ЕРП-тата трябва да са български, смята Сидеров

"Атака" била идейна опозиция на ГЕРБ по икономическите въпроси
5 авг 2011 11:23,
88
ЕРП-тата трябва да са български, смята Сидеров
Волен Сидеров, лидер на ПП "Атака". Снимка: Булфото

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров предложи правителството да развали договорите с "Лукойл", ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН и те да станат български, като печалбата от тях влезе в български пенсионен фонд.

“Не мога да ги разбера действията на държавата. Ако трябва да е принципна държавата, правителството, то трябваше да вземе лицензите на ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН, преди този на "Лукойл", коментира той пред Нова телевизия.

При тези три, също чуждестранни компании, които са монополисти, има десетки нарушения, обясни Сидеров, позовавайки се на доклад на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране.

Докладът е достатъчно основание да се приложи тази мярка, смята лидерът на "Атака".

"Към тях обаче не се прилага тази мярка – вземане на лиценз“, заяви Сидеров и попита докъде ще стигне държавата с "Лукойл", дали това не е "показване на мускули" преди изборите.

ЕРП-тата са привилегировани спрямо бургаската рафинерия, обяви той, защото никой не се занимава с техните нарушения.

"Министър Трайков, може би защото преди да стане министър е работил в ЕВН, сега не обелва и дума по случая“, продължи Сидеров.

Той обясни, че "Атака“ е "идейна опозиция“ на правителството по "икономически и социални въпроси и управление на България като суверeнитет". Партията е против "колониалния модел“ на управление, наложен от 90-те години – "чужди монополисти изпомпват печалбата от печеливши сектори в страната и вместо да вдигат стандарта на живот, парите излизат навън", обясни Сидеров.

"Сектори като икономика, енергетика и военна промишленост трябва да бъдат в български ръце. Българското земеделие трябва да заработи", продължи той.

Сидеров заяви, че "Атака" подкрепя сектор "Сигурност" и вътрешния министър Цветан Цветанов, въпреки че има критики към отделни прояви на силовото ведомство. Като пример лидерът даде двойния стандарт при разследването на сблъсъците пред "Баня Баши“ на 20 май.

Има случаи, в които МВР проявява пасивност – не смеят или не искат да се намесят, коментира той работата на силовото ведомство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
5
 
! Отговори
Браво преди 13 години
Браво Юнак Сидер.И вятъра който духа от към Турско назад да се връща.Руслото на реките които текът навън от България да се промени, че да не изтича водата на България.И последно. Черно море да се раздели на три ,че България пак да е на три морета.
65
3
 
2
 
! Отговори
Коса преди 13 години
На кратко . '' От де духне вятъра "
64
6
 
6
 
! Отговори
Айде стига преди 13 години
Зададоха се избори и тая мишка отново взе да се петелчи и да се прави на оборотен.Сидерооов,видяхмете що за стока си.Скрий се по-добре и недей да лъжеш хората.Преди парламентарните избори наричаше ББ мухоБойко,а след това се скъса да му лижеш "багажника".Този път няма да ти мине номера
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Замунда...
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За съжаление gandi е прав. И най-достойния да се появи, така ще го оплюем че свят ще му се завие и ще избяга зад граница.
61
1
 
5
 
! Отговори
до 55 преди 13 години
не е мълчал - ти не си слушал
60
2
 
2
 
! Отговори
Да,но преди 13 години
умно предложение - да се допълни:Субсидията от държавния бюджет за Воленовата сбирщина, наречена партия, да се използва да се плати на поне едит от собствениците на ЕРП-та, за да станат пак държавни
59
10
 
10
 
! Отговори
най-бъл. партия преди 13 години
Само Сдеров, той е единстената искра която виждаме в тъмнината. Всички други са измисляни политици гладни и жадни за власт. Ако този народ не проумее и невиди единстената надежда с която може да спасим България, България си отива. Затова аз вярвам в Сидеров и трябва да се преборим срещу тези които продадоха България. А тези ЕРП са голяма грежка и тя може да се поправи но кой ще го стори- никой само Сидеров с наша помощ ще може, защото той иска, а другите не желаят това.
58
3
 
6
 
! Отговори
an преди 13 години
ТОЙ И ДРУГАРЯ ЛЕНТИЧКОВ ОБЕЩАВАШЕ ЧЕ ЩЕ ВКАРА МАФИЯТА В ЗАТВОРА ЩЕ МАХНЕ ЕРЕПЕТАТА ЩЕ НАМАЛИ ЦЕНАТА НА ТОКА ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ АМА ТОВА ЩЕ СИ ОСТАНА ЗА *** КОИТО ГЛАСУВАХА. НЕЗНАМ ДАЛИ Е ОСТАНАЛ ОЩЕ НАРОД КОЙТО ДА ВЯРВА НА МУТРО-КОМУНИСТИ. АКО ИМА ТАКИВА ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ МУТРЕСТАНИЯ Е ОБРЕЧЕНА ЗАВИНАГИ. ДЕЦАТА В ДЕТСКАТА ГРАДИНКА НЯМАШЕ ДА ИМ СЕ ХВАНАТ НА ЛЪЖЛИВИТЕ ОБЕЩАНИЯ С КОИТО ДРУГАРИТЕ 21 ГОДИНИ ОМАЙВАТ ПРОСТОТО ПЛЕМЕ. НО ДОКАТО ИМА БАЛАМИ ЩЕ ЩЕ ИМА И ТАРИКАТИ.
57
4
 
7
 
! Отговори
за Волен преди 13 години
Има болни мозъци но не е Волен Сидеров. Волен винеги е критикувал, винаги е казвал какво мисли и даже и за ЕРП. Ако някой не са били в час и незнаят. Г-н Сидеров е писал няколко книги и е писал още преди демокрацията. Той е предвеждал всичко и сега казва истината но ние сме глухи. А за вота и да беше гласувал какво щеше да стане *** такива, нима искате да дойде тройната коалиция барабар с турския ефендий. Ако сте Българи мислете разумно, мислете с поглед напред какво виждате.
56
5
 
7
 
! Отговори
gost преди 13 години
СИГУРНО ИМА ***.......
55
4
 
3
 
! Отговори
Do 54 преди 13 години
Иван Костов.
54
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е то трябва, ама къде беше Сидеров, когато разпродаваха ЕРП-тата? Кой беше той тогава и защо си мълча??? Защо чак сега се хваща за ЕРП-тата?
53
5
 
17
 
! Отговори
факт преди 13 години
Волен Сидеров е единственият български политик който не наддаде на килограми откакто е в политиката! Айде посочете ми поне още един такъв!
52
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сидеров е *** на Тиквата, така че по-важно е какво смята Тиквата.
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е къде беше преди вота
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
те не бяха ли продадени
49
6
 
14
 
! Отговори
JD преди 13 години
Абсолютно правилно! Браво на Сидеров!
48
0
 
11
 
! Отговори
gandi преди 13 години
Господ не угоди на човека, та Волен ли? Ние, в болшинството си, сме духовни инвалиди, а това означава, че не можем да разграничим истината от лъжата. При нас, българите, причината за това духовно осакатяване е атеизмът-комунизмът! Ние сме закърмени и отровени от комунизъм! Той ни отне страха от греха и ни научи да се прекланяме не пред достойните хора, а пред парите и пред нашите поробители. Липсва ни логика /правилно мислене/, което се крепи на вечните човешки ценности и на вярата!
47
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бърз и джафка като пинчер по митингите. Скандален политик от всякъде, където се вестне все скандали, след него.Нали тъкмо заради случая с "Баня Баши" поиска оставката на вътрешния министър и то от трибуната на НС, а го подкрепи на вота. Как да му вярваме?