото фон Бисмарк за Русия:"Второто предложение на Русия е по-лошо от първото, но винаги по-добро от третото!"
95
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Моля? И какво точно ще "празнувате"? Че ви ограбиха всякакви и ви трепаха хората нацистите? Вие добре ли сте? Малко ли ви беше, че още искате, докато не остане педя земя и тухла върху тухла, че и жив украинец? Я стига театър! Слушам ги, хората там, не искат вече НАТО и ЕС.
94
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
93
0
 
23
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Ех,Кулеба ,ще чакаш ,ще чакаш ,тогава ще си на 148 години и ще се кефиш.
92
0
 
15
 
! Отговори
МОЖЕ преди 1 месец
"Но не можем да чакаме още 75 години, за да празнуваме присъединяването на страната ни, то трябва да се случи в обозримо бъдеще"" МОЖЕ, МОЖЕ.
91
1
 
21
 
! Отговори
Обикновен ционизъм преди 1 месец
Зеленски - юдейският клоун, който затри мъжете на Украйна, за да стане тя земя на евреите! Пир на юдео-сатанизма с пролятата кръв на украинци и руснаци!
90
1
 
12
 
! Отговори
като гледам преди 1 месец
Типичен ПП-ец!Пълен головодник!
89
2
 
22
 
! Отговори
!!! преди 1 месец
Вярно е че не можете да чакате - вас просто вече ви НЯМА -баламурници окрайненски
88
0
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
До 87Ако само едно българско войниче бъде пратено в Украйна, аз ще съм първият, който ще излезе на "Батенберг" да протестира. Ако някой иска отиде доброволец, като този, левскаря, забравих му името - това е друг въпрос.
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде по-реалистично де!
86
1
 
15
 
! Отговори
наглост преди 1 месец
Тия искат да ни вкарат и нас в кашата която надробиха. Невероятно нахални, нагли...
85
2
 
10
 
! Отговори
:))) преди 1 месец
На тоя много ще му отива една натовска каска и на фронта!
84
4
 
2
 
! Отговори
до 71 преди 1 месец
До ДоналдТръмп24,щом вие сте член на ЕС и НАТО,а сте повече от никой,едни па ра зи ти само,защо Украйна да не може да е,те поне работят и произвеждат нещо,не чакат като вас наготово
83
2
 
17
 
! Отговори
666 преди 1 месец
Много им се иска на укрите да въвлекат и други държави в конфликта. Лошото е, че няма мислещи и кадърни лидери в Европа и САЩ, и ще стане мазало......
82
1
 
6
 
! Отговори
Хикса преди 1 месец
Кво се ядосвате до 50 години най-силни отбори в Европа ще бъдат.Спартак /Лондон/,Цска/Париж/,Динамо/Мадрид
81
2
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Още през 1970 съветското ръководство предложило на НАТО да се разпусне Варшавския договор и СССР също да стане член на НАТО. Напълно наясно са били, че това не може да стане, но искали да видят реакцията на Запада. По-късно, при посещението на Бил Клинтън в Москва през 1999 пак му предложили самата Русия също да стане член на НАТО и веднъж завинаги да се сложи край на това световно противопоставяне. Той казал - интересна идея. Но след като са прибрал в САЩ, казал - не, не може.
80
1
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
До 79Не, не съм съгласен да изгряват руски слънца над Украйна, това много лесно ще доведе до ТСВ. Да не говорим, че украинската територия ще стане радиоактивна пустиня, един гигантски Чернобил... Тя ще излъчва радиация към цяла Европа, в т. ч. и към нас. Няма къде да се скрием - малка територия сме. Това ли искаш да стане?
79
2
 
19
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Тоя tъпak като че ли не разбира, че Русия води щадителна война, война с нисък интензитет. Защото руснаците са наясно, че воюват срещу себе си - поне половината хохли са рускоезични. Ако Русия водеше интензивна война като НАТО срещу Сърбия през 1999 - досега да са ги смачкали. Между другото, и досега не е ясно защо НАТО нападна Сърбия, при положение, че се водят отбранителна, а не нападателна организация. Чест му прави на Тръмп, че се извини на сръбския народ за тази война.
78
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Членство в НАТО незнам дали ще дочакат, много по-вероятно е да изгреят няколко руски слънца над Украйна вместо това :)) Невъзможно е Русия и НАТО да са гранични държави. Тоя Кулеба е объркал хапчетата нещо.
77
1
 
13
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Кога ще млъкне той и зеления, а когато реши да говори - тогава само да благодари за помощта? Стига нареждания, неблагодарност и недоволство. Обозримо бъдеще - да не би иска догодина? наг-лец.