Детето на Бързаков починало от бъбречна недостатъчност

10-годишната Мария-Магдалена си отиде в събота, в "Пирогов"
14 юни 2010 12:33, Красимир Ангелов
80
Детето на Бързаков починало от бъбречна недостатъчност
Серафим Бързаков. Снимка: Булфото

Бъбречна недостатъчност, причинена от бързо развиваща се вирусна инфекция и обезводняване, е причината за смъртта на 10-годишната дъщеричка на световния и европейски шампион по борба Серафим Бързаков - Мария-Магдалена.

Това съобщи завеждащият секцията "Детска хирургия" в "Пирогов" проф. Огнян Бранков.

Той бе категоричен, че организацията на медицинското обслужване и превозването на детето до София са били направени в максимално кратък срок.

Момиченцето почина в събота въпреки усилията на лекарите от болницата.

От началото на седмицата детето било с бързо развиваща се вирусна инфекция, многократни повръщания и висока температура.

В петък със загуба на течности и влошено дишане, Мария-Магдалена постъпва в болницата в Берковица.

Лекарите там са потърсили националния консултант по педиатрия, след което е решено детето да бъде прието в реанимацията на Детската хирургия в "Пирогов".

“Момичето пристига в много тежко общо състояние, без бъбречна дейност, с признаци на отказ на черния дроб и бъбреците”, заяви Бранков.

По думите му критично се е оказало обезводняването на детето.

Според една от версиите тежката вирусна инфекция повалила детето след ухапване от кърлеж.

10-годишната Мария - Магдалена пристигнала в Берковица веднага след края на учебната година.

Всяко лято детето прекарвало при баба си и дядо си в планинското градче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
11
 
! Отговори
аа преди 14 години
Трагедия.Искрени съболезнования на родителите.Няма думи с които може да се изрази мъката от такава загуба.Почивай в мир, детенце.
37
12
 
9
 
! Отговори
Читател преди 14 години
Съболезнования на родители на горкото детенце!!! Да почива в мир малкото ангелче! А това, че БГ няма никаква медицина, никакви специалисти-вирусолози и какви ли още не, е друг въпрос. нямат лекарства, нямат пътеки и са жалки некадърници! Това ухапване от енцефалитен кърлеж е лекуемо. Лично гледах документален филм за медици в САЩ, които спасиха точно такова дете. МЕСЕЦ, повтарям МЕСЕЦ е лежало в интензивно, поддържаха му всички жизненни функции, а то било в кома, правиха какви ли не анализи -
36
1
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
Nai iskreni saboleznovaniq na roditelite i blizkite na detenceto.Bog da go prosti!Pochivai v mir moq malka dashte nerazbrala oshte nishto ot tozi jivot!
35
3
 
5
 
! Отговори
do 33 преди 14 години
po princip si praw za lekarite si praw... no ne nameswai demokraciqta. Towa w bylgariq ne e demokraciq. Ako iska6 da widi6 istinskata i forma, otidi w Germaniq, Franciq, Holandiq. No ne twyrdi takowa ne6to za demokraciqta
34
1
 
23
 
! Отговори
Милко преди 14 години
Бог да прости детенцето...
33
3
 
17
 
! Отговори
доктор преди 14 години
Демокрацията е хубаво нещо, но лишава държавата от необходими инструменти... Едно време при откриване на заразна болест, докторята имаха право да арестуват, да налагат крути мерки за ограничаване на разпространението и т.н. Също и да изискват пълно съдействие за разкриване на първоизточника... Това не е съвместимо с демократичните представи... ще има да си мечтаеме за тия времена... бяхме на първите места в света по здравно осигуряване... но на каква цена?
32
2
 
15
 
! Отговори
някой преди 14 години
ДДТ се отлага в организма и е много коварен. Ако например го приемат птици, няма да умрат, но яйцата им няма да имат черупка (няма да се калцират) т.е. популацията изчезва веднага, заедно с нея и цялата хранителна верига. Поне това си спомням че съм чел за този препарат. Относно детенцето....едва ли има по-ужасяващо нещо на света от това, да загубиш дете.
31
2
 
10
 
! Отговори
Пловдивчанка преди 14 години
Много жалко за детето! Вярвам, че вече е малък ангел на небето! А по повод кърлежите ще кажа, че помня как бабите на село преди повече от 30 години всяка пролет посипваха по двора и около къщите един бял прах-ДДТ. И нямаше никакви гадини! После го забраниха, незнам защо и сега е пълно с какви ли не гадни буби.
30
1
 
8
 
! Отговори
sp преди 14 години
Вирусните инфекции у нас лекуват ли се ?
29
2
 
18
 
! Отговори
Жо преди 14 години
СЕГА Е СЕЗОНА на кърлежите! Не подценявайте тези малки гадинки. Оглеждайте внимателно децата, след като са играли в тревни площи /особено, ако в тревата са пасли овце!/ Цитат: "...тежката вирусна инфекция повалила детето след ухапване от кърлеж."
28
5
 
6
 
! Отговори
sweden преди 14 години
mnogo sme zle sis zdravnata sisitema i eto yazik za lapetoo
27
0
 
16
 
! Отговори
сс преди 14 години
Неприятна новина за съжаление да почива в мир
26
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Най-лошото нещо, което може да се случи на човек е да надживее децата си. Не го пожелавам и на враговете си.
25
1
 
34
 
! Отговори
Дедка преди 14 години
Ужасно! Милото дете... съболезнования!
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мислиш ли /21/,че когато лошите новини не се съобщават, всичко около теб ще е безоблачно и на хората не им се случват трагедии,или щом не се е случило на теб не е кой знае какво.Шрауса като си завре главата в пясъка и какво,може би вижда в розово. оправя .
23
1
 
19
 
! Отговори
мф преди 14 години
Искрени съболезнования!
22
1
 
30
 
! Отговори
dido преди 14 години
Поклон пред памета на детето! Съболезнования към родитетелите и близките му.Дано родителите съберат сили да превъзмогнат тази трагедия!
21
8
 
34
 
! Отговори
Wory преди 14 години
Журналистите Вие, нямате ли си друга по позитивна и смислена дейност от това да заливате всеки ден в продължение на месец, два само с лоши новини медийното пространство?! Как една сутрин, докато чета журналистическите ви, есkраменти и си пия кафето не прочетох нещо позитивно, ново откритие и, че някой е помогнал в беда на друг, някой е направил нещо смислено и благородно, заради самите себе си и идеята в този живот и да получите нужното удоволетворение от това.
20
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В последните години масово зачестяват случаите на ухапване от кърлежи. Ясно е, че държавата не си върши работата по обезпаразитяването на паркове, градинки и прочие тревни площи. За скитащите кучета да не говорим.....Интересно защо едно време (преди да дойде така наречената демокрация) градските жители просто не знаеха какво е това кърлеж.....
19
1
 
25
 
! Отговори
Hanibal_Lektar преди 14 години
Почивай в мир мило дете и кураж за родителите.