Папата: Някои предпочитат да гледат котки и кучета, а не деца

Проблемът на нашия век е индивидуализмът
4 сеп 2024 18:50, Инна Ангелова
49
Папата: Някои предпочитат да гледат котки и кучета, а не деца
Снимка: ЕПА/БГНЕС

По време на визитата си в Джакарта главата на римокатолическата църква папа Франциск на шега обърна внимание на въпроса за демографията. Папата изрази съжалението си, че все повече хора предпочитат да гледат домашни любимци като кучета и котки, а не да възпитават и имат деца, предаде Франс прес.

"Във вашата страна хората имат по три, четири или пет деца, това е пример за всяка държава, докато някои предпочитат да имат само една котка или едно кученце", каза Франциск в реч, която произнесе в президентския дворец.

Индонезийският държавен глава Джоко Видодо реагира, като избухна в смях.

Индонезийците бързо реагираха на думите на папа Франциск и казаха, че някои предпочитат портфейла си пред едно човешко същество. "Нямате нужда да плащате разходи за обучението на кучетата", заяви потребител в Х, аргументирайки по този начин решението на някои хора да предпочетат да имат куче пред това да родят дете.

"Папата не знае, но много хора в Индонезия избират сега да нямат деца", заяви друг потребител, визирайки, че страната отчита намаляване на раждаемостта.

През май тази година на среща, посветена на раждаемостта в Италия, папата отново заяви, че "котките и кучетата не липсват, но липсват децата". "Проблемите на вашия свят не са децата, които се раждат, а егоизмът, консуматорското мислене и индивидуализмът", заяви той. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от Водещи мобилна
Северна Корея наказа олимцийците си, които се снимаха със съперниците от Юга
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е що така бе Папе, не може ли и деца и котки и кучета и др животинки. Децата е хубаво да се грижат за живо същество и да обичат и хора и животинки или какво да се избият котки и кучета и др., но влечуги, инсекти и подобни да виреят.
37
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Децата са абсолютни параззити! Особено за родителите си.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хората с деца също имат кучета. Въпрос на окомплектовка и надстройка. Както брада, пиърсинг, татуировка не се изключват взаимно. Животното не е заместител. Родителите използват децата си за да изживеят отново и да поправят грешките си в своя мини версия. Но правят нови грешки и децата често нямат нищо общо. Използват ги също и като играчки, които тичат наоколо и ги развеселяват но често ефекта е обратен под форма на безсънни нощи и тревоги. За някои това ги прави пълноценни, други ги изцежда.
35
1
 
4
 
! Отговори
До 39 преди 1 седмица
Това е едната гледна точка. Човек може да не иска дете поради болести в семейството, опасения за бъдещето (например дали няма да изпадне в бедност, да се разболее или роди болно, да попадне във военно време и още много неща). Всъщност като не се създаде дете, то няма опасност да премине през тези тегоби и няма да ги преживее. Разбира се, от другата страна са добрите и щастливи моменти в живота.
34
2
 
6
 
! Отговори
един преди 1 седмица
Папата е прав, егоизмът на младите хора достига нови върхове. Страх ги е да не си намалят качеството на живота...
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Индия например религията позволява жената да ходи като богинята Кали изплезена и с меч в ръката, когато е ядосана, и пак са 1,5 милиарда.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо войните са вечно в Европа? В Азия е пълно с хора, а се разбират чудесно и се плодят като зайци. Колко милиарда са общо?
31
2
 
4
 
! Отговори
Ланселот преди 1 седмица
До пияница мистик.Пределно ми е ясно, че това е модерното, което се котира в обществото, да си дива, свободолюбива, нахакана, наперена и да правиш каквото искаш, да си както му казват американците "boss bi**ch" ,но това е конфликтно поведение и повечето мъже, които вече сме достатъчно зрели за семейство последното нещо, което искаме е конфликтна жена. И жената, която описах не е мекотело, както ти си мислиш, а е жена достигнала зрялост, спокойствие, скромност, смиреност,готовност. Ценности.
30
2
 
7
 
! Отговори
Ланселот преди 1 седмица
До пияница мистикТова поведение, което описваш , да е вихър, огнена, екстравагантна, да спори, едва ли не екстремна и пр. това не е поведение, което мъжете намираме за добро у една потенциална съпруга. Да, става когато сме млади и ни се дивее, но за твое сведение хората узряват и определено не искаме агресивна, огнена, спореща и екстремна жена в къщи, защото рано или късно със сигурност ще ни влудява и ще причинява главоболие. Това поведение е окей до 25, но изглежда смешно на 35-40.
29
1
 
5
 
! Отговори
Охотник преди 1 седмица
Това е нормално развитие, на всяка напредваща цивилизация. Броят деца, в едно семейство, се определя от умственият капацитет на родителите. ***, африканците, индийците и други безмислено съществуващи екземпляри. Доказват, че не може да съществуваш, само за да консумираш. Да замърсяваш и да създаваш още, твой копия. Който да унищожат планетата. Нали за това създадоха ЛгБт. Част от плана за намаляване , на световното население.
28
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 1 седмица
Не е проблем броя на хората, а качеството, раждат тези, от които има най-малко полза. И Мъск това опитва да каже, че ако искат технологичен напредък и превъзходство, ще им трябват бели грамотни и образовани хора. А точно на тях им писна това експлоатиране и спряха да раждат. А пък от Изток идва един Китай и Индия с младо и мощно население, не *** от гетата и бежанци-сбираток от цял свят
27
5
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
До Ланселот === Леле, само като прочетох каква жена си търсиш и ми стана лошо. Това дето си изброил като някакви положителни уж качества, всъщност ми говорят за една супер скучна, досадна и най-вероятно глупава женица :))) Жената трябва да е като вихър, да е огнена и екстравертна, да е със самочувствие и хич да не и пука от нищо. Да влиза в спорове с мъже и жени без страх...абе с 2 приказки да е отвopeна *** :)))
26
0
 
1
 
! Отговори
Математик преди 1 седмица
Еволюция и естествен подбор/ отбор.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анатема преди 1 седмица
На Сатнистите в бели раса са им нужни деца.Знаете ли защо?Да живее педофилията !
24
8
 
7
 
! Отговори
Ланселот преди 1 седмица
Това си е модерна тенденция и безгрижен лековат материалистичен лайфстайл , който идва от Запад. Факт. Сайтовете за запознанства са пълни със самотни хора на по 30-40г с кучета и котки и висят в тези сайтове от години без да си намерят никого. Аз взимам към 8000лв заплата и мога да издържам цяло семейство без проблем, но е по-лесно да се построи хотел, отколкото да се намери читаво, нормално, възпитано и скромно женствено момиче, което да иска семейство.
23
1
 
7
 
! Отговори
Българин до папата преди 1 седмица
Някои обичат тайно да служат на дявола, да показват рога и да заблуждават хората, че уж служат на Христос бъдейки еретици(католици) !
22
1
 
4
 
! Отговори
Българин до папата преди 1 седмица
Някой избират да са еретици(католици) вместо да са християни !
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е, не е като католическите пастори които мноого обичкат дечица,с кучетата и котките,, работа"си нямат.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
света се препълни с безполезни дядки
19
0
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 20 преди 1 седмица
Сериозно за Южна Корея не ми се иска да си представя как живеят хората за да имат раждаемост 0.72, най-ниска в света за 2023 година. Даже за столицата Сеул бях чел, че е 0.50, което значи, че на 2 двойки (мъж и жена) се ражда 1 дете, а за да се поддържа популацията трябва да се поне 4. Иначе правят добри сериали и музика според мен, както и технологии - бяла техника, телефони, коли и т.н. Някъде бях чел, че южнокорейците считат държавата си за ад - Hell Korea.