КНСБ в "Леденика" се надигна срещу митниците

Танов искал да съсипе едно работещо предприятие
Обновена: 24 яну 2011 20:11 | 24 яну 2011 20:11,
40
КНСБ в "Леденика" се надигна срещу митниците
Михаил Михов Снимка: Булфото

„Ваньо Танов и Агенция „Митници” искат да съсипят семействата на 250 души, работещи в „Леденика”, заяви председателят на синдикат „Бира, храни и напитки” към КНСБ Красимир Пащрапански.

Основание за твърденията му са били закани на директора на агенцията Ваньо Танов, който бил изказал пред медии в събота, че при новата проверка в пивоварната, която се провежда в момента, ще последва голяма санкция.

Новата проверка на митниците е трябвало да приключи този месец, но срокът й е бил удължен до края на февруари.

„Изказванията на г-н Танов, че течащата в момента проверка ще завърши с големи санкции, преди изобщо да има краен резултат от нея, са целенасочен опит да бъде разрушено едно работещо предприятие“, гласи категоричното становище на синдикатите.

Името на „Леденика“ изплува в СРС-тата с участието на Бойко Борисов, от което става ясно, 
че премиерът лобира да бъде спряна митническа проверка в пивоварната.

След това министър-председателят се оправда, че инициатор на ходатайството е президентът Георги Първанов.

Според синдиката проблемите на предприятието  се дължат на спирането на лиценза и немарливостта на белгийския мениджърски екип на „Булбрю”, ръководен от Йохан де Смет ван Дам. Екипът е уволнен лично от г-н Михов в края на миналата година.

Заплатите на работниците в "Леденика" за последните три месеца на изминалата година не са били изплатени.

Синдикалистът поясни, че от днес е в сила график за изчистване на старите задължения и е започнало изплащането на възнагражденията за октомври месец.

До края на февруари трябва да приключат преговорите между синдикатите и работодателя за подписване на нов колективен-трудов договор.

В дружеството работят около 200 души, като средната заплата там е около 400 лева.

Проблемите били заради неправилно разпределение на приходите от страна на бившото ръководство на дружеството и заради взаимоотношенията между производителя и големите
търговски вериги.

Според г-н Пащрапански Михаил Михов е добър работодател и това е потвърдено от синдикалните членове в предприятието.

Всички опити за неговото очерняне като собственик на „Леденика” идват от съкратените през август работници, които са били освободени от Йохан ван Дам поради намаляване на обема на производство, твърдят синдикалистите.

Още по темата

Синдикатът на производителите на бира, храни и напитки представи и грамота, с която много преди скандала със СРС-тата, още на 14 декември 2010 г., Михаил Михов е бил отличен за съпричастност и активно участие в профсъюзните дела.

Синдикатите призовават категорично да не се предприема медийна и държавна атака срещу един работещ бизнес, тъй като това означава загуба на ключови работни места

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: ЛеденикаКНСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Karlsberg преди 13 години
Тия от КНСБ са по-големи *** и от комунистите. Особено председателите им. Помните онази синдикална ***, *** Желязко. Сега новият, с бялото петно на челото отиде при Гоце Седефчов, АБВ да правят. Мазници безподобни. Бирата не бил плащал на работниците, ама бил добър. Сигурно този профсъюзник получава пари директно от отчисления по ведомост от горките работници.
35
0
 
6
 
! Отговори
Anton преди 13 години
А къде бяха синдикатите, когато г-н ММ унищожи варненската пивоварна? Защо сега няма нито пивоварна в гр. Варна, нито винпром Димят? Колко работни бяха унищожени там? Въпросният господин разпродаде на парче въросните предприятия, когато беше "бумът" на пазара на имоти, напълни си гушата и сега някой иска да ме убеди, че милеел за бизнеса. Този *** може да добър спонсор на синдикатите, но не е нищо повече от "дребно" тарикатче.
34
5
 
5
 
! Отговори
veni vidi vici преди 13 години
така са научени другарите,всички други да са виновни и като трябва да се плаща имаме колективното НИЕ така НИЕ онака .бойко ви намаза гъзенцата червени с възелин е ви почна.Ще ви боли докато влезе главата а нали няма рамене....
33
2
 
7
 
! Отговори
vani133 преди 13 години
Така нареченият лидер на КНСБ е далече от истината. Там е трагедия. Защо търсите под вола теле? През 2002г Вальо Танов не беше шеф на митниците, а М.М.беше собственик на "Леденика". Врачанския регион е червен и коментара е излишен.
32
3
 
9
 
! Отговори
Желев преди 13 години
Къде прочете,че Първанов моли ББ да помогне ? В разговора Бойко подчертава,че не е като него и ще изпълне обещанието си да го закриля.Нямате ли малко мозък да помислите и разберете истината.Пък и работното ви време не изтече ли да не четем глупостите ви.
31
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само Иван Костов
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
има ли я вече
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
има ли я вече
28
0
 
6
 
! Отговори
ЧЛЕН НА КНСБ преди 13 години
Б..х М...му,тези от КНСБ имат и направления като в САЩ.Бира, храни и напитки
27
1
 
9
 
! Отговори
Калин преди 13 години
а кой ще плаща за незаконните действия на бирата ? няма да са боко и гоце !!!! айде .. ментаци, къде са синдикатите когато .. трябва !! действат като ги задействаш!!вият лозунги.. ама правят фелацио на боко и т. младенов!!в коя друга страна има обвързане .. на стажа с пенсионната възраст.. по толкова садистичен а социален начин!! мръсни гадове !!социални били !!да бе да!
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Блатото на Костов. Крем от пепелянки -блестящо интервю на кеворк в един друг сайт
25
1
 
5
 
! Отговори
VARNENEC преди 13 години
TEZI SHTO NE KAZVAT MIHOV KOLKO PARI POD MASATA E VZEL OT DISTRIBUTORITE NA BIRA ... POSLEDNO SABIRASHE PO 70 000 LV !!!!!!!!! ... OT 20-25 DISTRIBUTORI ... PRAVETE SMETKA .... A TEZI PARI SA ZA PRAVOTO DA IMAT BIRATA MU V SKLADOVETE SI ... TO TYA EDNA BIRA E ...
24
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП!!! БСП!!! БСП!!!аман от червени нещастници!!!!!!!!!!
23
6
 
12
 
! Отговори
Mery преди 13 години
До # 17: Въобще не заблуждавам хората,стана ми смешно,че президентът се опитва да се измъкне от скандала,в който влезе. Няма да стане. А хората трябва да знаят,че виновен за спирането на бирената фабрика е техният шеф с хитрос тите си на дребно, а не ББ. Защо е взел за адвокат топюриста на Гоце,знаейки че той е държавен служител? И ББ ще се втурне да защитава малката пивоварна, като под носа му е Ариана! Хайде сега фантасмагории на РЗС,БСП и СК! Хващайте Мишо да свърши нещо!
22
6
 
15
 
! Отговори
Питон 357 преди 13 години
Почти всички назначени бизнесмени в България са като този *** Мишо Бирата. Плащат си даброволно за протекциите на Боко, но не плащат законните акцизи и заплатите на работниците си.
21
5
 
10
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
ТЕМАТА Е ЗАГУБА НА ВРЕМЕ ЗА МЕН УСПЕХ С УБЕЖДАВАНЕТО СКЪПИ ГЕРБЕРАСТИ :D
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до17 : манипулаторе ракът да те изяде
19
1
 
9
 
! Отговори
Mery преди 13 години
За нас нищо опасно няма: ще си пием Ариана, Шуменско или Пиринско пиво, от което можеш да изпиеш 5-6 бутилки и няма да се напиеш, само коремът ти ще се напълни със струмска вода и ще се налага спешно да отидеш до WC. А вие ,дето доц.С.Пенов ви прекара и ви взе парите,сега се ориентирайте към М.Миков.И той е юрист, не е държавенслужител, като депутат нищо не върши,така че му създа йте работа.Много е благ в приказките, може да направи нещо в Софийския административен съд. Пък е и от ломския край
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе "вие от герб", не знам колко сте но сте достатъчно ***. Той сигурно и не пие, като му гледам физиономията. Само за сведение няма такава бира - да е бил от ДС, да е бил ченге, да го уволнят за връзки с Куювич и да е неподкупен
17
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
никъде бойко не е казвал че е покровителствал бирата ,каза че гоце му се обадил че митницата извършва незаконни действия