Закриха Re:TV

Телевизията спря излъчването си в 22 часа този петък
27 ное 2009 21:03,
357
Закриха Re:TV
Снимка: Булфото

Re:TV е закрита. Телевизията спря излъчването си в 22 часа този петък.

Телевизионният рекламен пазар не подкрепи нуждата от съществуването на подобна телевизия. В проекта до момента са инвестирани 9 млн. лева средства на дарители на фондация "Граждански медии", но тежката финансова криза направи финансирането на телевизията невъзможно за по-дълъг период по този начин.

Това обявиха учредителите на Фондция "Граждански медии" (едноличен собственик на Re:TV) Светослав Божилов, Иван Кръстев и Иво Прокопиев.

Със създаването на телевизията искахме да покажем няколко неща - че може да има прозрачна собственост и финансиране на медии в България, че и в българското общество има място за сериозна и независима телевизионна журналистика. Не успяхме - коментират създателите й.

Регулаторите и политическият елит системно през годините подкрепят свърхконцентрацията на телевизионния пазар. Разбиването на този порочен модел е ключово за българското общество и за обществения дебат, но се оказа непосилна задача за Re:TV – заявиха още собствениците на медията.

Взехме трудното решение да затворим телевизията. Смятаме, че е по-правилното пред това да оставим успешен екип и телевизионен продукт с добро име, да стане зависим от евентуално бъдещо неясно финансиране - коментират учредителите на Фондация "Граждански медии".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
31
 
! Отговори
LO преди 14 години
Mnogo jalko naistina :( Tazi TV ne iska6e li da q kupi nqkoi....ili burkam..??
33
0
 
31
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
Имаше много интересни предавания по тази телевизия, но и доста суховати. Най-много ще ми липсва "Микрофон и Мишка".
32
0
 
31
 
! Отговори
Жо преди 14 години
ПЕТЪК, 27. 11.2009 в 21 ч. и 3 мин. DNES.BG СЪОБЩАВА:" Re:TVе закрита. Телевизиятя спря излъчването си в 22 часа този петък." БРАВО, DNES.BG ! Вече съобщавате новините 57 минути преди да са се случили. Очаквам, по същия начин, да съобщавате и крайните резултати от мачовете на Световното 57 мин. преди рефера да свири края!
31
0
 
31
 
! Отговори
G.Mihaylova преди 14 години
Много жалко - демократичните промени в българското медийно пространство не се състояха, а тази телевизия беше заявка за това...оставаме да чакаме и да се надяваме...Боже, докога!?
30
0
 
31
 
! Отговори
ДЕДОТО преди 14 години
то и вестниците са добри КАПИТАЛ И ДНЕВНИКДедо ви говори за генезиса им ))))))
29
0
 
31
 
! Отговори
hyparix преди 14 години
аз една родна телевия харесвах и те я закриха...
28
0
 
31
 
! Отговори
do dedoto преди 14 години
abe dedo, koi e finansiral mitingite be izkufial komunist? Otgovor: nikoi. mai zabravi ,4e darjavata beshe falirala i naroda niamashe kakvo da iade(3 nationalna katastrofa) maika ti deba i ***...
27
0
 
31
 
! Отговори
до 19 преди 14 години
много си зле явно си падаш по чалгата
26
0
 
31
 
! Отговори
Овчарчето Фалитко преди 14 години
Много жалко за тази качествен канал. Гелдах предимно и само RETV. Ще ми липсват предавания ка то Професорско каре, Пристрастно, Микрофон и мишка. Жалко че хубавите и качествените неща в Бг не успяват. Да живее чалгата, гнусните предавания като всякаквите там танцуващи и пеещи "ВИП"ове, цени на истините иии. Пфуууу...
25
0
 
31
 
! Отговори
баба преди 14 години
деде мий краката и си лягай
24
0
 
31
 
! Отговори
ДЕДОТО преди 14 години
ПОМАГАЙТЕ ИМ ХАХААХАПътят на Емил Кюлев към финансовите върхове започва през 1989 г., когато основава банката Туристбанк, преименувана по-късно на Туристспорт банк (ТСБ). През 1994 г., когато в нея навлязоха капиталите на Николай Гибински и Валентин Златев, тя бе прекръстена на Търговска и спестовна банка, запазвайки абриавиатурата ТСБ.1994 Емил Кюлев основава Българо-руската инвестиционна банка (БРИБ) - сега Стопанска и инвестиционна банка (СИБанк), на която бе ръководител до края на 1997 г., когато бе изместен от групировката, гравитираща около Светослав Божилов, пловдивския финансов гигант "Прайм инвестмънт тръст" и парите на Сорос. Впрочем именно Божилов и "Прайм инвестмънт тръст" бяха спътници на Емил Кюлев и в ТСБ, където той оглавяваше Съвета на директорите, а Божилов бе изпълнителен директор.Според злите езици след остър конфликт със Светослав Божилов в БРИБанк, когото Кюлев веднъж отстрани от управлението на ТСБ, той е бил принуден да напусне БРИБ и да закупи фалиралата през 1996 г. частна пловдивска институция Тракия банк. През 1998 г. банката се пререгистрира в Софийския градски съд с името Росексимбанк и премести централата си в София. Друг, напълно държавен трезор със същото име има и в Русия, където работи във финансирането на вноса и износа. За мнозина този факт доказва както дългосрочните бизнес и финансови връзки на Кюлев с Русия и руския капитал, но и произхода на голяма част от парите му.За Кюлев се говореше, че е един от основните - ако ли не и основен, спонсор на СДС през късната есен на 1996 г. и началото на 1997 г., когато с парите на БРИБанк се финансираха "народните протести".След завръщането на Симеон Сакскобургготски в България през април 2001 г. Емил Кюлев не само премина на страната на бившия монарх, но и вкара своя човек Иван Искров, изпълнителен директор на Росексимбанк, в парламента и дори го прокара за шеф на парламентарната Комисия по бюджет и финанси. Впоследствие Иван Искров дори оглави БНБ. Емил Кюлев имаше проблеми и с администрацията на Костов, когато почти самостоятелно финансираше с реклами предаването "Всяка неделя" на Кеворк Кеворкян - ярко критично към синята власт. А когато царят се върна в България, неговият адвокат Асен Ошанов смени бившия ковчежник на НДСВ Максим Димов в Надзорния съвет на Росексимбанк.
23
0
 
31
 
! Отговори
Чао преди 14 години
Даже имах и любимо предаване там.............от 16,30
22
0
 
31
 
! Отговори
,,1984'' преди 14 години
ДА ЖИВЕЕ ,,ЧАЛГАТА'' ДА ПРЕБЪДЕ ,,ЧАЛГАРИЯ''
21
0
 
31
 
! Отговори
Oferta преди 14 години
Дайте да съберем пари да подкрепим телевизията тя го заслужава, дайте банкова сметка. Нека всички да помогнем.
20
0
 
31
 
! Отговори
конспирация преди 14 години
Оф, я се вземете в ръце. Болните ви мозъци пак бълнуват политическа и световна конспирация. Тая телевизия била на тая пратия, онази била на другата...Това е частен бизнес. Едни оцеляват и се развиват, други фалират. Това е! Тя и баба Пена не продава вече мляко на пазара, ама се съмнявам, че тайните служби са отровили кравичката и...Никой не ви задължава да гледате тази или онази телевизия - цъкаш копчето и сменяш канала...
19
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не съм разбрал кога се е появила тази телевизия, а сега разбирам, че я закриват. Нищо чудно. Оцеляват само масонските телевизии, в които се наливат много пари.
18
0
 
31
 
! Отговори
зрител преди 14 години
R.I.P. reTV! Ще липсваш.
17
0
 
31
 
! Отговори
Ventilator преди 14 години
Нормално, фирмите фалират и няма кой да рекламира, а по другите "известни" канали, рекламират само фирми, които са много наляти с кинти + някой друга партиика и така. Защо се учудвате като в България е със всичко така, ако не си навързан няма да прокопсаш много, но пък ако проявиш характер ще има и за теб ама много, много малко
16
0
 
31
 
! Отговори
Истината преди 14 години
Бойко иска да стане диктатор и закрива неудобните медии. Това е истината!
15
0
 
31
 
! Отговори
MURDOC преди 14 години
Не съм фен на тази медия но винаги когато исках да чуя новините си пусках нея .Жалко .Между другото дали на същата честота няма дадат да излъчва btv cinema ? Ако е така това е много пошло и гадно.