Чудя се колко ще плати този идиот: Как група хора се възползваха от Матю Пери

Заподозрените пледират, че са "невинни" по част обвиненията
Обновена: 17 авг 2024 13:42 | 17 авг 2024 13:27, Нели Христова
18
Чудя се колко ще плати този идиот: Как група хора се възползваха от Матю Пери
Снимка: БГНЕС

Група хора, свързани с Матю Пери – включително лекари и предполагаемата "Кралицата на кетамина" на Северен Холивуд – са се възползвали от неговата уязвимост като лекуващ от пристрастяване човек. Те са снабдявали любимия актьор с лекарството, което в крайна сметка ще го убие, казват прокурорите.

Сега петима души са обвинени във връзка със смъртта на Пери.

Пери, който е най-добре познат с ролята на Чандлър Бинг в "Приятели", почина миналия октомври на 54-годишна възраст. Тялото му беше намерено да се носи с лицето надолу в самостоятелно джакузи в дома му в Пасифик Палисейдс. Той е починал от "остри ефекти след употреба на кетамин" и последващо удавяне, според доклад от аутопсията.

Пери подробно описва продължилите десетилетия борби със зависимостта към наркотици в мемоарите си от 2022 г. "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо". Той пише, че е започнал да злоупотребява с лекарства, отпускани по лекарско предписание, след като е участвал в инцидент с джет на снимачната площадка на филма Fools Rush In през 1997 г. и му е предписан викодин.

Разследващите смятат, че Пери е "изпаднал отново в зависимост" миналата есен, каза американският прокурор Мартин Естрада при обявяването на обвиненията в четвъртък. А въпросната мрежа от хора се е интересувала повече от печалбата от Пери, отколкото от грижата за неговото благополучие.

"Колко ще плати този идиот?"

Двама лекари – Салвадор Пласенсия и Марк Чавес – са работили за снабдяването на Пери с кетамин, каза Естрада.

"Ответникът Пласенсия видя това като възможност да спечели от Пери", разказа той.

Миналия септември – един месец преди смъртта на Пери – Пласенсия научил, че Пери се интересува от закупуването на кетамин и се свърза с Чавес, според съдебните документи.

В текстово съобщение от септември 2023 г. Естрада каза, че Пласенсия е написал: "Чудя се колко ще плати този идиот?"

Пласенсия също така написал, че искал да бъде единственият доставчик на Пери, каза Естрада.

През следващите няколко седмици, казаха прокурорите, Пласенсия купувал кетамин от Чавес, продавал флакони с кетамин на асистента на Пери и го обучавал как да прилага лекарствата.

Пласенсия дори отищъл в къщата на Пери, за да остави кетамин и със собствените си ръце инжектирал наркотика за Пери в задната част на превозно средство на паркинг, разказаха прокурорите.

На 12 октомври Пласенсия "приложил голяма доза" на Пери, която предизвикала "неблагоприятна медицинска реакция", казаха прокурорите в съдебните документи. Систоличното кръвно налягане на Пери се повиши и той замръзна, неспособен да говори или да се движи, казаха прокурорите.

До средата на октомври Ерик Флеминг – друг човек, близък до Пери – започнал да се свързва с предполагаем дилър на наркотици, за да купи флакони с кетамин от името на Пери, твърдят властите.

От септември до октомври 2023 г. на Пери са дадени "приблизително 20 флакона кетамин", които са му стрували приблизително 55 000 долара, каза федералният прокурор.

Обвиняемата Джасвийн Сангха, която властите наричат ​​"кетаминовата кралица" на Северен Холивуд, е управлявала нещо, което се равнявало на "емпориум за продажба на наркотици" в дома й, каза Естрада.

Флеминг признал, че е получил кетамин от Сангха и е разпространил кетамина, който е убил Пери, казаха прокурорите.

А асистентът на Пери, Кенет Ивамаса, инжектирал актьора с кетамин, въпреки че нямал медицинско образование, доплин Естрада.

През последната седмица от живота на Пери Ивамаса му инжектирала най-малко 21 инжекции кетамин, според обвинителен акт. Властите казаха, че Ивамаса е "приложила множество инжекции на Пери на 28 октомври 2023 г. – деня, в който Пери почина“.

Асистентът на Пери го инжектирал в 8:30 сутринта и отново в 12:30 следобед. в деня на смъртта му, според споразумението на Ивамаса. Около 40 минути по-късно Пери помолил Ивамаса да приготви джакузито и казал: "Застреляй ме с едно голямо", според съдебния документ.

След смъртта на Пери, Флеминг и Санга се опитали да изтрият съобщенията, доказващи, че са му продавали наркотици, се казва в съдебните документи.

Според прокурорите Флеминг е изпратил SMS на Санга и е казал, че е"„90% сигурен, че всички са защитени. Никога не съм се занимавал с (Матю Пери). Само неговият асистент. Така че Асистентът беше активаторът."

Заподозрените пледират, че са "невинни" по част обвиненията

Пласенсия се призна за невинен по едно обвинение за заговор за разпространение на кетамин, седем обвинения за разпространение на кетамин и две обвинения за промяна и фалшифициране на документи или записи, свързани с федералното разследване. Неговият адвокат каза пред филиала на CNN KCAL/KCBS, че няма доказателства в подкрепа на обвиненията срещу лекаря.

"Пери беше на лечение с кетамин. Под медицински контрол, медицински предписано. И докато американският прокурор може да не е съгласен с медицинската преценка на д-р Пласенсия, по това време не е имало нищо престъпно“, каза адвокатът Стефан Сакс пред филиала. „По-важното е, че кетаминът, участвал в смъртта на г-н Пери, не е свързан с д-р Пласенсия."

Чавес, другият обвинен лекар, "се е съгласил да се признае за виновен по едно обвинение за заговор за разпространение на кетамин", казаха прокурорите.

Санга, предполагаемата "Кралицата на кетамина", пледира, че е невинна по едно обвинение за заговор за разпространение на кетамин, едно обвинение за поддържане на помещения, свързани с наркотици, едно обвинение за притежание с намерение за разпространение на метамфетамин, едно обвинение за притежание с намерение за разпространение кетамин и пет броя на разпространение на кетамин.

Флеминг, който каза, че е разпространил кетамина, убил Пери, се призна за виновен по едно обвинение за заговор за разпространение на кетамин и по едно обвинение за разпространение на кетамин, довело до смърт

А Ивамаса, асистентът на Пери, се призна за виновен по едно обвинение за заговор за разпространение на кетамин, причиняващ смърт, казаха от американската прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от Звезди
Гаджето на Кендъл Дженър се отнася с нея като с принцеса
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много интересно, всички подвластни на говнянатаСатанисткаКочина холивуд са депресирани, наркоманизирани, педофили и на много от тея психопати Тръмп им е виновен за всичко. Ако не едното е другите 3 и обратно. Има една шепа актьори като примерно Мел Гибсън, Клинт Ийстууд, Марк Уолбърг и т.н. които са осъзнали че холивуд е извън човешкото нормално и не са там вече.
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Казано е Къде има друг тип общество? В Северна Корея ли? Там всички се грижат за добруването на Ким и сестра му.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е нали и Елън Мъск ръга здраво кетамин.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Еднофилмовец ама многосериец.
14
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аре стига с тоя Матю! Еднофилмовец!
13
0
 
6
 
! Отговори
Новият главен преди 3 седмици
А нашите кокаино зависими Спасов, Габровски, началнички на дирекции, кога ще ще ги изправите пред съда? Всеки ден искат пари пациентите за по един грам, поне това следете, колко сигнали да подават майките
12
2
 
13
 
! Отговори
Казано е преди 3 седмици
"the economy, stupid". В общество в което алфата и омегата на битието е личното добруване, измерено в печалба - такива неща са закономерни. Лека му пръст на Пери. А на мерзавците готови да кешират за да издоят болен човек - презрение и затвор.
11
3
 
7
 
! Отговори
Холидръг преди 3 седмици
Миисирки, сега разрабрахте ли, вие превъзнасяте и правите идоли за подрастващите наркомани и иддиоти. Вие правите реклама на разпространението на наркотици. Вие се чудите колко ще ви платят за тази реклама.
10
3
 
3
 
! Отговори
Холидръг преди 3 седмици
***, сега разрабрахте ли, вие превъзнасяте и правите идоли за подрастващите наркомани и иддиоти. Вие правите реклама на разпространението на наркотици. Вие се чудите колко ще ви платят за тази реклама.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Явно нищо друго не му е давало усещане за спокойствие и разбиране. Нищо не помага при такива съзнания.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 1. Те стават Неподвластни на собствената си воля. Или въобще са лишени от нея пак заради ефекта от тези вещества.
7
0
 
4
 
! Отговори
Мдаа преди 3 седмици
Явно не случайно матю пери играеше ***. Имало е много истина в това. Да почива в мир!
6
10
 
7
 
! Отговори
Кво преди 3 седмици
Ни занимавате с тая друсалка. Пука му *** някой за тоз наркоман
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво на американската прокуратура! Ето ТОВА е истинско разследване, не като дрисливата българска прокуратура дето едно дело го влачи години наред, а за българският съд дори да ен споменавам!!
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 2, А какво ще кажеш за Джей Пи Морган? Защото те са главните доставчици на дрога в САЩ, от които вземат дилърите. Преди ходини бяха хванали кораб на банката натъпкан до горе с кока, накрая естествено обвиниха капитана, както направиха с кораба на Домуса.
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кеф цена няма. Очевидно американската мечта е удавила не един ентусиаст. Ние имахме един местен кре тен, който пък мечтата му беше да посети Гранд Каньона. За евроатлантика и посещението в Макдоналдс е незабравимо събитие.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пласенсия, Чавес... Кой би се доверил на хора с такива фамилни имена?! На такива не бих поверил даже да ми пазят старото радио. 'Щото има медни жици в него. Ще го разглобят и ще продадат медта, после, ако имаш претенции, може и да те съдят.
1
0
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Матю не е проявил воля да се откаже от наркотиците/означени като лекарства за по-удобно/.Ако имаш пари и си зависим,винаги ще се намери кой да ти ги вземе.Да имаш толкова пари и вместо да плющиш на воля,да се отровиш с наркотици,не го разбирам.