Руският патриарх Кирил си тръгна с подарък – българско куче

Получи почетната степен "хонорис кауза" на Университета по библиотекознание
Обновена: 29 апр 2012 18:28 | 29 апр 2012 18:25, Елка Василева
178
Руският патриарх Кирил си тръгна с подарък – българско куче
Стоян Денчев и патриарх Кирил. Снимка: БТА

Патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил получи почетната степен "доктор хонорис кауза" на Университета по библиотекознание и информационни технологии, която му беше връчена от ректора на висшето училище проф. Стоян Денчев.

Той отбеляза, че патриарх Кирил получава почетната титла заради "големите му заслуги за укрепване на православното единство, за приноса му в задълбочаването на духовните и християнските ценности и традициите между българския и руския народ".

Проф. Денчев връчи на патриарх Кирил и картина на руската църква в София, нарисувана от младия български художник Павел Митков.

Председателят на форум "България - Русия" Светлана Шаренкова представи две книги на руския патриарх, преведени на български език. Те са "Словото на пастира" - с беседи за православната вяра, и "Свобода и отговорност".

На церемонията присъстваха български митрополити, руски духовници, ректори на висши училища. За връчването на почетната степен на патриарх Кирил беше дошъл и министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов.

Това беше последната среща от тридневното посещение у нас на патриарха на Москва и на цяла Русия Кирил, което започна на 27 април. Преди да отпътува за летището, руският патриарх получи подарък от Светлана Шаренкова - българско овчарско куче, родено на 3 март 2012 г. В биографични данни за руския патриарх Кирил пише, че любимата му порода куче е овчарката, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На добър път, Ваше Светейшество!Дано оставате с добри впечатления от страната ни . Браво , Нина (коментар 147 ) !!!. Проявила си кураж да кажеш истината , въпреки че промюсолмански изцепки ,като атила ( 155) открито се толерират в българските медии.
136
2
 
5
 
! Отговори
Бесарабски българин преди 12 години
Да живее българо-руско приятелство!!!!!!!!!!
135
2
 
3
 
! Отговори
Хасму преди 12 години
АТИЛЧО, много отпадъци се мотаят тъдява, ама ти си архибоклука комай. Мислиш си, че си патриот и националист. Не, гейче ненещастно, аз съм патриот и националист, но не и шовинист, а ти просто си едно кресливо ***, попрочело два- три реда тенденциозни и си въобразява, че е открило "истинската" история. Кой ти вярва, освен другите два миризливи пора около теб.
134
1
 
0
 
! Отговори
фнфмфм преди 12 години
То и без това е пълно с пумияри дс ги раздаваме поне .....
133
0
 
4
 
! Отговори
Минувач преди 12 години
Изравниха Кирил по титла с д-р Стоичков.
132
4
 
1
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Като гледам израелският военнопромишлен комплекс ще има да работи на пълна пара.....много *** се е навъдил вече и на балканите.....няма да ни е рентабилно да убиваме терористите с по 30 куршума вече..ще се ограничим до пет, шес..жалко...
131
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най- големия проблем на *** описан от собствените им философи още по времето на кръстоносните походи е че смятали белите християни за свръхора и по висши същества които не могат да бъдат победени в равна битка. Затова винаги влизали в бои *** .
130
6
 
4
 
! Отговори
Калин преди 12 години
шаренкова ... що не му подари.. една от нейните *** .. можеше и тя да му пристане ..да му бърше .. лигите, тя и без това по природа си е една ***
129
8
 
4
 
! Отговори
Киркорчо преди 12 години
Предай чесовника си и колата на болница за деца или училище за болни деца. Как можеш ти КГБешно куче, в очи на хора да гледаш. Вън от тук!!Мръсен поп!!!
128
7
 
6
 
! Отговори
^3DAttack преди 12 години
Браво ето как ще се отървем от бездомните кучета.. каним всички Руски политици в България и на изпроводяк по едно псе :) така за 1 година.. ще се отървем от псетата без да се убиват а и политиците имат пари ще ги гледат добре а кой знае кучетата са умни животни може да накарат политците да мислят малко повече и да станат по човечни :) мисля че идеята е добра :)
127
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Следващия направо от самолета му я връчвайте дипломата, че много му требе... Ако искате мое ги напечатате и да ги разфърляте от небето и койт докопа диплом - дофтур !
126
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе кучета иаме да подарим на всичките по светЪт... Само ги викайте начесто, че да се отървем...
125
9
 
7
 
! Отговори
отвратен съм преди 12 години
Божеее прибери си вересиите доктор хонорис кауза стоичков вучков и кирил с малко име патриарх
124
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стоян Денчев смени всички възможни партии дори ДПС,за да се докопа до ректорския стол!Горкият.Даже е станал професор!Ха,ха,ха!
123
7
 
10
 
! Отговори
Нина преди 12 години
ааа..ето от коя терористична организация е Атила:В башкирския град Октябърск са задържани 9 представители на терористичната организация Уйгуро-Булгарски Джамаат".Сред тях е и така нареченият "башкирския емир" Башир Плиев, близък с топтерориста Шамил Басаев.Той отдавна се издирва на територията на цялата република.Сред дейността му е и вербуването на нови екстремисти за членове на Уйгуро-Булгарски Джамаат".Припомняме, на територията на съвременен Башкортостан и на съседните републики Татарстан и Чунашия - след разпадането на Кубратовата България - е създадена държава.През 10 век наследниците му приемат исляма от посланици на Багдадския Халифат.Това са предците на днешните татари и башкири. Част от тях искат отделяне от Руската федерация и създаване на теократична ислямска държава.От оперативния щаб, обединяващ силите на Министерството на вътрешните работи на Република Башкирия и регионалното управление на ФСБ на Руската федерация са информирали, съобщава Русская газета", че задържането на екстремистите е резултат от специална операция, продължила няколко месеца.Задържаните сами са форсирали събитията, нападайки продоволствен склад на едро в Октябърск, на границата между Башкортостан и Татарстан, ранявайки охранителя и жената-касиер.Предполага се, че така са финансирали бандитските формации в Северен Кавказ и тези в съседните региони.В града веднага пристигат специални части, въоръжени включително и с бронетранспортьори, като при операцията са задържани двама от бандитите - Олег Шайхулов и Наил Ахмедгареев. Третият - Александър Яшин, ранен по време на акцията, се добира до местната болница, където се барикадира и открива огън по служителите на реда.Благодарение на техните професионални действия, не успява да вземе заложници. В последствие той е заловен и момента лежи в безсъзнание в реанимацията.
122
6
 
7
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Тероризмът ще бъде изкорен скоро напълно, жалко, че в български форум се пропагандира краен ислям. Ние сме избили хиляди ислямски терористи, ще избием всички и в това не трябва никой да се съмнява, реално терористичните атаки както в Израел, така и в Русия, а също и в западна Европа намаляват силно, терористите няма как да спечелят тази война.
121
6
 
0
 
! Отговори
ku4kar преди 12 години
tova e dobra ideia da razdavat pomiari na vsi4ki koito posetat BG
120
16
 
4
 
! Отговори
АТИЛА преди 12 години
Най-голямото паравоенно формирование на територията на Евразия е УЙГУРО-БУЛГАРСКИ ДЖАМААТ (БРАТСТВО) създадено от нашите братя Кавказките БългариТо се грижи за Руската Терористична и Окупационна славянска и юдейска ИЗМЕТМного скоро идват и на Балканите за обмяна на опит по международна програма ЧИСТА БЪЛГАРИЯ !РУСИЯ ПРИ ЮГОСЛАВИЯПУТИН ПРИ МИЛОШЕВИЧТази Измислена държава наречена Русия1.Българи я Създадоха2.Българи я Култивираха3.Българи ще я Ликвидират.КАЗАХ !!!bulgarya.co.cc
119
1
 
4
 
! Отговори
До 142 преди 12 години
Тези кръстове означават, че са покръстени вече. Мачкай ВДВ
118
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нашата църка е създадена преди Руската и се опитвала да бъде самостоятелна от византиската .руснаците са хубави хора народа но какво стана с украйна -тези хора са си дали живота за да ни освободят .и поляците много са направели за България -Варничек.каквото и да стане ако ние не си го направим на никой не му пука за народа .