"Ангели на пътя" скочиха на съдията по делото "Нойзи"

Пътни убийци като тези, които убиха нашите синове и дъщери, пишат те
4 сеп 2024 16:44, Нели Христова
41
"Ангели на пътя" скочиха на съдията по делото "Нойзи"
Снимка: БГНЕС

Родителите на загиналите в катастрофи деца и млади хора, обединени във фондация  "Ангели на пътя", подадоха сигнал в прокуратурата срещу съдията, който не отне колата на Ивайло Цветков-Нойзи.

Преди ден бяха публикувани мотивите на съдия Мирослав Петров от Софийския районен съд към присъдата на Нойзи.

За шофирането си с 2,5 промила алкохол, Нойзи получи 10 месеца условно и година и два месеца без книжка. Съдия Мирослав Петров обаче посочи, че конфискацията на автомобила противоречи на основния закон и Хартата на правата на гражданите от ЕС. Той също така отбеляза, че текстът за конфискация от автомобилите от пияни и дрогирани, които обаче не са предизвикали друго престъпление, е императивен и не дава никаква възможност на съда за преценка.

"Конфискацията на автомобила ще накърни напълно неоправдано правото на собственост на осъденото лице и по никакъв начин не би допринесла за осигуряването на изискуемия баланс с правото на живот и телесна неприкосновеност на гражданите, имайки предвид, че ще го превърне в изкупителна жертва за назидание на останалите членове на обществото без реален принос за повишаване на нивото на трайно занижената транспортна
безопасност в страната.", посочи съдията в мотивите си.

Този текст цитират в своя сигнал и от "Ангели на пътя".

"Дават ли си сметка българските съдии, че благодарение на подобни възмутителни постановления част от тези пътни престъпници стават пътни рецидивисти и пътни убийци?  Пътни убийци като тези, които убиха нашите синове и дъщери, нашите братя и сестри, нашите внуци! И които ще продължават да убиват! Други синове и дъщери, братя и сестри, внуци!, казват от "Ангели на пътя".

Те добавят и, че "българските съдии за пореден път заслужиха презрение и затвърдиха убедеността в
българското общество, че са съзнателни съучастници в пътния травматизъм и пътните убийства в България!"

В сигнала си родителите на загиналите деца се позовават  на  текст от Наказателния кодекс, който гласи, че "орган на властта, който не изпълни своевременно длъжностите, които му налага службата относно наказателно преследване, или по друг начин осуети такова преследване с цел да избави другиго от наказание, което му се следва по закон, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от Водещи мобилна
Северна Корея наказа олимцийците си, които се снимаха със съперниците от Юга
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
13
 
! Отговори
Лупи преди 1 седмица
Не може на един да се отнеме колата, на друг да не се отнеме, щото е Еди КойСи. Закона е един и същ за всички. Това че е противоконституционен е друг въпрос и трябва да се атакува в конституционният съд. А Нойзи ще си купи друга кола, не го мислете него.
33
2
 
10
 
! Отговори
гражданин от село преди 1 седмица
Отдавна го прецених този като пиаааница и отрепкааа! Няма какво да се направи, тази територия е антидържава, няма такава. Спасявайте се кой както знае.
32
0
 
9
 
! Отговори
Юлиян преди 1 седмица
"Законът може да обори разума.Разумът не бива да оборва закона"!Правилно протестират хората!
31
0
 
17
 
! Отговори
нойзи е баклук преди 1 седмица
известен, сега е още по известен и още по голям Бак лук.
30
0
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 седмица
Де да бяха конфискували и колата на Ставийски навремето.
29
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Съдът пак стана за смях.
28
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колата е скъпа, Нойзи ще се отплати на съдията. Само бракми конфискуват.
27
1
 
23
 
! Отговори
Майора преди 1 седмица
Пореден факт от действията на уж реформираните съдии! Та те пускат предсрочно убийци на свобода или намаляват наказанията им или освобождават от отговорност , камо ли да отнемат автомобил! Много ми е интересно как ще реагират ако се случи с децата им!
26
1
 
24
 
! Отговори
Киро преди 1 седмица
Добър, лош, законът си е закон. Трябва да се спазва...
25
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
всъщност съдията е прав в решението си за автомобила, просто този рекетьорски закон е противоконстуционен, от друга страна щом на обикновените граждани им отнемат личната собственост, би трябвало да важи и за извьестните
24
0
 
25
 
! Отговори
до 25 преди 1 седмица
Да с този на Софавто потулиха случая. Но къде са журналята да проследят какво се случи там?!?!?
23
0
 
30
 
! Отговори
до преди 1 седмица
Нойзи няма име, чест и тн .Такива неща са демоде за костовистите.Има само подигравки, завист, злоба и простотия.Нойзи е просто бай *** в ефира на Диемите.Смятах, че няма вече да го канят, а ето че пак е там.Лошо Диема, лошо.
22
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако Нойзи има чест и морал, трябва да продаде тая проклета кола и да дари парите на фонда за подпомагане на жертвите от катастрофи. Само така ще измие името си.
21
2
 
11
 
! Отговори
Негър Скиор преди 1 седмица
.........Момент!?!!? ......В Развитите страни на Третия ден вече щеше да излежава присъдата си!! Нооо в Задунайская Губерния....Може да емигрираш и в СССР.........
20
3
 
16
 
! Отговори
Либерален Щъркел преди 1 седмица
Пичове, Нойзито е либерал. За него правилата са други. Да си знаете защо я правихме тази съдебна реформа... Може да е пиян нескопосан чичко, дето успеха му е че си е взел трофейна съпруга на средна възраст, ама все пак е от нашите. Не завиждайте на човека, че е бохем ами му правете място на пътя, че либералите "ГАЗИМ!"
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И ся ко праим. На който са я взели ще може да осъди държавата,че са му нарушили правата. Просто Киро и Боко Тиквата един закон не могат да напишат. Иначе все разправят,че правят експертни кабинети. Да ви *** у експертите
18
1
 
29
 
! Отговори
Милен преди 1 седмица
А какво да кажем за тоя гнусен *** Нойзи? В същото време докато се вайкаше колко се е покаял и ще си понесе последствията е действал с адвокати и съдията да си отърве ***.
17
2
 
31
 
! Отговори
адолф преди 1 седмица
На тоя "съдия" трябва да му разлепят снимките навсякъде в градовете и да напишат на плакатите "УБИЕЦ НА ДЕЦА".
16
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За какво му е БМВ-то като няма книжка, ама чакай те и книжката ли са му върнали, ахаха, значи да пробва пак да се напие но този път да убие нещо.
15
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поредното доказателство за "равенството пред закона". А на "кокошките" им отнемаха колите и за по-малко. Явно е, че милиони няма закони. Всичко на тази територия е фалшиво от държава, през политици...докъдето ти стигне погледа..