Рош България: Спазили сме законовите процедури

Доставчикът на Тамифлу твърди, че цената отговаря на нормативната уредба
30 мар 2010 18:53, Красимир Ангелов
31
Рош България: Спазили сме законовите процедури
Снимка: БГНЕС

Фирма "Рош България" ЕООД е спазила напълно всички законови рамки по отношение подсигуряването на Тамифлу при обявената процедура от правителството на България.

Това се посочва в специално изявление на дружеството във връзка с повдигнатото обвинение по отношение на министъра на здравеопазването д-р Божидар Нанев за сключването на неизгодни сделки между Министерство на здравеопазването и "Рош България" ЕООД за доставка на антивирусното лекарство.

От фирмата посочват, че предложената от тях цена отговаря на изискванията на нормативната уредба, а именно да не е по-висока от утвърдената цена на лекарствен продукт, включен в Позитивния лекарствен списък.

Още по темата

Според обвинението от тези сделки за 6,5 млн. лв. са произлезли значителни вреди –  2 454 319,20 лева.

Сумата се явява разликата между офертната цена, предложена от Националната здравна служба на Великобритания, и договорената цена от министерството за доставка с "Рош България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
УБРЯЯЯЯЯЯ! На Пешо жена му е ***! А Пешо да доказва, че не е женен. Не съм му фен, но стига сме коментирали и чернили хората само по информация от два реда написани от незнайно кой. Писна ми от пушилка - що народ закопчаха и кво? Един по еин си излизат....
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Я, по-спокойно! Ще разследват отгоре, отгоре, и ше го оправдаят.И червените са сключвали неизгодни зделки, ама за тях е друго, те са червени.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много от пишещите тук е добре първо да се запознаят с ЗОП, после с ЗЛАХМ и едва тогава ще разберат, че няма как нашето министерство да купи ей така от Националната здравна служба на Великобритания ( въпреки че цената на англичаните е много по добра). Онези умници в парламента ( лобито на фармацевтичните компании) преди години са решили че не си ли търговец на едро с лекарства не може да продаваш на държавата. Сетете се сами защо е така. А държавата без търг по ЗОП няма как да купи нищо. Защо ли:
24
0
 
4
 
! Отговори
pipi преди 14 години
Освен за сделката с Тамифлу,отдавна трябваше да се потърси отговорност и за доставката на ваксина срещу свински грип.Доставени са опаковки по 10 броя,но ако не се употребят и 10-те дози всички останали се изхвърлят.Това беше показано няколко пъти , как когато се имунизира само 1 човек 9 ваксини се хвърлят в ***.Тук за какво става въпрос?
23
0
 
9
 
! Отговори
Фармацевт преди 14 години
Като всяка голяма фармацевтична компания РОШ следва търговска политика отговаряща на корпоративните им интереси, а не на интересите на пациентите. Когато дадена държава къде користно, къде поради некадърна администрация допуска пределните цени на лекарства да бъдат значително по-високи отколкото в други държави, естествено е РОШ, пък и други фармацевтични компании да се възползват от това. Само като пример: продуктът РОАКУТАН на РОШ в България е на цена 2 пъти по-висока отколкото в Израел.
22
7
 
1
 
! Отговори
zhka преди 14 години
До 18 и 19. Не ме интересува къде и на каква цена тази РОШ си е построила сграда и паркинг. Интересува ме, нейните лекарствени препарати, както знам, че са на световно ниво, да помагат на болните. В цял свят ги признават, а у нас пак "търсят по вола - теле". Аман!
21
1
 
2
 
! Отговори
Само "бизнес&qu преди 14 години
Нищо чудно - лекарствата се оказват мръсен бизнес за миларди и по-скоро разболяват отколкото лекуват ! Да сте чули лекари и аптекари да не плюят билките и алтернативната медицина ?
20
0
 
13
 
! Отговори
гражданка преди 14 години
Ако е вярно,както РОШ твърдят,че предложената от тях цена отговаря на изискванията на нормативната уредба, а именно да не е по-висока от утвърдената цена на лекарствен продукт, включен в Позитивния лекарствен списък,то представете си колко ли други лекарства от този ПОЗИТИВЕН списък може да са със завишени цени.Щом в съседните на България страни цените на лекарствата са по-ниски,то е ясно,че нещо не е както трябва в този списък.Ние сме беден народ-би следвало да се търсят най-изгодните цени .
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
napalniha si djobovete ot straha na horata i tova ako ne e mafia koe e?
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
izob6to ne e normalno ela da vidi6 sgradata na roshe kak pregradiha ob6tinska ulica i si ia napraviha na parking za li4nite si avtomobili vsi4ki 4isto novi vw posleden model
17
1
 
6
 
! Отговори
zhka преди 14 години
Само мога да кажа, че покрай истерията с този "свински грип", напълно нормално беше да се сключат договори за доставка на ваксина. Напълно обяснимо. И, каквато паника беше, затова явно са сключени договорите. Просто - ЗАСТРАХОВКА! А, ДАЛИ НЯКОЙ СИ Е СЛОЖИЛ СОЛИДНИ СУМИ ОТ СДЕЛКАТА В БАНКАТА - ТОВА Е ДРУГ ВЪПРОС!
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
6toto istinata e 4e nema6e ni6to a se har4at pari za lekarstva koito ne ni trebvat
15
0
 
4
 
! Отговори
владо преди 14 години
проверете и ЕМОНИЯ ФАРМАТЕХ!
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много ясно, Рош спазват всичко което им се спусне от Швейцария и не могат да мръднат. Нещо мътно има в тази работа. Защо не обявяват цялата истина а извиват ръцете на мистъра за да го уволнят? м? Истината е че правителството този път не е в бяло, а в ляйна...
13
1
 
3
 
! Отговори
kopeldak sym az преди 14 години
Are be bati Ceco, zasto nearestuvate sled Naglite i tea Roshavite ot Рош България, be ?gli gi kak spazili i zemali ama nedokarali, uzliza 4e manistyryt e podpisal da dokara vaksinite sled epidemiat ot nekoi drjava deto ne im trebat.aide porazmyrdaute si kletkata mizy4na be , policai s policai typi. nie tuka kopeldacite li da vi u4ime koi e bandityt, be?
12
1
 
13
 
! Отговори
Шумналията преди 14 години
Втори министър изгърмя след Желева сега да видим кого ще намерят.Но аз на управляващите и мъничко не им се ядосвам който си ги е избрал той да се ядосва повече.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Късно е вече. Върви вече доказвай че нямаш сестра.
10
0
 
22
 
! Отговори
desso преди 14 години
какво толкова се обсъжда този въпрос?! Да се види каква е офертата на британците и да се сравни с тази която сме платили, ако сме платили повече, отговорните в кауша.....имат да сравнят 2 числа.
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
не знам кой е ***, ама Рош са уникални *** наред със всички други гадни фарма-***, да се нагълтат със всичките си химикали и да им приседне, впили са се в човешкия вяид и смучат ама без да спират
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Еми не са хитри като предишните!