7 храни против холестеролни плаки

Хапвайте спанак
3
7 храни против холестеролни плаки
Снимка: Istock

Запушванията и стесненията на кръвоносните съдове са една от главните причини за сърдечносъдови заболявания, инфаркти и инсулти. Високият холестерол се натрупва под формата на плаки по съдовете, като предизвиква стеснения и запушвания. Освен това е и причина за втвърдяване на стените на кръвоносните съдове, което допълнително затруднява нормалното кръвообращение и е причина за поява на високо кръвно налягане.

С помощта на някои храни можете да намалите образуването на холестеролни плаки по съдовете и да понижите риска от сърдечносъдови заболявания и запушвания на съдовете.

Кои са храните, които да консумирате против холестеролни плаки по съдовете?

Ленено семе

Лененото семе е много богато на омега-3 мастни киселини и антиоксиданти. Тази комбинация от хранителни вещества в лененото семе понижава холестерола, прави стените на съдовете по-еластични, ограничава образуването на плаки по тях. Това допринася за по-добро сърдечносъдово здраве и по-нисък риск от инфаркт и инсулт.

Спирулина

Спирулината е вид водорасло, което е много богато на полезни протеини, антиоксиданти и фитохимикали. Всички те вкупом противодействат на високия холестерол и предотвратяват натрупването му по стените на кръвоносните съдове. Спирулината е чудесна храна против холестеролни плаки.

Източник: Храни против холестеролни плаки по съдовете 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от Водещи мобилна
Северна Корея наказа олимцийците си, които се снимаха със съперниците от Юга
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
0
 
! Отговори
Навитак преди 1 седмица
Мише, а как се отразяват холестеролните плаки на страстта в спалнята?
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ей точно това водорасло спурилина много ме заинтригува не съм виждал Стоичков да го рекламира от кауфланда.
1
0
 
10
 
! Отговори
Лечител преди 1 седмица
Глад майка, ядеш по 2-3 плодчета на ден, пиеш вода и никакви холестеролни плаки няма да оцелеят ако го правиш веднъж годишно поне за 10- 20 дни . Холестерол не се лекува с ядене :))