Допълнителни проверки: Няма хормони в пилешкото

Бързият растеж на бройлерите бил резултат от добри постижения
12 мар 2014 13:15, Красимир Ангелов
31
Допълнителни проверки: Няма хормони в пилешкото
Снимка: Reuters

Допълнителните проверки на пилешкото месо не показват наличие на растежни хормони, отчитат от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Експерти към агенцията изследваха допълнителни проби както от живи птици, така и от кланици. Пробите са извън действащата Национална мониторингова програма за контрол на остатъци (НМПКО), която се изпълнява постоянно, отчитат от БАБХ.

При проведените нови изследвания в страната не е установявано нерегламентирано влагане на растежни препарати.

Още по темата
Спекулира се, че в съвременното птицевъдство бройлерите растат много бързо благодарение на прилагането на хормони.

Този растеж се дължи на много добри постижения, при създаване на оптимални изходни и родителски линии за бройлери, пълноценно хранене с фуражи съдържащи протеини, витамини и минерали в определени съотношения в зависимост от възрастта, оптимална околна среда (температура, влажност, качество на въздуха, светлинен режим, достатъчен поилен и хранителен фронт) и избягване на стрес, отчитат от агенцията за безопасност на храните.

Както Dnes.bg съобщи, преди 2 дни министърът на земеделието Димитър Греков обяви, че няма никакви конкретни данни, които да сочат, че в пилешкото месо, произведено в България, има вложени хормони.

Той обясни, че не бива да се създават опасения, че бързият растеж на пилетата се дължи на хормони или лекарства. „Ако проследим през годините цялостния процес и технология за отглеждане на пилетата, ще видим, че в селското стопанство също има нови технологии”, отбеляза Греков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
7
 
! Отговори
Лора преди 10 години
Долу Монсанто!От нея идва всичко.Много скоро ще ядем и изкуствени яйца.Разработката се финансира от Бил Гейтс.Това яйце може да замести яйцата навсякъде,да се използува в торти и майонези.И разбира се,кокошката не участвува изобщо в тази революционна идея.Растителното яйце,наричано beyond eggs се появи по рафтовете на американските супермаркети и скоро ще се продава в целия свят.За невярващите-youtube/watch?v=sBgLxM7nzFQ 97859
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стъпки при недоверие в тези резултати:- купувате продукт (мляко, месо и т.н.) от магазина- избирате произволна лаборатория (може и чуждестранна)- изпращате продукта за проба- получавате резултатите от лабораторията- анализирате получените резултатиТака няма да има в какво да се съмнявате. За най-големите параноици има още две стъпки - получаване на необходимото образование и лично провеждане на лабораторните изследвания.
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напълно съм в ред.Има стоки ,които не струват,но да отричаш всичко онова,което се произвежда е нагло.Говоря като потребител,който добре знае какво купува.Имаше години на тотални ментета,но в този бранш нещата вървят към добро
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
качествена стока в България, абе ти побъркал ли си се?
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бързият растеж на бройлерите бил резултат от добри постижения - добре казано,като комунист за преизпълнен план за петилетката
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колкото и да ругаете или мрънкате,българското пилешко месо е добро.Дори е повече от добро.Има фирми,които ни снабдяват с качествена стока.
19
3
 
4
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
На оръжие братя! Да изколим всички мръсни часници дето ни тровят за печалба и техните *** политиците! Само колективно стопанство, създадено да произвежда ХРАНА, а не приходи, може да произвежда чиста храна за народа и децата ни!
18
1
 
4
 
! Отговори
LABORANT преди 10 години
NATISNAHA NI OT PARLAMENTO I ES-VSI4KO E S HORMONI I E-DOBAV4ICI
17
4
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
е, няма как да е истина това! щом всички форумни експерти с 200 лева заплата казват че има, значи има, точка. проверете си там процедурите по меренето и докато не докарате положителен резултат не се връщайте!
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да вземат да проверят KFC и McDonalds, в техните пилешки продукти дори няма пилешко
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От 100 човека поток на изпит по сериозни математико и химични науки само двама си взимат изпитите. Познайте сега къде са и двамата след тяхното завършване като химик-инженери? На борсата от много години. Ако щете вярвайте. Истина е!
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ФАКТИ:В БГ няма нито една лаборатория оборудвана с специализирани машини,които да открият всички гадости в храните,които причиняват РАК.Има само в чужбина и изследванията струват хиляди долари.Химик в българи е равносилно на безработица. Посмъртно не можеш си намериш работа.Работа за химици има само за предварително одобрените техни хора, завършили с преписване,хора не можещи да решат една задача от висшата математика. Тези "химици" никога няма да кажат истината!
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лъжат! Бог и хиляди те болни от РАК знаем това.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Познавам много кадърни химици и химик-инженери. Всичките са и много добри математици. Те за разлика от 99% от колегите си не са завършили с преписване. Този 1% никога няма да могат да си намерят работа,защото всички лаборатории и самия университет са сключили частни договори с фирми, рафинерии, корпорации и т.н. Става дума за мафия от огромни мащаби. Никога няма да позволят на случаен човек да влезе между тях. Полицаи, държавни служители... всички са свързани ръце. Като за капак в БГ няма нито е
11
2
 
1
 
! Отговори
Догбърт преди 10 години
Pollutuon has vitamins, факт!
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В такъв случай аз казвам- ти пикам на лабораториите
9
0
 
13
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Всичките пилешки меса и телешките, които са всъщност говежди, са инжектирани с консерванти и оцетители за издръжливост и добър тръговски вид - затова нямат никакъв вкус. Може би свинските да са по-натрулани, ако са местно производство. А колбасите са тквратителни - колкото по-скъпи, толкова повече консреванти, защото никой не ги купува и трябва да траят дълго. Производството на Маджаров, което е скъпо / колбаси, сирена и кашкавали / последните 2 -3 години няма качество нито вкус.
8
1
 
7
 
! Отговори
тара преди 10 години
а в в захарта - някакви бели бучки , креда ли е, какво е, не ги е срам!
7
0
 
21
 
! Отговори
димна завеса преди 10 години
Да, разбира се, защо ли не ви вярваме. А чуждите независими изследвания и те ли показват същото? Да, и маргаринът е полезен, забравих, нали пак български учен го беше изследвал.
6
2
 
9
 
! Отговори
ANALIZATOR преди 10 години
PLATIHA NI...SORY..INA4E ISTINATA E 4E IMA

Спонсорирани публикации