Семен Новиков надви грузинец и е на полуфинал в Париж

България близо до втори медал на олимпийските игри
44
Семен Новиков надви грузинец и е на полуфинал в Париж
Снимка: Lap.bg

Семен Новиков се класира за полуфиналите на олимпийския турнир по класическа борба в категория до 87 килограма, след като победи грузинеца Лаша Гобадзе с 8:3.

Още по темата
Така тази вечер борецът ни излиза на полуфинал след 19,30 часа в битка за място на финала.

Гобадзе, който е световен шампион при 82-килограмовите от Султан 2019, а в категория до 87 килограма е бронзов медалист от Световното първенство в Осло 2021 и от еврошампионата в Загреб 2023, взе предимство от 3:0 точки, след като в средата на първата част успя да реализира успешно носене, след като Новиков беше поставен в партер заради пасивност. Българският национал веднага направи контраатака и върна една точка. Малко повече от минута след почивката Новиков получи нова точка, след като съперникът му беше сложен в партер. Българският национал се възползва от сутиацията и с успешна хватка обърна до 4:3, а малко по-късно избута съперника от тепиха са 5:3, а след това дори направи победата си още по-убедителна с още 3 точки след хватка и неуспешно обжалване на съперника за крайното 8:3.

Новиков по-рано днес постигна първата победа за България в класическа борба на Игрите в Париж. Той надделя с 5:1 точки в олимпийския си дебют над европейския първенец от Будапеща 2022 и световен вицешампион от Белград 2022 Турпал Али Бисултанов (Дания) и се класира за четвъртфиналите в категория до 87 килограма.

Йоана Георгиева пък се класира за полуфиналите на 500 метра едноместен каяк на Олимпийските игри в Париж, след като завърши на трето място в своята четвъртфинална серия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
от Донбас е, а името е руско
41
3
 
2
 
! Отговори
до 41 преди 1 месец
По-скоро украинците имат руски произход.
40
1
 
2
 
! Отговори
Ели преди 1 месец
Нали осъзнавате, че украинците имат също като нас прабългарски произход. Не бъдете чак такова необразовани предатели.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
глей какво тяло... браво на момчето, не се е явило в борбата за жени щото е кадърно
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руската шлака в потрес, чудят се каква опорка да спуснат - първо бил руснак от Харков, после предател на Украйна, утре ще е *** от Кабул. Пълна щета сте неуважаеми!------------------------------------------------------------------Няма по-т.ъпи и нагли от копейките, човекът се бори и носи отличия за България, ама те да го оплюят, ясно че милеят само за Россия. Да ги успокоя че имаме и натурализиран руснак на тези ОИ, дай Боже и той да се представи добре, даги видим какви ще ги съчиняват тогава
37
4
 
4
 
! Отговори
Париж Содом Гомор преди 1 месец
Националността отпадна, полът отпадна, категориите отпаднаха, да ги пуснат всички да се трепят и който оцелее.
36
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копо ите на Зеленски ще го открият. Няма къде да се скрие. България е малка. Гледал съм доста клипове как се разправят с дезертьорите
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както върви, чужденците ще ни докарат медалите. Българите явно не стават.
34
7
 
5
 
! Отговори
Магарев преди 1 месец
дано да падне бандеровското джувотно....
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така и така глобализацията вече е във всички сфери, трябва да се възползваме максимално. Взимаме двама дже ндъри за женската борба и бокса....няколко кениеца за маратона, двама австралийци за плуването и медалите сами ще дойдат след като с българи не става
32
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слава Украйне, Вечна слава на Семен Новиков.
31
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вън наглите окраинци от България. Да си отиват в пропадналата си кална държава да м рат за Киевската хунта на Зеления наркоман.
30
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо се позволява на един нагъл укробандеровец фашист да се гаври с БЪЛГАРСКИЯ ФЛАГ ???
29
5
 
0
 
! Отговори
До 23 преди 1 месец
Английското име Андрю е еквивалент на руското Андрей, Пол - Павел, Хелън - Елена и т.н. Там кой е вилнял да сменя руските имена с английските? Наистина, простотията ходи по хората.
28
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая укро-крава какво прави с българския флаг? Кой го е допуснал този нацист на състезанието да участва от България?
27
3
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 1 месец
До до 21Опитай се поне малко да прикриваш плиткоумието си. Тези "украински" според теб варианти на имена да не би Зеленски или Порошенко са ги измислили??? Те съществуват от памтивека там. Тези приказки за лека нощ ги разказвай на лековерните копейки, каквата всъщност си ти.
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ужасът Ама изобщо не искам да ме отсрамва никой, да си ходи откъде е. Изобщо нито му се радвам, нито ме интересува медала му.
25
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руската шлака в потрес, чудят се каква опорка да спуснат - първо бил руснак от Харков, после предател на Украйна, утре ще е джендър от Кабул. Пълна щета сте неуважаеми!
24
7
 
6
 
! Отговори
Ужасът преди 1 месец
Най-голямата пародия е че ревящият и пищящ срещу чужденци и етнически малцинства древен булгаропитек бива отсрамен на олимпиадата именно от представители на малцинствата и натурализирани от чужди държави спортисти, които две думи на български не могат да кажат.
23
7
 
8
 
! Отговори
до 21 преди 1 месец
Дмитро - осакатен вариант на Димитър, Андрий - на Андрей, Михайло - на Михаил, Семен - на Семьон, Олена - на Елена, Володимир - на Владимир. Това са "украинските" измислици на Зеленски. Той е Петро Порошенко, всъщност се казваше Петър Порошенков, така е записан в документите, когато се е родил.