Евакуираха влак в Германия заради съмнителен вирус

Студент от Руанда пренася вируса Марбург
3 окт 2024 10:51, Инна Ангелова
24
Евакуираха влак в Германия заради съмнителен вирус
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Незабавна евакуация на влак нареди полицията в германския град Хамбург. Влакът е пристигнал от Франкфурт.

Евакуацията на пътници е заради съмнение, че двама от пътниците са заразени с вируса Марбург, съобщиха днес германски медии.

Пътниците се притеснили, защото студент и приятелката му имали симптоми, наподобяващи тежка настинка, съобщи порталът "Тагесщпийгел”, цитиран от “Труд”.

Германската полиция е реагирала бързо и освен евакуацията на влака и пътниците е затворила два жп коловоза. На място е пристигнала и пожарна, за да окаже допълнителна помощ, ако е нужно такава.

Както съобщава всекидневникът Bild, 26-годишен студент по медицина е пристигнал в Германия от Руанда, където е бил в контакт с пациент, заразен с вируса Марбург. Тази източноафриканска страна в момента се бори с голям брой случаи на заразяване с този вирус и според данни на Министерството на здравеопазването на Руанда осем души са починали от болестта само миналата седмица.

СЗО допълва, че вирусът Марбург причинява треска със симптоми, които включват мускулни крампи, кърваво повръщане и диария, смъртността може да достигне до 88% и вирусът се предава чрез контакт с телесни течности на заразени хора.

Студентът от Руанда и приятелката му са преместени в болница, специализирана в тропическите болести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от Страната
Расте делът на задлъжнелите млади под 25 години
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 46 минути
Току преди няколко дена в този сайт публикувахте европейско изследваме от какво се страхували хората, от какви бедствия, И според него европейците върде *** се страхувли от здравословни проблеми, от пандемия.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 48 минути
Иде страшен мор, вирус от Руанда. ГМО от зелени маймуни, леко пипнато в западните лаборатории! Но нема страшно....вакса ше има за всички.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 50 минути
През средните векове във Великобритания е имало няколко епидемии на болест, наречена потна треска, от която се умирало в рамките на деня след появяване на симптоите. И както се появила, така и изчезнала. Учени сега са се опитвали чрез есхумация на трупове да изолират вируса , за да го изследват, но не са успели да намерят материал.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 54 минути
Токова ли няка къде да проверите как се произнася имео на медията? Две грешки в една дума.
18
0
 
1
 
! Отговори
Путин е Виновен преди 1 час
Разбира се!
17
0
 
2
 
! Отговори
Войводата преди 1 час
1. Постоянно ме атакуват с вируси но2. Преди 2 години некав много странен. 3. Активираше се само като тренирам. Нещо с мускулите. Почвам лицеви и след минути мускулите почват да пулсират4. Около 3 месеца продължи. Оказа се производен от корона и шарка. Така каза мой приятел лекар. Но странна комбинация която блокираше само мускулите. Без температура кашляне или нещо и никой от моето обкръжение не го хвана. 5. Със запада се воюва трудно
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
На Мангъров му дреме за евакуацията.
15
0
 
4
 
! Отговори
Започва се огново! преди 1 час
Ау, нулеви пациенти!!? Кво ще правим, като нямало ни лекарство, ни ваксина?
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Значи така: Влакът карал. Посреща го доктор със сестра в ръката си със спринцовка. Спират влака. Започват проверка. ВиждатЧалма. Спринцофката идва да го боде! Той избягал и веднага настъпва епидемия със ЧалгоЧалмосван Вирус.
13
1
 
4
 
! Отговори
Войводата преди 1 час
1. Запада често си играе с вируса2. Върху мен за 20 г тестваха 1000 3. Възможно е моята имунна система борейки се да е зъздала нови варианти4. Извинявам се не е било по мое желание
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
От тара,мбуките нищо добро не може да се очаква
11
1
 
3
 
! Отговори
669 преди 2 часа
ахахах инДженери от Руанда .
10
3
 
4
 
! Отговори
От Черните преди 2 часа
винаги ми е било Гнус - надявам се, това не ме прави Расист, щото съм ЕвроАтлант по душа!
9
1
 
2
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 2 часа
До крайно време е, те вирусите чистят наред. Вероятността да си сред изчистените е същата като за тези, които ти пречат.
8
4
 
5
 
! Отговори
БрюкселПрес преди 2 часа
това е КрайноДясно Теория на Конспирацията, на Расистите и Ксенофобите - Африканците - Носят Здраве на Европа и Оплождат СинеОките Русокоси Европейки - краят на Генетичната им серия на Руси и Бело!
7
2
 
9
 
! Отговори
Муахаха преди 2 часа
а Още Инженери, Архитекти и Лекари от Африка - Вилкомен! АфРопа - ще ПреБъде - никакви Вируси - няма да я Спрат!!
6
1
 
11
 
! Отговори
абе преди 2 часа
видиш ли черно и ти причернява. Границата и обратно. Дойчовците почнаха да се усещат, защо няма мечета...
5
0
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 2 часа
В Германия, ако се чукнеш с някого на кръговото до минути идват линейка, полиция и пожарна. Като по филмите за голяма беля. Просто такъв е реда при обаждане за инцидент, където не се уточнява какво е състоянието, има ли пострадали, идва всичко накуп. На нас ни е смешно, но има логика. Ако полицията дойде и оттогава вика пожарна, или пък линейката я няма, а на участниците впоследствие им прилошее, какво правиш?
4
0
 
11
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 часа
Ако бяха в самолета щяха да ги изхвърлят в движение)))
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Интересно пътниците как са преценили ситуацията. Тия двамста сигурно са хвърляли телесни течности наоколо. И как студентът е обменил телесни течности със заразен в Африка. Все неудобни въпроси и ако се разровиш стигаш до едни неприятни глобално-либерално-елгебетейски неща.