Станимира Петрова: Ако Хелиф и Тин имат предимство – да се отстранят

Боксьорката не смята да се отказва, вероятно ще гони още една Олимпиада
5
Станимира Петрова: Ако Хелиф и Тин имат предимство – да се отстранят
Снимка: Lap.bg

"Бях на косъм. Равностоен мач. Сега смятам да си почивам. Това бе мечтата на живота ми. Явно трябва да се примиря, но напротив, няма да го направя" , заяви двукратната европейска шампионка Станимира Петрова при завръщането си в България след третото й участие на Олимпийски игри.

Боксьорката ни премери сили с най-добрите в категория до 54 килограма в Париж, но отпадна на крачка от медалите на Олимпиадата.

Още по темата
"Нищо не се знае, има и Лос Анджелис 2028 г. Не съм взела решение. Определено продължавам, харесвам бокса, просто сега ми трябва по-дълга почивка. Не знам още дали ще участвам на световното първенство, което е скоро - в края на септември", обясни Станимира.

Тя коментира и участието на боксьорките Имане Калиф (Алжир) и Лин Ю-Тин (Тайван). Двете са състезателки, които не са успявали да преминат успешно тестове за полова принадлежност в миналото, но са допуснати да се боксират в Париж. Тин дори отстрани националката ни в по-високата категория до 57 килограма Станислава Каменова след скандално съдийство.

"Моето мнение е, че ако те (Хелиф и Тин) не са равностойни спрямо останалите, не трябва да участват. Определено изглеждат по-различни, но трябва да се направят нови тестове и да се изкарат доказателства. Нека се види, ако наистина имат различни хромозоми и повече тестостерон, и ако това ги прави неравностойни, то те не трябва да участват.

Оказа се, че е много по-сложно. Аз знам това, което пишат и в медиите. Играла съм в категория до 51 килограма срещу Тин. Бях изумена, че са я изкарали по-висока от мен в тази категория”, заяви Петрова.

"Не, не предстои край. Продължавам да играя и тренирам. Ще играя, докато се чувствам добре", завърши Станимира Петрова, цитирана от БГНЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изобщо не трябваше да участваш срещу този. Но политически са ви натиснали всичките спортисти, медиите също изпраха скандала, един вид много шум за нищо. Италианката може да си каже мнението, обаче вие не. Така излезе. В Италия може несъгласните партии с политиката на Сорос и Брюксел да дойдат на власт, в колонията на Сорос не може, забранено е, правят се сглобки и врътки и всякакви гаври и погазване на конституцията дори.
1
2
 
14
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 месец
На тази олимпиада (с малко о) франция се гаври с вярата на дедите ни и свярата на дедите си. Кара плувци да плуват в река с мръсотии и екскременти, спортистите спят по улиците ,защото в олимпийското село няма елементарни условия. Допускат психоболни лгбт да се боксират с жени. макрон каза "Франция показа истинското си лице".На мен ми е противно това лице. Как да не ги презираш западните ценности? Какво да им харесваш ?