В Дамаск е ликвидиран и зетя на Хасан Насралла

Петима души са убити при израелска атака и над Ливан
3 окт 2024 11:00, Нели Христова
92
В Дамаск е ликвидиран и зетя на Хасан Насралла
Снимка: БГНЕС

Израелската армия продължава да нанася масирани удари срещу Ливан, като най-малко три мощни експлозии са се чули през нощта в столицата Бейрут. Същевременно при израелска атака срещу жилищна сграда в Дамаск е убит зетят на Хасан Насралла по данни на базирания във Великобритания Сирийски център за наблюдение на правата на човека, цитиран от ДПА.

При израелска атака срещу жилищна сграда в сирийската столица са убити общо трима души - две от жертвите са с ливанско гражданство, едната от които е зетят на Насралла - Хасан Джаафар Касир, съобщава ДПА.

Още по темата
"Хасан Джаафар Касир, зет на Хасан Насралла, е една от двете ливански жертви на израелския удар по апартамент в жилищна сграда в квартал "Мезех" в Дамаск", посочи в изявление неправителствената организация, цитирана от Франс прес.

Що се касае до атаките срещу Ливан, от ливанското министерство на здравеопазването и източник, близък до ислямисткото движение "Хизбула", съобщават, че петима души са убити при израелска атака снощи срещу център на спасителната служба на в сърцето на Бейрут, предаде Франс прес. Това е вторият удар, насочен срещу центъра на ливанската столицата тази седмица.

"Двама души бяха убити и 11 ранени при израелско нападение, насочено срещу "Башура", квартал в центъра на столицата, заяви източник, близък до "Хизбула". Журналисти на АФП в Бейрут чуха експлозия и съобщиха, че някои сгради са се разтресли, преди линейки да се отправят към мястото на взрива.

Камерите на агенция Ройтерс заснеха огромен взрив в Бейрут.

Израелската армия нанесе общо три удара по южните предградия на Бейрут малко преди полунощ вчера, съобщи източник, близък до ливанската групировка "Хизбула". Това е третата серия от израелски атаки срещу тази крепост на проиранското ислямистко движение за по-малко от 24 часа.

Министерството на здравеопазването на Ливан съобщи снощи, че 46 души са били убити и 85 ранени от "израелски вражески удари" през последните 24 часа в няколко района на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от Близък Изток
Бенчев, БПГА: Може да има проблеми с цените на петрола
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
2
 
! Отговори
Неверниците умират преди 2 минути
Цялото котило си заминава.Който се е изправиш срещу богоизбраният народ и неговите съюзници умира!
74
0
 
2
 
! Отговори
ея преди 3 минути
тия им пръснаха ч.а.лми.те. направо . супер.
73
0
 
1
 
! Отговори
Държавен тероризъм преди 5 минути
Нищо ново.
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 минути
Тридневен траур за русофилите. Все пак са съмишленици на зетя на Насралла.
71
0
 
2
 
! Отговори
до 70 преди 18 минути
Има документални филми/ много документални кадри за организирането на противодействие на евреите на решението на ООН по повод териториите за двете държави. Излъчваха по европейския канал за култура ARTE. Евреите претендират за нещо си, при положение, че самите не са родом от тези земи, даже според тяхната версия на историята.
70
1
 
1
 
! Отговори
Войводата преди 21 минути
1. Запомнете2. Когато на Сирия и омръзне и запука бившия Израел3. ЕК, Франция САЩ юкей ще бъдат възмутени4. Странно сега не са , защото всичко е СПРАВЕДЛИВО
69
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 23 минути
преди няколко години откриха голямо находище на газ в източната част на Средиземно море. За това находище има остри спорове между израел, Кипър, Турция. Както казват запознатите, целта на израелските унищожения са да завоюват достъп до удобното пристанище в Газа и силна позиция за завладяване на газовото находище. Точно заради това, мисля, Ердоган предпоклага военно нападение на Израел и срещу турция.
68
1
 
1
 
! Отговори
До 68 преди 26 минути
Никой не го отрича и точно палестинците 4-5 пъти отказват сделка за 2 държави и после воюват с Израел .
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 31 минути
каузата на палестинците да имат собствена държава е справедлива. Това се е признавало и се признава и сега от всички с изключение на Израел. САЩ не успяват да вразумят ционистите.
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 40 минути
Русофилите са на сводка какво да говорят сега. Онзи ден силно отричаха за лидерчето, сега вече няма да мине отново номерът. А може и да са на обяд да хапнат със заработените Копейки боб с наденица.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 41 минути
До 53 - Защото Русия негласно ги подкрепя ли?
64
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 42 минути
Силно препоръчвам сериала Техеран. Там нагледно се вижда как работи МОСАД. Безгрешно и изпипано. Гении! А да не говорим колко приятени и бизнес партньори имам в Израел и от първо лице знам как от малки учат арабски и следят телефонни разговори. Всичко се знае, всичко. Относно ракетната атака от вчера- Израел е непокътнат. Не могат арабите, колкото и да им се иска. И стават за пореден път за смях.
63
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 44 минути
Израел прави показно как трябва да се отнасяме с терористичните брадати козли.Само бой по мюсулманските чутури ги оправя.
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 44 минути
Ами, не е вярно! Както и за лидера не беше вярно! Иран унищожи половин Израел оня ден ахахахахахахахахах. Боже, Боже... МОСАД ще ликвидира всички крайни ислямисти. И така трябва. Путин да внимава, че пожелае ли Израел, цяла Русия е чао.
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 49 минути
На някои хора 7 Окт им излезе през носа .
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 52 минути
а така - бой до девето коляно на Насралите и учинайка им да изчистите ако се заниамва с терризъм
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 52 минути
Израелците не признават съд ,направо те ликвидират . Демокрация
58
0
 
1
 
! Отговори
Адолф Путлер преди 55 минути
Половината ми приятели ги избиха. Добре че ми остана КимЧен Ир да си играем с него на война с войничета.
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 56 минути
До До 52 само русофил Терориста е терорист, без значение дали е руснак или иранец. Всеки убит терорист е радост. Плачи, русоробе!
56
7
 
1
 
! Отговори
До 52 само русофил преди 58 минути
Само креетееен като теб не може да разбере, че конфликта в Близкия Изток е от векове и никога няма да спре, заради овце като теб, които не могат да преговарят, а са на принципа - днес те ни удариха, утре ние и така вече векове. Същото и с Русия и Украйна. Само креетеен като теб не разбира историческата същност на конфликта.Но ти е простено, защото като кравофил си елементарен на база знания.