Русия извършва масиран обстрел на Харков

Нападението е било насочено към централния квартал "Днепър" и е продължило около час
13 юли 2024 07:45, Нели Христова
106
Русия извършва масиран обстрел на Харков
Снимка: БГНЕС

Руските сили са извършили масиран обстрел на град Херсон, съобщи на 13 юли ръководителят на регионалната военна администрация. Нападението е било насочено към централния квартал "Днепър" и е продължило около час, съобщи Роман Мрочко в Telegram. "По чудо никой не е пострадал". Публикацията включваше кадри на срутени и силно повредени сгради. Мрочко заяви, че щетите по инфраструктурата означават, че водоснабдяването в района може да бъде засегнато, но че възстановителните работи продължават.

Украинската противовъздушна отбрана е свалила пет крилати ракети и 11 дрона, насочени към градове в Украйна през нощта срещу петък, съобщи командващият на военновъздушните сили на страната. Ракетите са били изстреляни от Саратовска област в Южна Русия и свалени над украинските области Хмелницки, Сумски и Черкаски, съобщи генерал-лейтенант Николай Олешчук в Telegram. Той добави, че са били изстреляни общо 19 безпилотни летателни апарата, а 11 са свалени над Николаев, Киев, Виница, Хмелницки, Херсон и Сум. По думите му останалите осем дрона са били изгубени, но вероятно са били само фиктивни дронове, предназначени да претоварят противовъздушната отбрана.

Трима цивилни бяха ранени от мина в източната украинска област Харков. Областната военна администрация съобщи, че това е станало в село Старица, на около 46 км от град Харков и само на няколко километра от руската граница. Ранените са двама мъже на възраст 18 и 63 години и жена на 43 години, съобщи тя в Telegram.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мачкай Вова наглите украинци
74
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия има голям проблем, много бързо умират войниците и
73
0
 
4
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Фют, най-голяма вероятност има твоите дяволчета в Европа да бъдат избити преди блатниците. Просто е. Ядрената гъба не прощава и става лесно, за минути.
72
11
 
5
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Путин вдига данъците за да спотсорира войната в Украйна.Обоче, каквото и да направи в края всички руски войници ще бъдат избити.Последните два месеца 70 000 руски окупатори са ликвидирани.
71
7
 
4
 
! Отговори
до 72 преди 1 месец
Вие там в Москва първо си асфалтирайте пътищата и пуснете евтин газ в провинциите си, после може и нас да ни умивате.
70
5
 
5
 
! Отговори
Поздрави от Москва преди 1 месец
Тук е новият Запад улици като магистри, висок стандарт, а вие, щом ми влече, си карайте ладите. И защо не споменахте че и Турция влиза в БРИКС? Срам ли ви е или ви е яд? Или сте от 85тия пол? Жива и здрава Урсула Гертруд, че ви уби индустрията и сдкото стопанство с Зелени сделки та за всичко ще внасяте от Азия на цени каквито ви кажем.
69
3
 
2
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
67, ако под "фашизъм" имаш предвид система, която наказва евреите, то трябва да те разочаровам. Най-страшният фашист е евреина Троцки от Украйна, избивал всеки десети десертирал или провинил се войник. В цяла Европа обаче, евреите са били гонени много преди 1917 година. Хитлер просто онагледява европейската идеология за лошия евреин. И тересното е, че СССР е създаден главно от евреи, а в Израел кибуците са най-близо до комунизма. Та кой е фашист и от кога, може да поспорим много.
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ме интересува чуждата война, но за България е важно тя да свърши. Щом Запада няма интерес да я прекрати, дано това направи Русия.
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това на снимката може да са жилищни сгради и леки автомобили, но на мен ми прилича на друго.
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До пияница мистик 60. Не знам кои *** имаш предвид. Ако беше написал урки, всичко щеше да е точно.
65
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руския фашизъм е сто годишен. Ог 1917година.
64
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има една стара полска песен,която е от 1920г. Всеки поляк я знае. Където много хубаво описва какви ги е вършила Червената армия в Полша. Нищо не се е променило за 100години. "Бей,комуниста" се казва
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ако имаме късмет,може да ни обстрелят. Само руските ракети са правилните. Човек му олеква на душата като чуе това характерно свистене и този пречистващ грохот на натовски къщи.
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така пищят от ципсото, но денят, в който ще обясняват за татуираните си свастики идва. За някои даже вече е дошъл. Имаше един младок татуиран, дето в тубата се пъчеше, хвалеше се със свастиките и сатанински също татуировки имаше... И разправяше как щял да заколи майката на Кадиров, и как щял да изнасили дъщерите му. "Евакуираха" го от Азовстал директно в Грозни, и повече нищо не се чу за него. Това чака всички фашисти терористи.
61
3
 
4
 
! Отговори
Върла ватенка преди 1 месец
Само във Вова ни е надеждата. Не мога да заспя ако не видя любимата ми снимка: Вова върху мечка разтрелва гадни натовци. Конфискация на имуществото в полза на нашите освободители. И във всеки град паметник на Вова
60
4
 
6
 
! Отговори
Върла ватенка преди 1 месец
Задължителен руски език в училищата! В петък вечер любимите руски филми за войната. И връщане на манифестациите с плакати на любимия вожд. Разхайтихме младото поколение
59
12
 
4
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 месец
Путиновите фашаги не знаят насищане - оказаха се най-жестоките и отвратителни зверо подобни на Земята .Отврат са отвред ! Анатема ! Анатема ! Анатема !
58
9
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Ами те така си воюват opkитe. С детски болници и жилищни сгради и другата инфраструктура на Украйна - пътища, електроцентрали, язовири...На бойното поле никакви ги няма и не обичат много, много да воюват там :)))
57
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фашизъм=Комунизъм=Рашизъм
56
6
 
4
 
! Отговори
Върла ватенка преди 1 месец
Настоявам,след като освободят Украйна,незабавно нашите славни братя да дойдат и да ни спасят от лошия европейски съюз. Искам пак да карам лада и да чета Работническо дело. Искам си вкусния домат от едно време,с холандски произход и задължително киселото мляко в стъклени бурканчета.