До 10 дни предлагат законодателни промени за ултрасите

Няма да допусна екстремисти да потрошат града, отсече Фандъкова
Обновена: 7 мар 2011 15:00 | 7 мар 2011 14:18,
41
До 10 дни предлагат законодателни промени за ултрасите
Сблъсъци между полиция и фенове по време на вечното дерби Снимка: Булфото

До десет дни ще се предложат законодателни промени срещу футболното хулиганство, разработени от БФС, Столичната община, МВР и Министерството на спорта.

Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Констатацията е, че не са малко случаите, в които агресията на футболни фенове е от непълнолетни лица. Трябва да се въведе общественополезният труд като мярка за нарушителите на реда по време на мачове", смята вътрешният министър.

От СДВР уточниха, че вече затягат контрола преди началото на футболни срещи. Мерките предвиждат и възможност при пропускателния режим да се използват дрегер за фенове, които видимо са в нетрезво състояние и тестове за наркотици за такива с неадекватно поведение.

"Не мога да допусна няколкостотин футболни екстремисти да потрошат града, да създадат неудобство на хората в градския транспорт и след това всички хора да плащат", категорична беше кметицата на София Йорданка Фандъкова.

Щетите за общината след мача Левски–ЦСКА са 1200 лв. за транспортна инфраструктура, 3400 лева за потрошени автобуси и трамваи и около 1200 лева за потрошени кошчета за боклук.

Още по темата

"Софиянци няма да платят за тези безобразия", отсече Фандъкова. Общината ще удържи депозита от 5000 лева, даден от организаторите на мача.

Шествията на футболните агитки ще бъдат ограничени само в рамките на стадиона в радиус от 500 метра, допълни столичната кметица. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ДА ПОДДЪРЖА АГИТКИ ОТ АГРЕСИВНИ УЛТРАСИ??????????
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Днес цяла сутрин се разхождам и гледам. Този град на нищо не прилича вече! Все едно е имало бомбандировки. На всякъде заграждения, кал, мръсотия! Хората все едно току що са ги пуснали от концлагер. Всички изглеждат ужасно смачкани, изтощени и нещастни. Такова чудо няма аналог! Те понеже всички са се юрнали да "оправят" държавата и кметицата и тя се нареди на опашката.
17
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а да гледаш как милицията троши народа ще ръкопляскаш нали продажна скумрио
16
2
 
6
 
! Отговори
Разумен преди 13 години
#1 - Подкрепям напълно мнението.И без това май нормални хора не ходят на такива срещи...
15
0
 
2
 
! Отговори
stranno преди 13 години
pak pazqt interesite na futbolnite klubove ! tiq 5000lv shteti sa super smeshno neshto ! pisaha che imalo shteti po 2 reisa sled macha. absourd e da sa samo 5000lv . te gi kalkulirat sigurno da sa po izgodni na futbolniq klub... i bez tva sa durjavni parite posle za remonta :(((
14
2
 
17
 
! Отговори
РОТ ФРОНТ преди 13 години
Закони за политическото хулиганство няма ли да има ????????????? За 10000 хил. закон за 1милион фараон.
13
1
 
9
 
! Отговори
Фен преди 13 години
Една от основните промени е свързана със създаването на градчета за ултраси в които всичко е за чупене има наркотаци на воля и могат да ходят да си се бият по стадионите на воля дори и без наличието на футболисти.Създаването на квартали по отбори ще допринесе за обединяването на феновете в малки сплотени екипи с голяма разрушителна мощ.По този начин феновете няма да се занимават със някакви скучни запалянковци, които в CV-то си нямат и един счупен стол и си плащат билетче за мачовете!!!
12
1
 
4
 
! Отговори
stranno преди 13 години
5000lv shteti,,,,??? pri kalkuliraneto na shtetite neznam kakvo smqtat no spored men vmesto da umnajavat po 10 kakto bi trqbvalo delqt na 10 za da e po izgodno na futbolnite otbori...
11
1
 
22
 
! Отговори
ЯВЕР преди 13 години
Абе, може ли някой да ме светне, за какво и откъде нашите пишман футболисти получават такива бали с пари?... Ами чалга певиците?... Откъде?...И докога те ще се смятат за по-кадърни /търсени/ от хора, които с професиите си създават нещо?
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до #6:Не няма да са по-различни. Защото на манекенките, които припкат по терена им е все тая дали има публика или не - те парите си ги взимат. А ***, които ходят да чупят, като отидат на 11-тия мач, ще почупят и за предните 10.Манталитета няма как да го променим. Затова - ДОЛУ БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ !!!ЗАКРИВАНЕ НА ПЪРВЕНСТВОТО !!!РАЗПУСКАНЕ НА ВСИЧКИ ОБОРИ (не е правописна грешка, точно обори са си)!!!!
9
11
 
14
 
! Отговори
Младост-3 преди 13 години
*** си купи дюнерче, Фандъчке...
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Та това не са никакви фенове , те ако бяха фенове щяха да се наслаждават на спорта . Но то като се замисля , кой отбор футболен изобщо предлага спорт за гледане ! Аз предлагам , да не играят футбол вече , правят се на стадионите заграйдения на терена и се пускат агитките на отборите и който бие 3 точки ! Пак ще е по интересно от бг футбола , а и ще има къде да си изливат агресията легално :D
7
5
 
14
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Моето предложение е: всички мачове да се провеждат без публика. Никакво отразяване по ТВ. И така поне 5 години. Знаете ли колко бързо ще си седнат на задниците всички? Тази практика е от Англия и Италия.
6
4
 
12
 
! Отговори
опааа преди 13 години
Трябваше да ги накажат двата отбора с по 10 мача (най-малко) на празен стадион в 3 следобед, следващия път нещата ще са по различни, нали?!?
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
I ZA PORACHITELITE OT POZITANO TRIABVAT MERKI
4
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Време беше. То футбол няма, а хулигани колкото искаш. Дрогирани пияни ***, които ходят по мачове само за да правят мизерии...
3
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разпуснете всички свинарници наречени "футболни клубове"!
2
20
 
19
 
! Отговори
София преди 13 години
Фъндък-ова,ти какво точно направи за тоя град ,та се перчиш бе?
1
6
 
34
 
! Отговори
"фен" преди 13 години
За какво да чакаме до 10 дни?? Моето предложение е веднага да се закрие първенството, да се разпуснат отборите и да се приключи веднъж завинаги с тая порнография нар. български футбол.ДОЛУ БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ !!!СТИГА С ТАЯ ОМРАЗА, ХУЛИГАНСТВО И ВАНДАЛИЗЪМ !!!!