Лекар, обвинен за смъртта на Матю Пери, се призна за виновен

Помагал за набавянето на кетамин за актьора
3 окт 2024 09:14, Елка Василева
18
Лекар, обвинен за смъртта на Матю Пери, се призна за виновен
Снимка: архив, БГНЕС

Лекар от Лос Анджелис, обвинен за смъртта от свръхдоза кетамин на Матю Пери, звездата от сериала "Приятели", се призна за виновен в калифорнийски съд, предаде Франс прес.

Още по темата
Петдесет и четири годишният Марк Чавес призна, че е помагал за набавянето на кетамин за актьора, който играеше Чандлър в култовия сериал. По този начин медикът, на когото е забранено да упражнява медицинска професия, избягва съдебен процес и според федералната прокуратура го грозят до 10 години затвор.

Прокурорите предложиха да повдигнат по-леки обвинения на Чавес и двама други обвиняеми в замяна на сътрудничеството им в разследването, на двама други фигуранти по делото, които се смятат за главни виновници за смъртта на актьора от свръхдоза: още един лекар и предполагаема дилърка, известна като "кетаминовата кралица" на Лос Анджелис, посочва Асошиейтед прес.

Чавес е освободен под гаранция до произнасянето на присъдата. Той е предал паспорта си и се съгласил да предаде свидетелството си за медицинска правоспособност на властите.

Присъдата му ще бъде произнесена на 2 април догодина. Според американското правосъдие Чавес е само един от петимата заподозрени, замесени в смъртта на актьора.

Смъртта на Матю Пери, намерен в безсъзнание в джакузито си през октомври 2023 г., шокира феновете на "Приятели" и предизвиква лавина от съпричастност в Холивуд. Актьорът беше говорил публично за проблемите си с пристрастяването към наркотиците.

Той е приемал кетамин под наблюдение като част от терапевтичните сесии за борба с депресията. Този легален анестетик обаче понякога се използва за стимулиращ или еуфоричен ефект и той отново е изпаднал в състояние на зависимост през есента на 2023 г., според федералната прокуратура. Това е грешка, която го тласка в лапите на безскрупулни лекари, твърдят властите. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от Свободно време.
6 идеи как да освежим спалнята с малко пари
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
И какво е виновен, че наркомана му искал лекарства. Все едно на пиянката пукнал от цироза да е виновен магазинера, че му продавал алкохол. Краварите са болни хора с абсурдни закони. Факт е че съдят хора за изнасилване след 30 години, без експертизи, на думата на някоя си, както и че само те и арабските и някои африкански държави имат смъртно наказание.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Има един железен фармацевтичен принцип. Разликата между лекарство и отрова е в дозата. Всички сме виждали по аптеките змията, увита около купата на Хигия.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Лекарят може да е виновен за разпространяване на наркотични и упойващи вещества, но не и за причиняване на смърт. Все едно да се обвини кръчмаря за смъртта на хроничен алкохолик, само защото му е наливал в чашата.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Всички лекарства по целия свят са наркотици! Видиш ли лекар, доктор бягай, колкото се може по-надалеко. Видиш ли мед сестра със спринцовка в ръка бягай на далеко. Единствено можеш да се доближиш и да се накефиш от мед сестра легнала гoла на кревата!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Есички лекарства по целият свят са наркотици!
11
3
 
1
 
! Отговори
позор преди 3 часа
доктора трябва да лежи като за наркоразпространител и да му се отнеме правото да е доктор, докторите трябва да помагат и да лекуват не да доставят забранени субстанции
10
2
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 часа
Брехх много лоши тез безскруполни лекари беее, хващат в лапите си невинни друсалки и им дават кетамин и др. Химии. Лоши, лоши! А друсалките с 40+ годишен друсалски стаж, пострадали без вина.
9
3
 
5
 
! Отговори
Барселона преди 3 часа
Пери така си е решил,да свърши по този начин.Не вярвам доктора да му е слагал хапчетата в устата.Ако не е бил Чавес,щеше да е някой друг...Дрогата не прощаава добре е да го знаят подрастващите....
8
0
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 3 часа
Е по добре ли е да се тъпчеш с лекарства отколкото да оставиш организма ти да се справи по естествен път?
7
3
 
4
 
! Отговори
бачкам преди 3 часа
В САЩ всичките им лекарсрщтва са такива-болкоуспокояващи. Така е и по-лесно за така наречените доктори. Боли те глава-болкоуспокояващо. Имаш хрема-болкоуспокояващо. Това води американския народ до зависимости от болкоуспокояващи.
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Тия в Холивуд човек не може да ги разбере. Все им била тежка актьорската професия и изпадали в какви ли не състояния. Що не станахте каубои да тичате на воля с кон подир кравите, или началник на поточна линия в завод.
5
1
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 часа
НАЙ-БЕЗБОЛЕЗНЕНОТО САМОУБИЙСТВО ИЛИ УБИЙСТВО !! ХАПЧЕТА ЗА СЪН И ПОСЛЕ ВАНА :D
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
E, да не е взимал. Тия от много пари ли изпадат в депресии.
3
3
 
2
 
! Отговори
Козарчето Салил преди 4 часа
Късно е чадо, мандалото лопна.... Пери си отиде, сега може да съдите целия свят и пак няма да го върнете ...
2
0
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 часа
КЕТАМИН Е ПРИСПИВАТЕЛНО И ТО СИЛНО! ОСНОВНО СЕ ПОЛЗВА ПРИ ОПЕРАЦИИ ДАВА ТИ СЕ И ТЕ УПОЙВА ДА ТЕ КЪЛЦАТ ! НЕМОЖЕ ДА ВЗЕМЕШ КЕТАМИН И ДА ВЛЕЗЕШ ВЪВ ВАНА! ВСЕ ЕДНО ДА ВЗЕМЕШ ХАПЧЕТА ЗА СЪМ И ДА СЕ ПЪХНЕШ ВЪВ ВАНАТА :D ТЪЙ КАТО ГО Е ВЗИМАЛ ОТ ДОСТА ВРЕМЕ Е ЗНАЕ ДОБРЕ, ЧЕ ЗАСПИВА ОТ НЕГО! ТЪЙ , ЧЕ ЧИСТО САМОУБИЙСТВО Е!
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
54 не е зле.