Голи тела, полови органи нагледно, целувки. Аудиторията - 10-годишни деца

Програма за сексуално образование предизвика раздор в училище
Обновена: 11 фев 2020 13:16 | 11 фев 2020 10:15, Камелия Цветанова
548
Голи тела, полови органи нагледно, целувки. Аудиторията - 10-годишни деца
Снимка: Pixabay

Представители на фондация преподавали на 10-годишни деца в училище в Перник подробности за мъжката и женска полова система, а след това ги насърчавали да нарисуват наученото.

Едно от упражненията било децата да се целуват по бузите.

Това предизвиква възмущение у част от родителите на четвъртокласниците. Други не намират нищо нередно в обучението.

Става въпрос за програмата "Таралежи", която е взаимствана от други европейски държави. Целта й е превенция на насилието във всичките му форми, включително и сексуалното.

Програмата не е одобрена от МОН.

Някои родители също не са съгласни с методите на обучение.

"Това, което ни безпокои, е начинът, по който се обучават децата на ранна сексуална информираност. Виждаме какви са резултатите. На 11 се женят, на 12 имат деца. Образованието остава извън обсега", смята Дима Ненчева, майка на едно от децата, на които е преподавано.

На децата са били показвани тела и полови органи, били са карани и да ги рисуват.

"Смятам, че това влияе абсолютно негативно. На тези деца им се възбуждат любопитството и започват да търсят повече информация", добавя Ненова пред Нова тв.

Други родители не искат програмата да спира смятат, че тя е навременна.

"Децата се информират за всичко, което е позволено в проекта. Синът ми не е споделял за целувки по бузата. С децата говорим за половото идентифициране – аз съм момче, тя е момиче. Това започва първо вкъщи. В проекта няма дума разврат", коментира друга майка.

"Проектът има превантивна цел – да предпазим децата от насилие във всичките му форми. За това го одобрихме. Родители имаха възможност да се запознаят с темите в проекта и да преценят. Една от темите е "Различието между нас", в която се обсъжда, че ние сме различни и това трябва да се толерира. Друга тема е за "Доброто и лошото докосване".

За това, че ти е приятно мама и тати да те целуват, но когато възрастен, който не ти е близък, желае да ти докосне, ти трябва да кажеш "не". Думи като "карани насила" са лъжа.

Няма деца, на които им е ставало лошо", обясни психологът на училището Симона Добринова.

Програмата ще бъде прекратена заради конфликта, информира директорът на училището.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


548
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е У, един БГ клип е пълен с много повече голота, первезии и порно от който й де е учебник или научнопопулярен филм по темата за половото различе и сексуално образование. Вземете се стегнете и не подскачайте като ощипани моми. Вижте хисторито в телефоните/таблетите на децата би и ще се изчервите от видяното.
13
27
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горката възмутена родителка! Слушах я, ако зависи от нея ще употребяваме чаршафи с дупка... Явно не е наясно, че колкото повече се говори и обяснява на децата по нормален начин за сексуалните отношения, толкова по-малка е вероятността те да черпят познания от порното. А на 10 години вече пубертетът чук//а на вратата и имат нужда от информация. Моето дете на 4 години пожела книги за човешкото тяло, а преди 2 години купих книга специално за развитието в пубертета, което му предстои.
12
19
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези майка направи страшен коментар...Виждаме какви са резултатите. На 11 се женят, на 12 имат деца.....И заради сексуалното образование ли се женят на 11 или защото възрастните имат такива традиции и държавата го позволява. Някой хора не осъзнават, ме живеем в други времена. Отварят нета и си гледат каквото искат, но сексуално обучение в училище от професионалисти не.
11
3
 
38
 
! Отговори
Fake преди 4 години
В МОН са назначили Владо Кузов за външен консултант, отново.
10
27
 
11
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
Нищо лошо няма. Най е яко младо гадже и да си знае всичко а не да и купувам учебници да я уча. Па полови органи всеки рисува. Е аз от училище та до сега по тоалетни,кина, черкви рисувам. Лошо няма.
9
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разввратът у нас се насажда с пълна сила.Образованието ни извращава децата ни още в детска възраст.Сега е наред да ги обучават като ромите да почнат да раждат на 13 години.Господи,на къде върви света?
8
3
 
50
 
! Отговори
Абе преди 4 години
тези в това министерство чували ли са за психология. Отдавна забелязваме, че учебния материал, който се преподава на децата изобщо не съответства на физическото, психическото и интелектуалното развитие и интереси. Втрещих се, ч в 7 клас - това са 14 годишни деца по история изучават ПОЛИТИЧЕСКИ БОРБИ след освобождението. Боже ние и до днес на 40 години не можем да прозрем всички политически машинации, за наша сметка... Така че нищо чудно във възрастта на свенливостта да им стоварят да се събличат
7
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе аз се чудих, откъде малцинствата знаят да се размножават , в тази ранна възраст, пък те в училище ги учили! Хвала на образователното министерство!
6
8
 
63
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Нали скачахте за свобода преди 30 години ?!Кво пищите сега ?
5
36
 
25
 
! Отговори
У преди 4 години
Че какво толкова реват тия псевдородители? И без това децата им гледат БГ музика по телефоните си. Същата работа. Чалготия, голи певaчки, двицения, вулгарни текстове....
4
33
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че те на 10 са си много информирани даже.Стига сте търсили сензации.И не съм чул българчета да раждат на 11.
3
14
 
66
 
! Отговори
СССР2 преди 4 години
Ето, виждате ли какво ни налагат от ГЕЙропата?"Сексуално образование" ли? По-скоро сексуално развращение! *** идеологията явно се налага с пълна сила!
2
60
 
38
 
! Отговори
Тялото преди 4 години
Имам чувството че Българите станаха пълни диваци. Амтиваксъри, конспирации за злите норвежки крадци на деца, а сега и това.Преди да реагирате като 10 годишно на снимка на полов орган вземете и прочетете. Колкото по-рано и детайлно сексуално обучение, толкова по-късно започват полов живот и толкова по-рядко има бременни малолетни. Тези които нямат никакво образование раждат на 12, не тези които са научени и предупредени.
1
18
 
76
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Когато още преди година и повече започнах да пиша, че поредната сатанинска индоктринация над децата ни ще бъде педофилска перверзия, прикрита под маската на "сексуално образование" веднага ме триеха и банваха. Когато пиша, че света се владее от шепа *** със силни сексуално девиации, предимно педофилия, пак ме трият и банват. Но, в крайна сметка, както е казал Буда, има три неща, които никой не може да скрие - Слънцето, Луната и Истината!